Spropitné pokojské. Jak?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
36556
6.7.18 13:17

Spropitné pokojské. Jak?

Blíží se dovolené. Zajímalo by mě, jak dáváte spropitné pokojským v hotelu. A kolik? Většinou jsme nechávali peníze na konci pobytu. Ale pak tady jedna holka psala, že to není fér, že si to nechá jedna, co má zrovna směnu. Ok, tak teda postupně. Mám dávat každý den dvě eura na polštář? Už se mi ale párkrát stalo, že dotyčná nepochopila, že jde o peníze pro ni (nebo ji dvě eura byla málo :mrgreen: ) ustlala a na polštář vrátila minci.

Jak to děláte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
6.7.18 13:19

já nechávám každé ráno na posteli pár dolarů a píšu k tomu vzkaz, thank you apod.

• Citovat
  • Upravit
36556
6.7.18 13:22
@Doe_Jane píše:
já nechávám každé ráno na posteli pár dolarů a píšu k tomu vzkaz, thank you apod.

Každý ráno píšeš i ten vzkaz? :think:
Fakt každej den pobytu?

Natuty jednou zapomenu a ta pokojská mě bude nesnášet, že zrovna ona nedostala nic.

Ale je to logický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
6.7.18 13:24
@Bábrdl píše:
Každý ráno píšeš i ten vzkaz? :think:
Fakt každej den pobytu?

Natuty jednou zapomenu a ta pokojská mě bude nesnášet, že zrovna ona nedostala nic.

Ale je to logický.

ten vzkaz je pořád stejný ten mi neberou takže k němu dám vždy ty peníze, fakt každý den :mrgreen: a nemusíš se bát, je zvyklá že od některých nedostane nikdy nic, určitě ti to nebude nijak oplácet a vždy to bude precizní

• Citovat
  • Upravit
36556
6.7.18 13:25
@Doe_Jane píše:
ten vzkaz je pořád stejný ten mi neberou takže k němu dám vždy ty peníze, fakt každý den :mrgreen: a nemusíš se bát, je zvyklá že od některých nedostane nikdy nic, určitě ti to nebude nijak oplácet a vždy to bude precizní

Ok. Nedostávaly nic od nás, dlouhou dobu, jsme dali větší částku na konci pobytu. Což je ale blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
6.7.18 13:29
@Bábrdl píše:
Ok. Nedostávaly nic od nás, dlouhou dobu, jsme dali větší částku na konci pobytu. Což je ale blbost.

tak asi záleží kam jezdíš, já většinou do zemí, kde je pro ně tohle vším, třeba v Egyptě mají uklízeči na výplatu v přepočtu 2 tisíce korun, takže když dostanou dolar, budou líbat ruce

• Citovat
  • Upravit
36556
6.7.18 13:38
@Doe_Jane píše:
tak asi záleží kam jezdíš, já většinou do zemí, kde je pro ně tohle vším, třeba v Egyptě mají uklízeči na výplatu v přepočtu 2 tisíce korun, takže když dostanou dolar, budou líbat ruce

Většinou po Evropě.
To není o tom, že bych nechtěla dávat, vždycky jsme něco dávali, jen hledám ideální formu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
6.7.18 13:43

Asi bych to davala kazdy den, tak mas jistotu, ze to dostane ta ktera tam zrovna uklizela. Ale asi i zalezi jestli tam mas cely pobyt stejnou pokojskou nebo se stridaji, ale udelala bych to kazdy den a je to, ten vzkaz je dobry napad. Kdyz tam neni vzkaz, tak bych taky radeji nic nevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.18 13:43
@Doe_Jane píše:

Taky to tak delam. Vzkaz. Nebo kdyz ji zrovna potkam, jak uklizi (treba do pokoje pro neco jdu). S detmi je to nejen hezke gesto, ale i se nam to vickrat vyplatilo. Casto potrebujeme extra rucniky nebo uterky atd. nebo polstare nebo deti neco rozlejou atd. a pak nemam blby pocit a pani nam vzdy vyjdou vstric.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
6.7.18 13:47

Dáváme euro denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.7.18 14:04

Nechávám na polštáři na posteli položené na hotelovém dopisnim papíru. Každy den tak dvě eura, dolary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
6.7.18 14:11

Nechavam na stolku u minibaru 1 nebo 2 eura denne, jeste se mi nestalo ze by si to nevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
6.7.18 14:50

Hele holky a dáváte něco i u nás??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
6.7.18 15:13

Pokud jde o zahraniční dovolenou, nechávala jsem každý den v koupelně na umyvadle 1 euro. Vždycky si ho pokojská vzala. Co mě zarazilo, když jsem ho tam jeden den nedala (zapomněla jsem, chvátali jsme z pokoje) a ona nám neustlala postel (možná celkově neuklidila, ale první jsem viděla neustlanou postel) 8o :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
6.7.18 15:55

???? tak teď teda koukám,v životě mě nenapadlo dávat pokojské peníze na umyvadle ..to jako proč? já myslela, že když si zaplatím ubytování v hotelu tak to mám all inclusive i s prací té uklízečky ne.........tvl........a teda vždy jsem měla vynesený koš,ustlanou postel a koupelnu naleštěnou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí