Spropitné pokojské. Jak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
6.7.18 18:36
@Sofierules píše:
takže když nenechám, neustele jo? to si snad děláte srandu…podle mého názoru,žádný standard nechávat peníze pokojské není, pokud tedy chcete asi můžete (vaše volba)-ale aby mě pokojská ztrestala tím, že mě neustele jako pardon, ale to je na stížnost managerovi hotelu :zed:

To dost pochybuju. Dřív jsme vždycky nechávali něco až na konci pobytu, a to dotyčné nemohly tušit, že necháme. A stejně stlaly.

Je to prostě jejich práce. Spropitné je prostě spropitné. Jako v té hospodě, to je fakt to samý. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
6.7.18 18:46
@Bábrdl píše:
To dost pochybuju. Dřív jsme vždycky nechávali něco až na konci pobytu, a to dotyčné nemohly tušit, že necháme. A stejně stlaly.Je to prostě jejich práce. Spropitné je prostě spropitné. Jako v té hospodě, to je fakt to samý. :nevim: :mrgreen:

a kolik jste nechali, jestli se můžu zeptat..
V Česku nedáváte nic ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.7.18 19:06
@amazon píše:
V Česku nedáváte nic ?

Naposledy? Co nám zbylo v kunách :lol:
Byla to asi pětistovka. Přišlo mi to jako vcelku slušná částka, prostě to tak vyšlo. :mrgreen:

Ale pak jsem si právě říkala, že to sebrala jedna a ostatní utřely nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.7.18 19:07
@amazon píše:
V Česku nedáváte nic ?

V Česku už jsem dlouho nebyla v hotelu :think: Jenom v apartmánech přes booking, tam dáváme spropitné majiteli, když se nám tam líbí. Kolikrát to mají fakt úžasné, vybavené byty, ochotní… prostě si to zaslouží.

Kromě na služebce, ale tam jsem nedala nic :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
6.7.18 19:49
@Kamkam píše:
@Sofierules mě to taky nenapadlo :oops: :mrgreen:

Mě taky ne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
6.7.18 19:51
@Doe_Jane píše:
tak číšník ti taky přinese a odnese jídlo které zaplatíš, vezme objednávku atd. a dáš mu spropitné, nebo ne? já dávám i pošťačce, chlapovi, co mi doveze pizzu atd. myslela jsem že to je jasné a normální

Pizzu ano, kadernici take, postacce ne… Nevim proc, ale je to tak. Nikdy me nenapadlo davat neco postacce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.7.18 20:00
@Limi123 píše:
Pizzu ano, kadernici take, postacce ne… Nevim proc, ale je to tak. Nikdy me nenapadlo davat neco postacce.

Pošťačce taky nedávám :think:
Ani PPL.

Ale takovým profesím - kadeřnice, číšník, pokojská jo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
6.7.18 20:14
@Limi123 píše:

neber to jako rýpání, ale jaký je rozdíl dát za pizzu a ne za balíček, který pošťačka přinese?

• Citovat
  • Upravit
8502
6.7.18 20:35
@Doe_Jane píše:
neber to jako rýpání, ale jaký je rozdíl dát za pizzu a ne za balíček, který pošťačka přinese?

Zvykovy… Asi takovy, jako ze na baru dam spropitne, i kdyz si objednam jen colu. Ale prodavacce v pecivu spropitne za to, ze mi da rohlik do sacku, nedavam.

Proste u nas doma se postacce nic nikdy nedavalo, tak me to ani nenapadlo. Ale ani s tim nehodlam zacinat. Popravde jsem to ani nikdy nevidela u nikoho ze sousedu, kdyz si nas jde vic vyzvednout balik naraz.

V nejake diskusi jsem se tu ptala, zda davate spropitne, kdyz vam nekdo doveze nakup (rohlik, tesco nebo tak). Vetsina mi tu odpovedela, ze ano. Tak ted take davam a prijde mi, ze ve vetsine pripadu jsou poslicci spise prekvapeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.7.18 20:50
@Limi123 píše:
Zvykovy… Asi takovy, jako ze na baru dam spropitne, i kdyz si objednam jen colu. Ale prodavacce v pecivu spropitne za to, ze mi da rohlik do sacku, nedavam.

Proste u nas doma se postacce nic nikdy nedavalo, tak me to ani nenapadlo. Ale ani s tim nehodlam zacinat. Popravde jsem to ani nikdy nevidela u nikoho ze sousedu, kdyz si nas jde vic vyzvednout balik naraz.

V nejake diskusi jsem se tu ptala, zda davate spropitne, kdyz vam nekdo doveze nakup (rohlik, tesco nebo tak). Vetsina mi tu odpovedela, ze ano. Tak ted take davam a prijde mi, ze ve vetsine pripadu jsou poslicci spise prekvapeni.

Mno. :think: :mrgreen:
Košík, Rohlík, iTesco, taky nedávám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí