Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj všichni,
je tu někdo, kdo nedává bačkůrky. Děti mi pomalu začínají chodit, syn víc jak dcera. Ten už chodí sám a je to tak půl na půl s lezením. Dcera lítá za chodítkem, jinak leze. Zatím jim dávám capáčky, v zimě měli punčochy a ponožky s protiskluzem. No a pořád váhám, jestli jim pořídit bačkůrky a dávat je nebo ne. Prostě je mi to nějak proti srsti.
Dík za odpovědi, L.
Vojta měl jedny.. zkraje jak začal chodit. Pak z nich vyrostl a už jsme jiné nekupovali. Doma nosí punčochy a na tom taky ponožky s protiskluzem. Přijde mi, že je mu to pohodlnější.
Nam neurolog papuče zakázal.
Doma obouvat, ale do botu, papuče ne.
Venku (tráva,kamínky,písek) na boso
Ahoj. Na neurologii mi řekli, že chodící botičky až když dítě dává přednost chůzi před lezením
.
My jsme bačkůrky dávali ze začátku. Jenže je malá pořád někde sundavala, tak jsem po čase rezignovala. Ted je má akorát do Baby clubu a občas ani tam ne. S manželem taky doma chodíme na boso.
naše malá taky ještě nechodí, takže doma obchází v ponožkách, podle rehabky je to tak správně, kluky jsme bačkůrkovali a oba mají plochou nohu a křivý záda ![]()
Nedávám bačkůrky, máme je jen když jdeme někam do kavárny nebo tam, kde se musí děti přezout a malej by mohl vlítnout i tam, kde dospělí chodí v botech, aby neměl špinavý ponožky… Ale doma je nenosí…
Matymu jsem koupila první bačkůrky až do školky, jinak nosil celou dobu kožené capáčky ![]()
Příspěvek upraven 04.04.11 v 19:31
my taky nedáváme,ani jednomu (ten mladší se teprve začíná stavět)…chodí jenom v punčochách nebo ponožkách,steně jako my,já doma kolikrát i naboso úplně ![]()
My jsme exoti…já mám bačkory pro dceru nakoupené a vždy připravené, ale ona prostě je nejraději na boso a úplně nahá a to často větrám a máme plovoučku a divím se že jí není zima, já musím mít pantofle jinak jsem nesvá. Prostě se mi doma odmítá oblékat a nosit boty…lítá tu po jak jí bůh stvořil a je spokojená…musím dodat, že nemocná byla jen jednou za tři roky a to chytla od tatínka
Uf, to jsem si oddechla. Já doma chodím zásedně jenom bosá. Pár pokusů o nošení bačkor bylo, ale vždycky je někde zapomenu, a pak hledám a hledám. No a těm dětem se mi to taky nějak příčí. zatím mají ty capáčky a já si lámala hlavu, jestli to není špatně a jestli jim třeba nějak neuškodím, i když vím, že se názory různí a spousta doktorů teď tvrdí, že pro vývoj nohy je nejlepší naboso.
Já nedávám, máme jedny tenisky, které nosíme na cvičení a kroužky, ale doma chodí v ponožkách.
Takové ty „pravé“ bačkůrky nikdy neměl a počítám, že je pořídíme nejdřív do školky, jestli vůbec.
Podle mně taky záleží, jaké máte podlahy…Na kobercích určitě bačkory potřeba nejsou, ale na parketách nebo plovoučce, bych je pak už dávala. Teda v momentě, kdy chůze převažuje nad lezením…
Chodíme doma naboso a dítě taky, jen v ponožkách s protiskluzem ![]()
My dáváme bačkůrky v podstatě jen kvůli studené podlaze, jinak bych je nechala naboso.