Nevím, co mu mám obout

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7257
26.3.11 19:40

Nevím co mu mám obout

Potřebuju poradit, prcek má 1. rok a stále nechodí, což mi nijak nevadí, ale problém je, že má chodidlo 13cm (nevim kolik je to číslo botky :nevim: ) a já mu do kočárku chtěla koupit capáčky nebo nějaký botky pro nechodící, ale v naší velikosti jsem nikde nesehnala. Několik prodavaček mi řeklo, že už má holt velikost na normální botku. No a já nevim co dělat. Myslíte, že by vadilo když bych mu koupila normální botičku. Nechci aby byl v kočárku jen v ponožkách :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3965
26.3.11 19:44

Ahojky,tak já za sebe bych mu koupila už normální botky :-) Stejně začne co nevidět tapat,takže bys je kupovala tak jako tak,takže zbytečně vyhazovat peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
26.3.11 19:45

Já neporadím, přidávám se s žádostí o stejnou radu. Eliška už bude mít 17 měsíců, má taky cca velikost 19 (podle tabulky co mám je 13 cm velikost 19).
Stále sama nechodí.
Zatím má do kočárku zimní capáčky z kiku, nechodící tenisky ještě z podzimu i kdyby na délku byly, mají nízký nárt, nemůžu je pořádně obout.
Tak nevím, jestli shánět capáčky nebo doufat, že už se rozchodí a koupit boty… Ale když jí budu chtít v obchodě změřit nohu, tak si just nebude chtít do toho měřidla stabilně stoupnout, ona jakmile vycítí, že s ní chci provádět nějaké svoje záměry, povolí v kolenou a jde do kleku, nezbývá, než čekat i s tím chozením, až se pustí sama.

Příspěvek upraven 26.03.11 v 19:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
26.3.11 19:47

ahoj, můj syn má kožené capáčky a vypadá to dobře, nohu rozhodně malou nemá a v pohodě se daly sehnat, stačí prohledat net. Nechci dělat reklamu, takže kopíruju jen velikosti:
Velikosti:
S - 11cm
M - 12,5cm
L - 14cm
XL - 15,5 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
26.3.11 19:48

Tak já mám 19tky capáčky od Adidasu a jsou v pohodě :-))), ale taky ta cena :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.3.11 19:50

Třeba liliputi vyrábí kožené capáčky až do velikosti 15cm (14cm je vel.L a 15,3 je velikost XL) :wink:

A Nolen vyrábí až do vel.25 a je podstatně levnější v té základní verzi jak liliputi.

Capáčky s měkkou podrážkou jsem též kupovala v nextu, měli větší velikosti a kožené capáčky mají i v síti Little feet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
26.3.11 19:50

stejný problém jsem měla se synem okolo 12m, jenže o to hůř že to bylo v prosinci a byla zima a ja nechtela aby byl jen v ponožkách. Všechny prodavačky se na mě dívali jak na exota že mu nechci dát boty :zed: nakonec jsem sehnala v HM chlupatý snehulky az do velikosti 22 bez pevne podražky :palec: zkus se podívat v Humanicu, jednou jsem tam viděla takovy mekounky papučky s hodně ohebnou podrazkou ktery vypadali jako tenisky a nebyli moc drahy

• Citovat
  • Upravit
8911
26.3.11 19:51

Normální botky bych mu nekupovala, doktoři opravdu říkají, že se mají boty kupovat, až když dítě chodí.

A co třeba takové ty tlusté ponožky, co mají ze spodu takovou tu jakoby gumovou/protislkluzovou část. To jsem někde viděla i hodně velké. Zima by dítkku nebyla, nebylo by „jen v ponožkách“ a zároveň by si nekazilo nechodící nožičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
26.3.11 19:51
motika píše:
Myslíte, že by vadilo když bych mu koupila normální botičku. Nechci aby byl v kočárku jen v ponožkách :cry:

A proč by to mělo vadit? 8-o 8-o Vždyť v nich bude sedět v kočárku, tak je snad jedno, jaké botičky má na sobě, ne? Kvalita boty je přece důležitá teprve ve chvíli, kdy v nich dítě chodí (nebo stojí) - pokud je nemá těsné, ale dobře padnoucí :nevim: … nebo mi něco uniklo…? 8-o

Příspěvek upraven 26.03.11 v 19:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
26.3.11 19:52

já bych ještě vyčkala, můj starší syn začal chodit v 16ti měsících a boty jsem koupila až pak, jednak jsou určitě dražší než capáčky a jednak malým dětem děsně rychle a skovově roste noha (u prvního jsme první boty kupvali v dubnu a další v červenci - a to jsme kupovali s nadměrkem minimálně 1 cm)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
26.3.11 19:53

Ahoj, já už bych koupila malému do kočárku normální botky, když nemůžeš capáčky sehnat. :wink:

Evatk1,když jsem naší malé poprvé kupovala botky, tak ji paní prodavačka postavila a obkreslila nožku. Tu pak změřila a podle toho ulomila špejli. Tu pak můžeš strčit do botky a poznáš, jestli vám velikost bude sedět.Můžeš to zkusit s vaší malou, než půjdete do obchodu…třeba doma bude líp spolupracovat a ty budeš vědět velikost nožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
26.3.11 19:55

my máme tenhle typ - jsou to takový mokasíny - capáčky, podrážka je kožená. Prodávají to v H&M, Lindexu, ale viděla jsem to i ve speciálce s dětskou obuví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
26.3.11 19:55

Tohle jsem myslela:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

(nechci dělat reklamu nějaké paní, ale jinde se mi to na netu nepodařilo tak rychle najít - tohle vyhodil Google)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
26.3.11 19:56
BohunkaP píše:
motika píše:
Myslíte, že by vadilo když bych mu koupila normální botičku. Nechci aby byl v kočárku jen v ponožkách :cry:

A proč by to mělo vadit? 8-o 8-o Vždyť v nich bude sedět v kočárku, tak je snad jedno, jaké botičky má na sobě, ne? Kvalita boty je přece důležitá teprve ve chvíli, kdy v nich dítě chodí (nebo stojí) - pokud je nemá těsné, ale dobře padnoucí :nevim: … nebo mi něco uniklo…? 8-o

Příspěvek upraven 26.03.11 v 19:53

já si taky říkám, že by to třeba nevadilo, ale jak jí mám to nohu pořádně změřit? nebo v obchodě pořádně zkusit boty, když si akorát pořádně nestoupne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
26.3.11 19:58
chaala píše:
Ahoj, já už bych koupila malému do kočárku normální botky, když nemůžeš capáčky sehnat. :wink:Evatk1,když jsem naší malé poprvé kupovala botky, tak ji paní prodavačka postavila a obkreslila nožku. Tu pak změřila a podle toho ulomila špejli. Tu pak můžeš strčit do botky a poznáš, jestli vám velikost bude sedět.Můžeš to zkusit s vaší malou, než půjdete do obchodu…třeba doma bude líp spolupracovat a ty budeš vědět velikost nožky.

díky
budu muset nějaké měření doma provést, už mi připadá, že papučky na doma, které se mi záhadně podařilo koupit asi se správným nadměrkem, jsou už akorát a budu muset koupit nové, nějak jí ta nožka porostla právě skokově, jak tu někdo psal, že se tak u dětí děje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková