Je tu někdo, kdo nedává bačkůrky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5077
4.4.11 19:25

Je tu někdo, kdo nedává bačkůrky?

Ahoj všichni,
je tu někdo, kdo nedává bačkůrky. Děti mi pomalu začínají chodit, syn víc jak dcera. Ten už chodí sám a je to tak půl na půl s lezením. Dcera lítá za chodítkem, jinak leze. Zatím jim dávám capáčky, v zimě měli punčochy a ponožky s protiskluzem. No a pořád váhám, jestli jim pořídit bačkůrky a dávat je nebo ne. Prostě je mi to nějak proti srsti.
Dík za odpovědi, L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
fellix
4.4.11 19:27

Vojta měl jedny.. zkraje jak začal chodit. Pak z nich vyrostl a už jsme jiné nekupovali. Doma nosí punčochy a na tom taky ponožky s protiskluzem. Přijde mi, že je mu to pohodlnější.

• Citovat
  • Upravit
219
4.4.11 19:28

Nam neurolog papuče zakázal.
Doma obouvat, ale do botu, papuče ne.
Venku (tráva,kamínky,písek) na boso

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674

Ahoj. Na neurologii mi řekli, že chodící botičky až když dítě dává přednost chůzi před lezením :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457

My jsme bačkůrky dávali ze začátku. Jenže je malá pořád někde sundavala, tak jsem po čase rezignovala. Ted je má akorát do Baby clubu a občas ani tam ne. S manželem taky doma chodíme na boso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
4.4.11 19:29

naše malá taky ještě nechodí, takže doma obchází v ponožkách, podle rehabky je to tak správně, kluky jsme bačkůrkovali a oba mají plochou nohu a křivý záda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
4.4.11 19:29

Nedávám bačkůrky, máme je jen když jdeme někam do kavárny nebo tam, kde se musí děti přezout a malej by mohl vlítnout i tam, kde dospělí chodí v botech, aby neměl špinavý ponožky… Ale doma je nenosí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
4.4.11 19:30

Matymu jsem koupila první bačkůrky až do školky, jinak nosil celou dobu kožené capáčky :wink:

Příspěvek upraven 04.04.11 v 19:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
4.4.11 19:30

my taky nedáváme,ani jednomu (ten mladší se teprve začíná stavět)…chodí jenom v punčochách nebo ponožkách,steně jako my,já doma kolikrát i naboso úplně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
4.4.11 19:36

My jsme exoti…já mám bačkory pro dceru nakoupené a vždy připravené, ale ona prostě je nejraději na boso a úplně nahá a to často větrám a máme plovoučku a divím se že jí není zima, já musím mít pantofle jinak jsem nesvá. Prostě se mi doma odmítá oblékat a nosit boty…lítá tu po jak jí bůh stvořil a je spokojená…musím dodat, že nemocná byla jen jednou za tři roky a to chytla od tatínka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
4.4.11 19:37

Uf, to jsem si oddechla. Já doma chodím zásedně jenom bosá. Pár pokusů o nošení bačkor bylo, ale vždycky je někde zapomenu, a pak hledám a hledám. No a těm dětem se mi to taky nějak příčí. zatím mají ty capáčky a já si lámala hlavu, jestli to není špatně a jestli jim třeba nějak neuškodím, i když vím, že se názory různí a spousta doktorů teď tvrdí, že pro vývoj nohy je nejlepší naboso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
4.4.11 19:38

Já nedávám, máme jedny tenisky, které nosíme na cvičení a kroužky, ale doma chodí v ponožkách.
Takové ty „pravé“ bačkůrky nikdy neměl a počítám, že je pořídíme nejdřív do školky, jestli vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
4.4.11 19:41

Podle mně taky záleží, jaké máte podlahy…Na kobercích určitě bačkory potřeba nejsou, ale na parketách nebo plovoučce, bych je pak už dávala. Teda v momentě, kdy chůze převažuje nad lezením…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
4.4.11 19:52

Chodíme doma naboso a dítě taky, jen v ponožkách s protiskluzem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
4.4.11 20:10

My dáváme bačkůrky v podstatě jen kvůli studené podlaze, jinak bych je nechala naboso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková