Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky prosím o radu, mám tři měsíce po porodu dvojčat byla jsem na operaci pupeční kýly, máte některá stejnou zkušnost? jsem po operaci druhý den a docela to pořád bolí, jsem myslela, že budu hned fit a tohle? Jaká má být rekonvales. nevím jak nenosit miminka, prej se nesmí ani nic nosit 8.týdnů…a ještě tam mám divný převis nad pupkem, prosím kdo tohle prodělal a nějaké informace, děkuji gaba
@gjaskova prosím tě, jak jsi poznala, že máš pupeční kýlu? Jsem týden po cs a bolí mě místo, kde je pupík a je to místo tvrdší. Před porodem jsem měla pupík vystouplý…
JÁ TO MĚLA VIDITELNÉ PUPEK CELÝ VYTEKLÝ VEN V PRŮBĚHU PORODU I PO PORODU, GYNEGOLOG I V PORODNICI ŘEKLY, ŽE JE TO KÝLA, ALE TO BYLO JASNÉ HNED NA POHLED…PROSTĚ MÍSTO PUPKU JSEM MĚLA VELKÝ NOS…A KDYŽ JSEM ZATLAČILA NA PUPEK BY LAT MÍSTO JAKO KROUŽEK, ALE TO TIŘEKNE DR.JSEM PO OPERACI A POŘÁD TO DĚSNĚ BOLÍ, TAK JSEM CHTĚLA RADU, JESTLI JE TO NORMÁLNÍ…
Máte někdo v poslední době prodelanou operaci pupeční kýly? Čeká mě to, tak bych ráda nějaký vaše info, ať vím, co očekávat.
Snad to není až tak strašný jako císař?
@Katysek1 píše:
Máte někdo v poslední době prodelanou operaci pupeční kýly? Čeká mě to, tak bych ráda nějaký vaše info, ať vím, co očekávat.Snad to není až tak strašný jako císař?
jsem po ní rok a půl, šla jsem na poslední chvíli, měla jsem i uskříplé střevo, bolelo to jako čert, po operaci pohoda, řez mám vedený jako podkovu pod pupíkem, dávali mi tam sítku, a musela jsem nosit 6 týdnů stahovací pás. Měla jsem císaře, takže rozhodně ten bolel mnohem víc, ale dodržuj nic těžkého nedělat, nezvedat, protože si to můžeš poškodit a čekala by tě reoperace, bacha na to. Anonymní JP.
Dobrý den, jsem 5 měsíců po porodu a měla jsem pupeční kýlu už v těhotenství. Teď se budu objednávat na operaci. Jak dlouho budu v nemocnici? Jestli to bolí po operaci? Jak jste to zvládly z miminkem když se nesmí zvedat? ![]()
@Muzz píše:
@Sh.veri Běžně se pupeční kýly operují v režimu jednodenní chirurgie, tj. např. jeden den odpoledne odoperují, druhý den ráno po sedmé propustí. To se týká asi kýl běžné velikosti, nějaké veliké kýly to můžou mít malinko jinak, jednodenní chirurgie možná taky, ale třeba dva dny poležet u nich.Provedení operace, používané materiály, atd., to může záviset nejen na stavu, ale i preferencích pracoviště. Chce to najít si pracoviště, kde mají dobré reference a kde to umí.
Jinak po operaci to je bolestivější než u kýl jiných, spíš může dělat potíže při stání se narovnat ap.
Dekují za informaci. Tak to by nemělo být tak hrozný. ![]()
@Muzz píše:
Bolestivost po menší kýle velká není, u pupeční to je horší, ale spíš u toho narovnávání se. Po operaci bývá mírná teplota, ale fakticky je člověku lépe, než třeba když má virózu a teplotu 37,1st. Třeba u počítače se po operaci kýly dá dělat hned druhý den. Kdo nemá home office, tak do práce bych šel až po týdnu. U fyzicky namáhavé práce by to chtělo počkat min. měsíc, lépe dva až tři - dle možnosti.
Jsem z Plzně. A jsem objednaná do Privamedu.Jsem na mateřské dovolené, tak že do práce nemusím jen budu muset se postarat o miminko.
Už ať to mám za sebou ![]()
Ahoj vsem, jsem 4 mesice po porodu a mam malickou pupecni kylu (nejspis od mala ale s nosenim uz 7kg prcka se zacala projevovat - boulicka nad pupikem a bolest).Byla jsem na chirurgii a za tyden operace - rano nastup a vecer snad domu. Docela me to desi… plna narkoza ![]()
Navic mam ale take diastazu cca 1-2 prsty.Ta je pry ale mala a melo by stacit cviceni? Nema vliv i diastaza na kylu? Ze by se treba po stazeni diastazy stahla i kyla asi nehrozi ze? ![]()