Spropitné pokojské. Jak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4256
6.7.18 15:57
@Doe_Jane píše:
tak asi záleží kam jezdíš, já většinou do zemí, kde je pro ně tohle vším, třeba v Egyptě mají uklízeči na výplatu v přepočtu 2 tisíce korun, takže když dostanou dolar, budou líbat ruce

To jsem taky slyšela…proto cizince mají rádi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
6.7.18 16:10

@Sofierules mě to taky nenapadlo :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
6.7.18 16:18
@Sofierules píše: ???? tak teď teda koukám,v životě mě nenapadlo dávat pokojské peníze na umyvadle ..to jako proč? já myslela, že když si zaplatím ubytování v hotelu tak to mám all inclusive i s prací té uklízečky ne.........tvl........a teda vždy jsem měla vynesený koš,ustlanou postel a koupelnu naleštěnou!

tak číšník ti taky přinese a odnese jídlo které zaplatíš, vezme objednávku atd. a dáš mu spropitné, nebo ne? já dávám i pošťačce, chlapovi, co mi doveze pizzu atd. myslela jsem že to je jasné a normální

• Citovat
  • Upravit
788
6.7.18 16:24
@Doe_Jane píše:
tak číšník ti taky přinese a odnese jídlo které zaplatíš, vezme objednávku atd. a dáš mu spropitné, nebo ne? já dávám i pošťačce, chlapovi, co mi doveze pizzu atd. myslela jsem že to je jasné a normální

no tak já jsem to v hotelu neviděla a automatické mi to nepřijde

a nepleť do toho spropitné v restauraci to je standard

Příspěvek upraven 06.07.18 v 16:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
6.7.18 16:24
@Sofierules píše: ???? tak teď teda koukám,v životě mě nenapadlo dávat pokojské peníze na umyvadle ..to jako proč? já myslela, že když si zaplatím ubytování v hotelu tak to mám all inclusive i s prací té uklízečky ne.........tvl........a teda vždy jsem měla vynesený koš,ustlanou postel a koupelnu naleštěnou!

A číšník je placený z marže, spropitné mu snad ale dáváš, ne? To je úplně stejné :nevim: Oceníš jejich práci, to je podle mě naprosto na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
6.7.18 16:28

Teď jsme byli v Turecku. Na pokoji na poličce byla cedulka s fotkou uklízečky, tak jsme peníze dali k tomu. Pak nám na posteli udělala z ručníků labuť :-), kluci z ní byli nadšeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
6.7.18 16:29
@Kamkam píše:
@Sofierules mě to taky nenapadlo :oops: :mrgreen:

tak jsme dvě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
6.7.18 16:39
@Sofierules píše:

nechávat v hotelu je taky standard … teda měl by být a je to to samé jako v restauraci

• Citovat
  • Upravit
788
6.7.18 16:52
@Doe_Jane píše:
nechávat v hotelu je taky standard … teda měl by být a je to to samé jako v restauraci

standard nechávat denně spropitné pokojské -bohužel neslyšela, ale ověřím si v praxi za pár dní odlétám na služebku tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
6.7.18 16:53
@Sofierules píše:

Ja treba v restauraci davam spropitne jen pokud si to cisnik opravdu zaslouzi - a to je dost zridka. Mam vystudovanou hotelovku a vim co se slusi a patri. Ovsem kvalita obsluhy v nasich restauracich je na :poblion:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
6.7.18 16:55
@vertunka píše:
Ja treba v restauraci davam spropitne jen pokud si to cisnik opravdu zaslouzi - a to je dost zridka. Mam vystudovanou hotelovku a vim co se slusi a patri. Ovsem kvalita obsluhy v nasich restauracich je na :poblion:.

to máš pravdu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.7.18 18:00
@Sofierules píše:

V cizině je to standard i pro pokojské.
Stejně jako v té hospodě, ani na pokoji nic nemusíš nechat. Ale dělá se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.7.18 18:01
@Pomka píše:
Pokud jde o zahraniční dovolenou, nechávala jsem každý den v koupelně na umyvadle 1 euro. Vždycky si ho pokojská vzala. Co mě zarazilo, když jsem ho tam jeden den nedala (zapomněla jsem, chvátali jsme z pokoje) a ona nám neustlala postel (možná celkově neuklidila, ale první jsem viděla neustlanou postel) 8o :D

Fakt 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
6.7.18 18:12
@Bábrdl píše:
Fakt 8o

takže když nenechám, neustele jo? to si snad děláte srandu…podle mého názoru,žádný standard nechávat peníze pokojské není, pokud tedy chcete asi můžete (vaše volba)-ale aby mě pokojská ztrestala tím, že mě neustele jako pardon, ale to je na stížnost managerovi hotelu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.7.18 18:33
@Bábrdl píše:
V cizině je to standard i pro pokojské.
Stejně jako v té hospodě, ani na pokoji nic nemusíš nechat. Ale dělá se to.

Tohle rovněž neplatí všude. Jsou země, kde se spropitné nedává. A určitě ho nenechávám tam, kde jit mají nauctovany couvert.

A v hotelu mě nikdy nenapadlo nechat dýško pokojské.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix