Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych se s manželem rozvedla. Zůstala bych bydlet s dětmi u vás v bytě. V žádném případě bych se k milenci nastěhovala, vídala bych se s ním převážně, když budou děti u tatínka. Ty se zvládneš sama starat o děti, chodíš do práce?
@Kacenka149 píše:
@Andelskej_Satan když jsi to takhle shrnula a člověk se zamyslí tak máš pravdu. 😔 🙏🏼
Akorát manžel teď řekl že si sáhl na úplné dno bez nás. Že příští sezónu konci s hokejem a chce s námi trávit čas. Pravda je ta, že jsme teď za poslední týden byli na třech vyletech, to jsme nebyli ani za poslední rok předtímkaždý den se snaží vidět děti.
Milenec mi řekl, že můžeme jít zatím bydlet k němu do 2+1 a pak se uvidí a něco pořídíme později… o tom mluví už dva roky a nikam se nehnul. Na děti mi řekl, že si k nim najde cestu, ale jeho chováním mi nepřijde že by si ji hledal. Další co mě zaráží je, že se vlastně zeptá co mam s dětmi v plánu jen když má zrovna dceru, aby ji zabavil a mel pro ní program. Nedávno jsme byli na šlapadlech, ale jeho dceři se to nelíbilo takže tatínek poslechl a po 10 min ukončili jízdu, já tak s dětmi jezdila dal. 🤷🏽♀️Příspěvek upraven 28.09.23 v 08:37
Nevím, jestli jsi tak naivní..
Manželovi teče do bot, tak se snaží, to je celé. Jestli by mu to vydrželo? Nejspíš ne, ale můžeš to zkusit v rámci zachování rodiny. V tom případě bych si to ale sakra ohlídala, jestli plní, co nasliboval. Pokud přejde pár týdnů a bude to tam, kde předtím, definitivně konec.
Od milence čekáš co? Jsi v první řadě vdaná ženská, on je rozvedený, má vyřešenou minulost. Co chceš za plány na bydlení? 2+1 v pohodě… Sbližování se dětmi? Na to je dost času, podruhé, ale jasně. Jsi vdaná. Proč by měl finančně zabezpečovat Tebe, nedejbože Tvé děti? Na to máš chlapa, se kterým sis je udělala (vcelku bez rozmyslu, hopem). Začni přemýšlet a jednat sama za sebe a svoje děti. Jestli máš rozum a dvě zdravé ruce, zvládneš to.
@Blue2 tohle už je v řešení, zadost už mám podanou co na mě stáhl ruku. Teď mě prosí abych ji stáhla. Ano, chodím do práce, rano odvážím děti, odpoledne máme kroužky, veškerý čas tráví se mnou.
@Kacenka149 píše:
@Blue2 tohle už je v řešení, zadost už mám podanou co na mě stáhl ruku. Teď mě prosí abych ji stáhla. Ano, chodím do práce, rano odvážím děti, odpoledne máme kroužky, veškerý čas tráví se mnou.
Tak pak je to ale celé jednodušší. Záleží je na Tobě, jestli dáš ještě šanci manželovi.
Ale po milenci nic nechtěj, nemáš na to nárok. Vdaná, co ani neví, jestli se rozvede nebo ne, a už jí „smrdí 2+1“, chce barák a nehynoucí lásku a finanční zabezpečení pro své děti. Já být zkušený chlap, vyhnu se ti obloukem. Nejdřív si to vyřeš, pak hledej partnera. Práci máš, otce dětí taky, nepotřebuješ na nikom dalším viset.
@Kacenka149 At udelas cokoliv, tak budes zrejme nestastna, nejlepsi volba bude zustat s manzelem. Moralne jste na tom dost podobne, znate se, zajisti te, i kdyz po konci kariery to muze byt mnohem horsi nez do ted. Zalezi ti na penezich a zajisteni deti vic nez na sobe, takze nechat veci tak jak jsou je nejmene bolestive reseni. Zamysli se nad sebou, mas dve deti, starnes, na to bohateho milence neutahnes, navic te muze kdykoliv odkopnout. Postarat se o sebe a zajistit se taky neumis, tak mej trochu soudnosti.
@Kacenka149 píše:
Ahoj ženušky, už nevím kudy tak bych potřebovala názor nestranných lidí. Budu chápat odsouzení a nebo pochopení. S manželem jsem otěhotněla velice brzy, po půlroční známosti. Jelikož je hokejista takže jsem začala už v těhotenství pociťovat míru jeho noční zábavy, oblibu flirtoval, balit jiné ženy. Ale byla jsem naivka takže jsem všechno spolkla s navijákem. Vždy mu věřila a nechtěla rozbít rodinu. Po dvou letech jsem zjistila že jsem těhotná. Narodil se nám syn. Manžel jezdil často na víkendové zápasy pryč, tam začínaly i nějaké ty fyzické nevěry. Vše mi vždy zapřel a já vždy vše věřila. Většinu času jsem trávila s dětmi sama. On na trénincích, zápasech, hospodách. Až jsme jednoho dne potkala našeho společného kamaráda a já začala pociťovat něco víc. Jevil o nás zájem, neustále jsme si dopisovali až to jednoho dne došlo dále. Někdy jsme se vídali když jsem děti odvezla k rodičům. Bylo to něco Oooouuuuu pro mě. Někdo kdo chce s námi trávit čas. Manžel nic 1/3 roku nepoznal, neměl kdy když jsme ho totálně nezajimali. Pak jsem vyšla s pravdou ven. Už jsem to nemohla hrát doma na šťastnou rodinku. On šel za milenkou a já se vídala dál s milencem. Začal koloběh jak nás miluje a ze bez nás nemůže být. Oba jsme to ukončili a že to zkusíme. Jenze z mého muže se stal policajt. Doma bylo peklo, věcně jsem to měla na talíře. Neeee co udělal on za celých osm let ale co jsem udelala já![]()
Opět jsme vyhledala oporu v milenci. Chyběl mi čas s nim, prožili jsme spolu toho tolik, výletů atd co jsem s manželem nikdy nezažila. S milencem sedíme večery a máme si stále co říct. S manželem přežívám. Opět jsme to ukončila s tím že on si našel podnájem a já zůstala v našem bytě. Dostavuje se nám baráček takže říkal že půjde tam. Jenže nastal den, kdy na mě všechno dolehlo. Zůstala jsem na vše sama. Milenec se nezeptá jak to zvladam, zda vše zvladam poplatit. S dětmi to někdy skřípe ve výchově. Má dceru která je opak mých dětí. Proste nemám v něm takovou oporu v tomhle. Vše jsme mu řekla ale o všem jen stále mluví a nic se neděje. Do toho teď manžel otočil o 300 stupňů. Zase nás miluje, nechce o nás přijít. Občas zajedeme s dětmi na výlet, je to fajn ale nemiluji ho. Jenze toho koho miluji, nejsem si jistá zda se o nás zvládne postarat jak finančně tak aby zvládl děti v každodenní výchově. Finančně na tom není špatně ale má peníze pro svoji potřebu mi přijde a aby poplatil mega velké alimenty aby jeho dcera měla luxus. Zato manžel nám koupí co chceme, barák nás staví ale ta láska tam není.
Určitě bych se zvládla uskromnit ale taky jsem na něco zvyklá.
Takže otázka je…. Rozum, věřit manželovi a nebo být v životě šťastná. Což je taky otázka, jestli budu. Milenec mi říká jak vše zvládneme, že vše vidim černě ale já tady mám dvě deti a musim koukat i na ně a dopredu. Děkuji moc za reakce
Ani jednoho, zkus to sama, bude to že začátku těžší ale bude ti pak lip
@Kacenka149 píše:
@Dahlia0409 tak to nenípokaždé spíš ve mě něco přeskočí a prostě si řeknu že o tu rodinu musím zabojovat. Že se třeba vlastně změní. Pak si zase řeknu, že mi zase není 60 let abych tu jen přežívala v manželství. Pak jsme ale někde s dětmi a milencem pohromadě a zase katastrofa. Poslední dobou mi přijde že nam je krásně jen když jsme spolu ale mam tady dvě děti a jsem s nimi 24/7 většinou. Ale aby se pokaždé člověk hlídal co řeknou nebo udělají, nejsem ve své kůži s nim a s dětmi. Na tohle mi řekne že vidím všechno černě
s manželem jsme se domluvili že já si nechám byt a on barák, nechci dělat zle nebo se tahat o majetek. Milenec mi řekl že sem do bytu nechce po něm. Ale pak zase přijde na věc a řekne že teď ty hypotéky jsou šílené 🫣 😂 tak co vlastně chce, mám hlavu v pejru.
A co teprve tvé děti, ty mají hlavu v pejru. Začni bydlet sama jen s detmi
@lucyk90 píše:
@Kacenka149 At udelas cokoliv, tak budes zrejme nestastna, nejlepsi volba bude zustat s manzelem. Moralne jste na tom dost podobne, znate se, zajisti te, i kdyz po konci kariery to muze byt mnohem horsi nez do ted. Zalezi ti na penezich a zajisteni deti vic nez na sobe, takze nechat veci tak jak jsou je nejmene bolestive reseni. Zamysli se nad sebou, mas dve deti, starnes, na to bohateho milence neutahnes, navic te muze kdykoliv odkopnout. Postarat se o sebe a zajistit se taky neumis, tak mej trochu soudnosti.
Proč má zustavat s nevernikem a nasilnikem, kterého doteď nezsjimala rodina?
@Kacenka149 píše:
Ahoj ženušky, už nevím kudy tak bych potřebovala názor nestranných lidí. Budu chápat odsouzení a nebo pochopení. S manželem jsem otěhotněla velice brzy, po půlroční známosti. Jelikož je hokejista takže jsem začala už v těhotenství pociťovat míru jeho noční zábavy, oblibu flirtoval, balit jiné ženy. Ale byla jsem naivka takže jsem všechno spolkla s navijákem. Vždy mu věřila a nechtěla rozbít rodinu. Po dvou letech jsem zjistila že jsem těhotná. Narodil se nám syn. Manžel jezdil často na víkendové zápasy pryč, tam začínaly i nějaké ty fyzické nevěry. Vše mi vždy zapřel a já vždy vše věřila. Většinu času jsem trávila s dětmi sama. On na trénincích, zápasech, hospodách. Až jsme jednoho dne potkala našeho společného kamaráda a já začala pociťovat něco víc. Jevil o nás zájem, neustále jsme si dopisovali až to jednoho dne došlo dále. Někdy jsme se vídali když jsem děti odvezla k rodičům. Bylo to něco Oooouuuuu pro mě. Někdo kdo chce s námi trávit čas. Manžel nic 1/3 roku nepoznal, neměl kdy když jsme ho totálně nezajimali. Pak jsem vyšla s pravdou ven. Už jsem to nemohla hrát doma na šťastnou rodinku. On šel za milenkou a já se vídala dál s milencem. Začal koloběh jak nás miluje a ze bez nás nemůže být. Oba jsme to ukončili a že to zkusíme. Jenze z mého muže se stal policajt. Doma bylo peklo, věcně jsem to měla na talíře. Neeee co udělal on za celých osm let ale co jsem udelala já![]()
Opět jsme vyhledala oporu v milenci. Chyběl mi čas s nim, prožili jsme spolu toho tolik, výletů atd co jsem s manželem nikdy nezažila. S milencem sedíme večery a máme si stále co říct. S manželem přežívám. Opět jsme to ukončila s tím že on si našel podnájem a já zůstala v našem bytě. Dostavuje se nám baráček takže říkal že půjde tam. Jenže nastal den, kdy na mě všechno dolehlo. Zůstala jsem na vše sama. Milenec se nezeptá jak to zvladam, zda vše zvladam poplatit. S dětmi to někdy skřípe ve výchově. Má dceru která je opak mých dětí. Proste nemám v něm takovou oporu v tomhle. Vše jsme mu řekla ale o všem jen stále mluví a nic se neděje. Do toho teď manžel otočil o 300 stupňů. Zase nás miluje, nechce o nás přijít. Občas zajedeme s dětmi na výlet, je to fajn ale nemiluji ho. Jenze toho koho miluji, nejsem si jistá zda se o nás zvládne postarat jak finančně tak aby zvládl děti v každodenní výchově. Finančně na tom není špatně ale má peníze pro svoji potřebu mi přijde a aby poplatil mega velké alimenty aby jeho dcera měla luxus. Zato manžel nám koupí co chceme, barák nás staví ale ta láska tam není.
Určitě bych se zvládla uskromnit ale taky jsem na něco zvyklá.
Takže otázka je…. Rozum, věřit manželovi a nebo být v životě šťastná. Což je taky otázka, jestli budu. Milenec mi říká jak vše zvládneme, že vše vidim černě ale já tady mám dvě deti a musim koukat i na ně a dopredu. Děkuji moc za reakce
Tady bych radila srdce, i když teď máš strach, je to pro tebe velká změna, ale milenec chce s tebou být a zvládnete to. Dále píšeš, že tě manžel zbil před dětmi, že ti dělal policajta, to není normální a kdybys měla zůstat sama, tak s ním nezůstávaj. Přece nechceš, aby tohle děti zažívali a viděli. Peníze budou a my nebudeme. Jestli není milenec žebrák, jdi za ním. Jinak o něj přijdeš a a manželem to budeš mít těžké, nikdy se nezmění.
@Janli píše:
Vytáhni si hlavu z vagíny, z peněženky nebo kde ji máš momentálně vraženou a začni ji používat. Co to předvádíš? Tohle má být nějaký normalní život? Lítáš od jednoho chlapa k druhýmu. Co kdyby sis začala vážit sama sebe? Co kdyby ses postavila na vlastní nohy a začala žít sama za sebe? Bez chlapů. Bez jejich peněz. To si sama sebe dost nevážíš, že tohle dovoluješ? Jediný co umíš, je pověsit se někomu na krk? To je hrozný.
Proč hned tak hnusně?
@Cizinka 999 píše:
Proč má zustavat s nevernikem a nasilnikem, kterého doteď nezsjimala rodina?
Oni si nemaji moc co vycitat, dlouhodobe jsou si neverni, ale vyhovuje ji, ze si ji manzel vydrzuje. S milencem na tom nebude lip, jeho jeji deti taky nebudou zajimat.
@PerličkaM. píše:
Proč hned tak hnusně?
No vzala to trošku zhurta ale má recht, akorát si nemyslím, že to je jen dobrým sexem u milence ale tím, že neumí být bez chlapa, vybízí se mi k tomu říct, že možná slabé sebevědomí.
@lucyk90 píše:
Oni si nemaji moc co vycitat, dlouhodobe jsou si neverni, ale vyhovuje ji, ze si ji manzel vydrzuje. S milencem na tom nebude lip, jeho jeji deti taky nebudou zajimat.
Tak začal on, a až ona po letech se citila jako kůl v plotě tak si taky někoho našla, místo toho aby začala pracovat na budoucnosti svoji a deto sama
@Cizinka 999 tak milenec mi spíše dával co jsem u manžela neměla. Bylo mi s nim krásně ale přicházím na to, ze nám bylo krásně když jsme byli jen spolu, když jsme s dětmi tak je to opak.
@Kacenka149 No tak to se dalo přeci čekat, že pokud si s ním sama je to jiné. A že nebude na větvi z cizích dětí ještě se o ně radostně starat.