Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
**Ahoj,
Jmenuju se Martin je mi 14 let a už 3/4 roky mě bolí na hrudi na pravé i na levé… Chtěl bych se dozvědět co mám za nemoc protože k lékaři se bojím jít, buší mi srdce a divně překlikuje například při námaze, když dělám sport. Když si lehnu a koukám na televizi třeba na fotbal nebo na nějaký film a hned se zvednu tak se mi jakoby zavíraji očí že bych omdlel, ale vždy to přestane a je to OK. Od 2 roku co to mám mi začlo po těle něco „lézt“ říkám tomu 2 srdce. Nic sem an internetu nevyčet. Prostě někdě cejtím takové mrazivé bušení at je to na stehně nebo na pravé části těla a nebo rovnou pod srdcem. Dnes ráno jsem se probudil a sednu si a najednou mi uprostřed hrudi trošku méně dole mi mrazivě bije něco jiného než srdce, možná vám to příde ulítlé, ale já tohle fakt mám a rád bych věděl co to je… Protože se toho bojím :/ A k lékaři se bojí protože už tam někdo z mé rodiny je :/ Byl bych rád kdyby jste mi sem napsali vše co o tomto víte ![]()
Děkuji.
**
Nevěděl sem do jaké kategorie to dát tak se prosím nedivte.
To může cokoli, třeba tachykardie. Zajdi si k doktorovi/svěr se máti a nechtěj radu na serveru pro matky, pochybuju, že je tu tolik kardiologů ![]()
To budou asi tepny (velke zily) ne? Ty taky tepou v rytmu srdce tusim.Ja tohle obcas citim na brise i je to na pohled znatelne, proste tep zil a tepen..
Jinak spis tusim, ze se nekdo nudi ![]()
Víš, ale u srdce platí dvojnásob lékařské vyšetření. Neboj se. Vyšetření, která ti budou dělat nebolí ( tedy většina) a alespon budeš vědět. Ještě když máte onem. srdce v rodině, tim spíš bych tam běžela. Časné léčení je u srdce maximálně důležité…
@Mauzik2 píše:
To budou asi tepny (velke zily) ne? Ty taky tepou v rytmu srdce tusim.Ja tohle obcas citim na brise i je to na pohled znatelne, proste tep zil a tepen..Jinak spis tusim, ze se nekdo nudi
Tak tak…
@Mauzik2 píše:
To budou asi tepny (velke zily) ne? Ty taky tepou v rytmu srdce tusim.Ja tohle obcas citim na brise i je to na pohled znatelne, proste tep zil a tepen..Jinak spis tusim, ze se nekdo nudi
Neřekla bych, že se nudí, spíš mám pocit, že se bojí a má trošku záchvat hypochondrie.
Překonej se, svěř se rodičům a zajděte k doktorovi. Uvidíš, že se ti uleví a že dvě srdce určitě nemáš. Ty potíže můžou být od psychiky, jak to bušení a přeskakování, tak to motání. Ale taky je tu možnost, že má srdíčko opravdu nějaký problém a je třeba to zaléčit. Vzmuž se a řekni mamce. ![]()
@Mauzik2 píše:
A když to mám už 4 roky tak to nebude vážné?
Ono tohle tepání a podobně člověka dokáže dost vystrašit, kor když je to umocněný pohledem na nemocné příbuzné. Znám to a narovinu řikám, kdy se něco objeví i u mě. Ale jdu k tomu čelem. Jakmile zaznamenám něco divného vysleduju kdy se mi to děje a s tím půjdu k mudr…
Propána, co TO zase je?
Pokud máš pocit, že máš zdravotní problém, tak to vezmi smykem k lékaři, protože snad reálně nečekáš, že se tady něco dozvíš. A jestli se doktora bojíš, tak zbytečně, maminka vzhledem k uváděnému věku půjde s Tebou.
Ale nechť, za mě neurogenní tetanie. ![]()
@Cuarentena píše:
Překonej se, svěř se rodičům a zajděte k doktorovi. Uvidíš, že se ti uleví a že dvě srdce určitě nemáš. Ty potíže můžou být od psychiky, jak to bušení a přeskakování, tak to motání. Ale taky je tu možnost, že má srdíčko opravdu nějaký problém a je třeba to zaléčit. Vzmuž se a řekni mamce.
pokusím se.
@Brooucinda
Omlouvám se za odbočení od tématu, ale ty máš tak krásnou profilovku. To je tvoje boxéřátko?
@Koldy píše:
A když to mám už 4 roky tak to nebude vážné?
Tak to Ti vzhledem k pravidelným preventivním prohlídkám není jistě nic.
@Koldy Nemusí být. Kolik toho vypiješ za den? Rychlé vstávání nesvědčí nikomu a t že píšeš máš dvě srdce to je palpitace, neboli bušení v hlavě. Je spojené s rychlým vstáváním například. Jsou problémy které 4roky neudělají na těle nic a sjou problémy, které by tě 4roky nenechaly být. Postav se k tomu čelem a svěř se lidem, kteří jsou odborníci
@hefilka Děkují… Ne ne, našla jsem to na ftípkách, ale když ono tak smutně koukalo, já bych si ho vzala i s fotkou snad
![]()