Plíseň v kuchyní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
983
30.11.20 12:40

Pracuji ve firmě, která řeší vlhkost, hydroizolace apod. V podstatě je to tak, jak píší ostatní - základ je vyřešit příčinu tzn. vlhkost - nejjednodušeji větráním. Pokud nelze dostatečně odvětrat, pak lze zkusit ten odvlhčovač, příp. my třeba prodáváme Klinosan (nechci sem dávat přímo odkaz, aby to nebylo bráno jako reklama), je to stěrka z klinoptilolitu (druh zeolitu, čistě přírodní báze) a ta umí s tou vzdušnou vlhkostí pracovat - nedojde k jejímu srážení na stěně - nevzniknou vlhká místa v rozích, za nábytkem apod. - nevzniknou plísně.
Jak tu byla zmíněna podřezávka, ta řeší vzlínající vlhkost, tzn. takovou která jde třeba z venkovního terénu a stoupá po stěně nahoru (a pokud ji nezastaví nějaká vodorovná hydroizolace, projeví se na stěnách v bytě). Pokud vidíte, že to není pás vlhkosti od spodu, ale právě v rozích, za nábytkem, kolem oken, pak to bývá nejčastěji způsobené tou vzdušnou (relativní) vlhkostí a ta se řeší tak, jak jsem psala na začátku.
Držím palce, ať se vše podaří vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
30.11.20 12:48

@bublinek sporák je na vedlejší straně. Na této je dole jen myčka.
@Svistice digestoř máme vyvedenou do opačného rohu než byla plíseň, ale ne na té zdi. Jinak je vyvedená do starého komínů od kamen.
Za tou zdí nic neni, je to štítová.
Jinak vám všem děkuji za rady, budu větrat a pořídí ten odvlhčovač. Snad to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.11.20 12:59

@Alllca Jestli je to štítová stěna, tak možná není dostatečně tepelně zaizolovaná a je tam moc velký rozdíl venkovní/vnitřní teploty, který pak vede ke srážení vlhkosti.

U digestoře je pak potřeba, aby měla dostatečný výkon a ty páry se jen nekumulovaly a nesrážely někde v prostorách „komína“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
30.11.20 13:25

Já jsem teď odvlhčovač kupovala. Je navíc i s čističkou vzduchu. Strašně lituju toho, že jsme ho nekoupili dřív. Mám jednu místnost v domě, která je jako zakletá. Nově jsme ji odizolovávali, natírali vším možným protiplísňovým, ale efekt vydržel vždycky jenom po nějakou dobu. Když třeba delší dobu pršelo, byla vlhká podlaha u zdí, plesnivá matrace… No hnus. Vysoušeč zapínám 2 x týdně a je klid. Tak krásně čistý vzduch a sucho tam nikdy nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
30.11.20 13:29
@anahry píše:
Já jsem teď odvlhčovač kupovala. Je navíc i s čističkou vzduchu. Strašně lituju toho, že jsme ho nekoupili dřív. Mám jednu místnost v domě, která je jako zakletá. Nově jsme ji odizolovávali, natírali vším možným protiplísňovým, ale efekt vydržel vždycky jenom po nějakou dobu. Když třeba delší dobu pršelo, byla vlhká podlaha u zdí, plesnivá matrace… No hnus. Vysoušeč zapínám 2 x týdně a je klid. Tak krásně čistý vzduch a sucho tam nikdy nebylo.

Kterej máš? Hodilo by se nám to do koupelny…diky :)

• Citovat
  • Upravit
767
30.11.20 14:04

https://www.proalergiky.cz/…14-HEPA.html?…

Máme tento. Potřebovala jsem, aby zvládl větší místnost. Jinak, do koupelny by určitě stačil menší - tím pádem i levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
30.11.20 15:02

Pridávám se k ostatním, nám pomohl elektrický odvlhčovač a nátěr chytrou houbou - Bio Repel. Plíseň už se neobjevila. Ale možná by stačil samotný odvlhčovač. Zapinam ho na cca 2h denně a za týden vytáhne asi 3 litry vody. Savo to řeší jen krátkodobě, plíseň se vrátí. Větrání teď na podzim, kdy byla velká vlhkost i venku to taky nevyřeší. Odvlhčovač stál sice skoro 5 tis. Ale vyplatilo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
30.11.20 22:09

Děkuji za rady, podřídíme odvlhčovač a snad pomůže. Akorát máme tu kuchyň průchozí s obývákem, takže asi bude lepší koupit taky nějaký na větší místnost, ale nevadí, furt lepší utratit peníze za toto než za celou kuchyň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
1.12.20 15:33
@Alllca píše:
Dobrý den, obracím se na vás s prosbou, zda někdo nemáte nějakou zkušenost s plísní v kuchyni. Dnes jsem se pustila do velkého úklidu kuchyně a chce se mi z toho brečet. Bydlíme asi 3/4 roku ve zrekonstruovaném domě, plíseň jsme měli v jednom rohu, po postříkáním savem zmizela, dnes jsem ji však objevila ve vrchních skříňkách. Nemáte prosím někdo nějakou radu jak se toho zbavit, či nějaké tipy.
Kuchyň je nová a nebyla zrovna levná, nerada bych o ní přišla…
Předem všem děkuji za jakékoliv rady.

Spatne udelana nebo spise spatne koncepcne navrzena kuchyn. Vlhkost s vareni ti kondenzuje ve skrinkach a tam to nema sanci vyschnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný