Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem. Sháním nějaký stabilní kočárek pro roční miminko. Zatím ještě nechodí, ale až se naučí první krůčky, tak bych ráda, aby kočárek někdy používala jako aktivní chodítko, aby se o něj mohla opřít a hned by se nepřevážil. Takové to dřevěné chodítko s aktivitami po stranách má u babičky a domů ho pořizovat nechceme, asi ani vozík s kostkami nebo tak, ideální by byl právě ten kočárek. Zalíbil se mi tento, má někdo zkušenost? Dobrý den. Sháním nějaký hodně stabilní kočárek pro roční holčičku. Ještě neumí chodit, ale chtěla bych, aby kočárek sloužil i jako aktivní choditko, aby se o něj dalo opřít a jen tak by ho neprevazila. Zalíbil se mi tento kočárek. Je opravdu stabilní? https://onlinehrackarstvi.cz/…o-miminka-bn?…
Případně jaký jiný doporučujete? Děkuji.
Vybíralová
Případně jaký jiný?
Předem děkuji a přeju hezkou neděli ![]()
Dokud nebude sama stabilně chodit, tak jí nenechávej opírat o kočárek. Vždyť je to lehký plast a pokud se opře o rukojeť, tak s ním spadne a jen si vytluče zuby. Před sedmi lety existovalo chodítko ve vzhledu golfového kočárku, jestli se ještě vyrábí, netuším…
Janli:
Takže je lepší nějaký ten dřevěný vozík s kostkami? Či to, co máme u prarodičů? Samozřejmě jen někdy, vím, že by se nemělo používat často.
Koupila bych nejaky dreveny https://www.lidl.cz/…100381339002?…
Já bych do plastu nešla. Dřevo je dřevo a líp sedí. Tenhle má podobnou konstrukci jako ten náš a ten jsme museli vyvážit.
@WerunQa1994 kupovat kočárek nebo vozík jako chodítko je myslim blbost. I zkrze to, ze kdyz se rozjede, pravděpodobně se rozplácne.
Ja ani těm dřevěným chodítkům nefandím, spis se snažím v tom malého nepodporovat. Ale on si najde bud auto anebo židli a popojde si sám. Ale určitě mu to nenabízím. Ono to pak neni chození v pravém slova smyslu, opírají se a mají špatně rozloženou váhu.
Spis ho motivuju k chůzi okolo nábytku anebo mu podám lehce ruku nebo se přidrží me nohy, ale zase to zkoušíme spíš tak, aby se zkusil pustit a ťapat sám. Musí najít balanc.
Co třeba spis pořídit kuchyňku anebo ponk - hrací stůl? My mame a tam se taky podaří pár kroků a pevný stoj, jakmile vezme do obou ručiček něco ![]()