Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
bertík28 píše:
Tak to Ti roste teda pěkně rychle, protože opravdu vydrží dlouho. Zkus koupit ještě o kousek větší. Většinou, když si mamky koupili sandálky, tak říkali, že je ještě nosili delší dobu doma.
V tom se zase přerazí, on i když má místa tak toho 1,5cm prostě mu ta noha do toho doroste hrozně rychle… Ale tak neřeším to, však věčně mu tak rychle ta noha neporoste a člověk vyhodí peníze za větší kraviny než za boty pro prcka ![]()
Jinak pro porovnání, první zimní botky jsme kupovali na konci října, druhý v půlce ledna a potom jsme kupovali jarní asi před dvěma nebo třema týdnama
To jsem si říkala, že kdyžtak budem jarní střídat se zimníma, ale ty zimní už mu prostě byly malý a neměl tam skoro žádný místo…
a to vždycky v obchodě kontroluju, aby se mi pohodlně ten prst do boty vlezl (a nemám nějak tenký prsty
) a stejně jsou za chvíli ty boty malý
takže od září do teď se dostal z 21 do 24, ale on je docela velkej celkově… Má teď v roce a půl skoro 90 cm na výšku a já ani manžel nemáme malou nohu, spíš větší, takže má po kom ty rozměry „dědit“ ![]()
Ale to už jsme mimo téma ![]()
bertík28 píše:
Aby Ti vydrželi přes půl roku- v krámech Ti to nikdo nevysvětlí a je jim to jedno. Jde jim o kšeft. Tak tady je návod. Než půjdete do krámu je dobré obkreslit doma nohu. Vkrámě některé děti nehctějí. Dítě si postav na papír, obkresli nohu a vystřihni. Musí stát! V kráme si ji dej do boty a aby tam byl asi 1cm místa u letních a u zimních 1,5cm. TAk by ti měly vyydržet dlouho. Každou botu vyzkoušet. Nech si kaničky, suchý zip otevřený, posuň nohu do špičky a vzadu by jsi měla mít 1cm volného místa. Opět musí dítě stát. Poznáš to třeba i podle toho, že tam strčíš bez problémů prst. Možná se Ti bude zdát, že v nich neumí chodit, ale klidně je vem. Je to normální u malých dětí. Než si na ně zvyknou. Kdyby jsi potřebovala poradit ohledně bot, tak písni. Mam drobek zkušenosti s prodejem dětských zdravotních bot.
Přes 70% maminek neumí koupit boty a pak je kupují třeba po 2 měsících.
Tím, ale nechci urazit ostatní maminky, protože některým dětem rostou mimča oprvadu rychle. Je jich ovšem málo.
tato technika by u nás neprošla, malý má nestandartní nohu, širokou a s vysokým nártem, podědil kopýtka po mně, nic naplat.. jinak souhlasím s tou rezervou u palců, my jsme malému kupovali kotníčkové boty na podzim-v září a pořád mu ještě jsou.. ale během tohoto měsíce už se půjdem porozhlídnout po nových
jsme asi vyjímka, botky nám fakt na půl roku vydrží, spíš je prochodí a odře, než vyroste… ![]()
Taky nakupuje podle zmíněného návodu, ale dítě si s sebou beru a botku mu zkouším. Naštěstí moc neprotestuje, v prodejně mají hračky, takže kolikrát nezaregistruje, že mu něco dělám s nohou ![]()
Jinak my máme jedny botičky dovnitř - bačkůrky a na ven vždy jako základ celoroční kožené uzavřené botičky a k nim gumovky a sandálky na léto a zimní boty s kožíškem na zimu.
Určitě nemusíš kupovat dvoje stejné boty, to by asi neunosil, jak už tu bylo psáno, těmhle prckům roste noha hrozně rychle.
bertik28:dekuji za „navod“.ja tady chodim do Clarks,kde meri nohu jak delku,tak i sirku a podle toho mi daji boty.kdyz jsme ji koupili ty capacky,tak prodavacka udelala presne to,co si napsala. ale je to jenom opravdu v tom Clarks,treba ve sportovnich obchodech to tam nemaji takovouhle sluzbu.
Emilie:to opravdu nemusis mit spatny svedomi,kdyz ti bracha vozi boty. my jsme capacky sehnali za 8liber,slevnene z 22.sporotovni botky se tu daji sehnat reebook za 8liber na maly deti.o vikendu jsme nasi princeznu oblekli ve sleve,jarni obleceni,tricka,kalhoty,plavky..vse vyslo na 800kc.
Tak u nás máme jedny bačkůrky na doma,jedny boty na dvůr,které si může zmazat a okopat,jedny do města sváteční,gumáčky (v létě klasické a v zimě zateplené,ale ty dostává výjmečně) a na léto ještě pantoflíky (to jen když potřebuje přeběhnout dvůr,když jdeme věšet prádlo.
Jinak já kupuji boty taky podle výše zmíněného návodu,chodíme do obchodu,kde nám to samy změří a vyzkouší,takže spokojenost.Ale kupuju každé jaro,léto,podzim,zima nové Takže de facto nám taky vydrží jen ty tři měsíce,protože třeba do jarních se na podzim už nevleze ![]()
Ahoj,syn 14 měsíců má bačkůrky na doma.jarní uzavřený na ven a pak dokoupíme sandálky.
Tak tady už žádná rada nepomůže. Hold vám rychle roste noha a jiná možnost není. Široký nárt je docela problém. Těžko se na ně schánějí boty a moc velký výběr není. Nejhorší je to snad u zimních. Doufám, že bude rada ještě někomu užitečná. A setkala jsem se se spoustou maminek, které nakupovali už třeba 4× boty a ani nevěděli, jak je mají koupit, protože jsou prodavačky líné poradit nebo jim to je jedno a jde jim jen o peníze. Pak tam jsou za chvíli znovu.
pokud je neochota prodavaček taková, tak je to naprd..i když, asi jim je to jedno, že??
jinak dnes jsem koupila kotníčkové botky a pásne tam super i s nártem.. a máš pravdu, že sehnat zimní boty je dost náročné…
krásný den všem ![]()
kate02 píše:bertík28 píše:Podobným způsobem boty kupujem, vždycky se mi malýmu za nohu prst vleze a stejně má boty za ty 2 - 3 měsíce prostě malý… První zimní mi připadaly velký až moc a stejně vydržely jen cca 3 měsíce
Aby Ti vydrželi přes půl roku- v krámech Ti to nikdo nevysvětlí a je jim to jedno. Jde jim o kšeft. Tak tady je návod. Než půjdete do krámu je dobré obkreslit doma nohu. Vkrámě některé děti nehctějí. Dítě si postav na papír, obkresli nohu a vystřihni. Musí stát! V kráme si ji dej do boty a aby tam byl asi 1cm místa u letních a u zimních 1,5cm. TAk by ti měly vyydržet dlouho. Každou botu vyzkoušet. Nech si kaničky, suchý zip otevřený, posuň nohu do špičky a vzadu by jsi měla mít 1cm volného místa. Opět musí dítě stát. Poznáš to třeba i podle toho, že tam strčíš bez problémů prst. Možná se Ti bude zdát, že v nich neumí chodit, ale klidně je vem. Je to normální u malých dětí. Než si na ně zvyknou. Kdyby jsi potřebovala poradit ohledně bot, tak písni. Mam drobek zkušenosti s prodejem dětských zdravotních bot.
Tím, ale nechci urazit ostatní maminky, protože některým dětem rostou mimča oprvadu rychle. Je jich ovšem málo.
Ještě bych ráda upozornila na jeden detail. Tímhle způsobem jsme zjistili velikost bot - babička měla potřebu koupit botičky a my nemohli dodat vnoučka, aby si je vyzkoušel. Tak dle obrázku s prodavačkou určily číslo bot, pak si babi boty vybrala, dohodla se, kdyby neseděly, že je přijde vrátit nebo vyměnit, a zaplatila. A boty neseděly. Jednak v nártu, a jednak … prostě neseděly. Přinesla o fous větší … a opět. Sice byly delší, to jo … ale neseděly. Takže osobně doporučuju taky nejlépe dítě na místě, a pokud to nejde, tak sepřipravit na několikanásobnou návštěvu obchodu a výměňování … ![]()
Emilie píše:kate02 píše:Ještě bych ráda upozornila na jeden detail. Tímhle způsobem jsme zjistili velikost bot - babička měla potřebu koupit botičky a my nemohli dodat vnoučka, aby si je vyzkoušel. Tak dle obrázku s prodavačkou určily číslo bot, pak si babi boty vybrala, dohodla se, kdyby neseděly, že je přijde vrátit nebo vyměnit, a zaplatila. A boty neseděly. Jednak v nártu, a jednak … prostě neseděly. Přinesla o fous větší … a opět. Sice byly delší, to jo … ale neseděly. Takže osobně doporučuju taky nejlépe dítě na místě, a pokud to nejde, tak sepřipravit na několikanásobnou návštěvu obchodu a výměňování …bertík28 píše:Podobným způsobem boty kupujem, vždycky se mi malýmu za nohu prst vleze a stejně má boty za ty 2 - 3 měsíce prostě malý… První zimní mi připadaly velký až moc a stejně vydržely jen cca 3 měsíce
My prcka máme samozřejmě vždycky s sebou
Má o něco vyšší nárt, takže do všech bot se taky nedostane… ![]()
Mi máme taky vyšší nárt, takže taky budeme mít problém. A těch dětí přibívá.