Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky chtěla bych se zeptat, měřím si doma průběžně tlak a od neděle to jsem byla v 33tt mi začal tlakoměr ukazovat 3srdíčka a dle návodu to je srdeční aritmie, tlak mám v pohodě od 100/60 - 125/85 ale tepů mam jak kdy od 85 - i do 125 většinou mam v klidu těch 90-100tepů… Dneska mě ale strašně bolela hlava a oči a zase mi to ukazalo aritmii a tep 98…Žádné přeskakování srdce necítím…ale jen cítím jak buší rychleji jinak nic…Říkala jsem to na gyndě a ona mi řekla že s tím ona nic neudělá že musím jedině k obvodnímu, ale chci se zeptat je to vůbec normalní když doposud to bylo OK?
@Caborina píše:
Ahojky chtěla bych se zeptat, měřím si doma průběžně tlak a od neděle to jsem byla v 33tt mi začal tlakoměr ukazovat 3srdíčka a dle návodu to je srdeční aritmie, tlak mám v pohodě od 100/60 - 125/85 ale tepů mam jak kdy od 85 - i do 125 většinou mam v klidu těch 90-100tepů… Dneska mě ale strašně bolela hlava a oči a zase mi to ukazalo aritmii a tep 98…Žádné přeskakování srdce necítím…ale jen cítím jak buší rychleji jinak nic…Říkala jsem to na gyndě a ona mi řekla že s tím ona nic neudělá že musím jedině k obvodnímu, ale chci se zeptat je to vůbec normalní když doposud to bylo OK?
A nepřestala jsi užívat hořčík? někdy to muže dělat i on když se rychle vysadí
@Caborina co zajet do porodky? Pokud Tě bolí hlava, může jít o znaky preeklampsie ![]()
Tlak mam uplně v normě, i dneska jsem byla na gyndě a OK, otoky ani bílkovinu v moči nemám…jen toto mě trápí…Jinak hořčík skoro neberu celé těhu, břicho netvrdne a křeče taky téměř nemám
@Caborina píše:
Tlak mam uplně v normě, i dneska jsem byla na gyndě a OK, otoky ani bílkovinu v moči nemám…jen toto mě trápí…Jinak hořčík skoro neberu celé těhu, břicho netvrdne a křeče taky téměř nemám
Tak pokud na gyndě řekli ok tak prd na měření doma, pak tě to akorát stresuje..jestli se ti něco nezdá jedině jít na pohotovost
Tachykardie, čili rychlejší tep, je v těhotenství normální a to že přístroj signalizuje nějakou arytmii, ještě neznamená že nějaká je, jinak pokud nemáš důvod k měření, tak bych tlak nemerila, nevidím k tomu jediný důvod
@Caborina mám to samé, je to normální, nijak se to neřeší. Všimla jsem si toho náhodou ve druhém těhu… A přestaň se měřit ![]()
@Caborina píše:
nekdy a vicemene nejcasteji nejosu arytmie nic zavazneho
Poruchy srdečního rytmu nazývané odborně arytmie patří mezi nejčastější srdeční onemocnění. Vznikají jako důsledek odlišného vytváření nebo vedení elektrických vzruchů v srdci. Ve většině případů jde o naprosto nezávažné arytmie, které si postižený člověk vůbec neuvědomuje a které lze zachytit pouze dlouhodobým monitorováním elektrokardiogramu
Je nutno zdůraznit, že neexistuje přímý vztah mezi závažností arytmie a jejím vnímáním. Jinými slovy, naprosto bezvýznamná porucha rytmu, která nemocného nijak neohrožuje na životě může být subjektivně vnímána velmi nepříjemně a znemožňovat nemocnému běžný život, zatímco mnohem závažnější arytmie nemusí být prakticky vnímány.
Kazda arymtie se musi vysetrit a pak se muze rict, ze to je v pohode. jsi mlada a tak to nejspi budou nejake SVES, ktere nevadi - ale stejne by sis mela nechat udelat Holtera. nic jineho ti k tomu nikdo rozumny nemuze rict.
Ahoj, jsem na konci těhotenství a na kontrole mi opakovaně naměřili arytmii. Doma jsem si ji naměřila několikrát taky (tak u každého druhého měření). Tlak mám spíš nižší (průměr 80/60 - 90/70), ale mám dost velkou tachykardii, třeba dneska kolem 130. Je to ok? Bývá mi docela blbě, slabo, motá se mi hlava, někdy cítím bušení srdce. Dneska jdu na kontrolu, tak přemýšlím, jestli to tam zmiňovat nebo neřešit…U preeklampsie by byl tlak asi vyšší, ne?
@blumen No oni mi ji minule naměřili taky a nic neřešili, tak právě nechci být za hypochondra
Podle Dr. to prý ovlivňuje i počasí. Ale asi se dneska zmíním…Netuším, jak se to řeší v tomto stádiu. Doufám, že nenafasuju Holtera, když jsem už po TP.
@Štrample obecná proc hypochondra. Mne se doktorka vzdy pta jak se citim, odpovim
podle pravdy. Kdyz to podstatne neni, resit to nebudou. Navic je to treba z veder,
kdo vi, proste zminit. ![]()
Ja to mela taky, navic vysoky tlak a otoky. Za jeden jediny tyden me vyskocila vaha o 10 kg. Nechali me v nemocnici pro vysoke riziko preeklampsie a porod nakonec vyvolavany v terminu. Bylo to hrozne.
@Anonymní píše:
Ja to mela taky, navic vysoky tlak a otoky. Za jeden jediny tyden me vyskocila vaha o 10 kg. Nechali me v nemocnici pro vysoke riziko preeklampsie a porod nakonec vyvolavany v terminu. Bylo to hrozne.
Já mám ale tlak nižší, v průměru 85/65. Otoky nemám a vážím 60 kg i s postelí (vůbec už nepřibírám). Otoky taky nemám a to trajdám celé dny po venku. Bílkovinu v moči mi taky zatím nikdy nezjistili. Právě proto se doufám nemusím bát preeklampsie. Nebo je možné mít preeklampsii a k tomu nízký tlak a nemít otoky?