Je tu někdo, kdo nedává bačkůrky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10799
5.4.11 10:29

Lumáťa přesně to mi ta rehabilitačka říkala taky, že většina ortopedů by nejradši dala botičky ještě když dítě leze, ale fyzioterapeuti jsou toho názoru, že botička u lezení nevhodně vytáčí chodidlo :lol: Je to jako se vším, ani odborníci se neshodnou :nevim: musíme si to my matky nějak přebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
5.4.11 10:40
Elik píše:
Lumáťa přesně to mi ta rehabilitačka říkala taky, že většina ortopedů by nejradši dala botičky ještě když dítě leze, ale fyzioterapeuti jsou toho názoru, že botička u lezení nevhodně vytáčí chodidlo :lol: Je to jako se vším, ani odborníci se neshodnou :nevim: musíme si to my matky nějak přebrat.

No právě, když by Ondra lezl s botou s tuhou podrážkou (tj. klasická sandálka, ne capáček), tak mu to nohu fixuje v nepřirozené poloze, prostě ji má zapřenou o zem o tu špičku místo toho, aby ji ohnul v kotníku a na zem ji položil nártem. No, blbě se to popisuje, ale snad je jasné, jak to myslím :nevim: A když se učí chodit kolem nábytku a později i v terénu, má mnohem větší cit v nožkách, když nemá tuhou podrážku a nohu fixovanou až ke kotníku. Prostě s těma sandálkama je jak kdyby měl kopyta místo šlapek (jednou jsem mu je zkusila dát a opravdu to nebyl dobrý nápad). Nohu má v kotníku opravdu naprosto pevnou, žádné viklání a vyvracení (jak jsem viděla u hodně dětí v herně po plavání), klenba se mu vyvíjí hezky, tak nevidím důvod dávat boty. Tohle hledisko ten ortoped nějak nezmiňuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
5.4.11 11:20

Já dávám kožené sandály od essi-budou nám 2roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
28.2.12 13:44

Ahoj,
teď právě řeším, zda koupit na doma kotníkové sandálky, nebo pokračovat v kožených capáčkách. Malý už skoro neleze, spíš pořád chodí, tak nevím.
Donedávna jsem si myslela, že kožené capáčky jsou to nejlepší, v ponožkách nechci aby chodil (ujíždí mu to, krom toho v zimě by mu mohlo být zima), ale začínám pochybovat, zda mu neničím nohu.
Co vám doporučili dr????

• Citovat
  • Upravit
2351
28.2.12 13:47

Teď už by to chtělo bačkůrky s klenbou.Nejlépe se žirafkou..My je nedávali(v dobrém úmyslu) a syn teď musí nosit zdrav.vložky a bolí ho kolínka :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
28.2.12 13:55

Rekla bych, ze pokud nemaji tve deti nejake fyziologicke problemy, ktere bych mela brat v uvahu, tak je to jedno a je to jen podle tveho pocitu. My mame doma v jednom patre dlazbu, v jednom patre plovoucku. KDyz je hodne zima, papucky davam na dlazbe, na plovoucce ne. Kozene capacky jsem ted koupila jednou a ty jsou silene, vidim jak ve srovnani s papuckama sonta nohama. Takze za me capacky ne - papucky klidne - bosky klidne. Nechapu, proc se to tak silene resi a jsou u toho takove vasne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
28.2.12 14:03

Nám právě ortopedřekl,že obzvlášť na plovoučce a celkově tvrdém povrchu máme dávat bačkory,aby se ta nožka správně jakoby namáhala. U nás máme nohy všichni v pořádku. Taky je to prý dost dané tím,jak se během růstu vyvíjely kyčličky.. I ty měl malý v pořádku. Prostě má vložky a s tím nic neuděláme.Nebo se zkus zeptat nějakého ortopeda,ten toho ví víc :palec: Za zeptání nic nedáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.2.12 14:04

kluk chodí jenom v ponožkách s protiskluzem - máme koberce a lino. Jenom když jde šmírovat tátu do koupelny, kde je dlažba, dostane bačkory. A podle naší dr. je to tak dobře.

• Citovat
  • Upravit
jancic
28.2.12 14:09

Malý měl kyčle v pořádku, myslím, že noha mu nijak nevybočuje, chodí ukázkově (někdy nedolíhá pata k zemi, ale většinou našlapuje na celou nohu). Já mám nohy zdravé, přítel taky.
Doma všude máme koberec a jen v kuchyni lino … takže to úplně tvrdý povrch není …
Tak nevím. K dr. jdeme až v dubnu, na prohlídce v roce a půl jsem se ho zapomněla zeptat :oops:

• Citovat
  • Upravit
2351
28.2.12 14:12

Taky prý na koberce může být jen v ponožkách.Na to jsem se ho právě ptala a že je měkčí,tak se ta nožka právě namáhá. No snad bude mít ortopeďák pravdu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
28.2.12 14:37

Ahoj my byli s naším chlapečkem u ortopeda včera. Pan doktor mi oznámil, že na doma musím dávat bačkůrky s pevnou patou, hlavně ne ty obyčejné takové ty měkké látkové ale ty pevné (ideálně ty s žirafkou). Je jedno co máme doma za povrch (my máme doma parkety) zda plovoučka, dlažba nebo lino, na doma prostě jen v bačkorkách tohoto typu.. sandálky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
28.2.12 14:48

ahoj, tak doma by měly být pevné bačkůrky (ne takové ty klasické z našich dob) nebo sandálky, aby botička tlumila nárazy nožičky…je jedno, co máte doma za povrch…my nosíme bačkůrky od fare http://shop.fare.cz/…robnosti.php?… - drží nožičku, pevný opatek, ohebná podrážka, tlumí nárazy, tvarovaná vložka…jsou super, nedám na ně dopustit…daly by se i nosit ven, jako kecky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
28.2.12 14:50

Papučky ne, ale kožené kotníčkové sandálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
28.2.12 15:14
kokomo píše:
ahoj, tak doma by měly být pevné bačkůrky (ne takové ty klasické z našich dob) nebo sandálky, aby botička tlumila nárazy nožičky…je jedno, co máte doma za povrch…my nosíme bačkůrky od fare http://shop.fare.cz/…robnosti.php?… - drží nožičku, pevný opatek, ohebná podrážka, tlumí nárazy, tvarovaná vložka…jsou super, nedám na ně dopustit…daly by se i nosit ven, jako kecky ;)

Taky jedeme ve Fare. :palec: :palec: :palec:
Pan ortoped nám včera výběr botiček dokonce pochválil. :palec: (vzala jsem sebou do kabely sandálky, která náš miláček nosí, jen tak ze zvědavosti, zda jsou OK)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13754
28.2.12 16:27

Vyznávám názor, že nožka se má trénovat sama, svaly se musí procvičovat. V pevných botičkách se neprocvičují a ochabují. Takže zatím máme capáčky, ještě nechodí, ale i na ven se budu snažit dávat co nejměkčí, nízkou obuv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková