Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mně to udělá ještě i 5 měsíců po porodu někdy
Daleko méně, třeba jednou za 14 dní, ale ještě tak 3měsíce po porodu se mi prsa stahovaly i několikrát denně. Pamatuju si to i od dcerky, takže mě to nepřekvapilo, vždycky jsem říkala, že „kojím“
ze začátku mi u toho vytékalo mlíko, to už ted ne. A perfektní spouštěč bylo jen se trošku rozněžnit nebo vzpomenout na miminko a už to jelo ![]()
mně se to taky děje, už míň, ale občas pořád - je to když přiložím, tak i u druhého prsa se spouští mléko a ten vypuzovací reflex jakoby prso stáhne, což je bolestivý a nebo v době kdy bych měla kojit ale malej spí déle. bolí to docela dost
My to zkoušeli jen z bradavky asi tisíckrat,ale nejde to
Mám prostě prsa na pytel
Kloboučky jsem šla koupit,ale tvrdí mi všude,že nemají ty malé na to mě ale upozorňovali už ve špitále,že to budou zkoušet,tak jsem je objednala na netu.
Oddělám?Odstříkávání je špatné??? ![]()
Asi 3 týdny nebo měsíc jsem kojila z jednoho prsu s kloboučkem a z druhého jsem odchytávala odtékající mléko a nadělala si tak poměrně velikou zásobu do mrazáku, ze začátku odtíká mléko z druhého prsu fest. když kojím, spouštěcí reflex mám i v druhém prsu a občas ujede kapka, přes den ne, ale po noci, kdy nekojím a mám více mlíka.
V porodnici mi tvrdili, že mám malé bradavky a jednu vpáčenou, což mě teda překvapilo, protože dcerku jsem kojila bez problémů, no je fakt, že se malý ze začátku nechytal, tak jsem na to „špatné“ dávala klobouček, pil hezky a až byl větší, začal se chytat i bez něj. Třeba se ti taky časem přichytí…