Stahy v prsou?

447
27.1.12 09:55

Stahy v prsou?

Zdravím maminky :mavam:
Mám na vás poněkud zvláštní dotaz.Jsem 7 dní po porodu,mléko mám od 4.dne.Díky vpáčeným bradavkám nekojím tolik,ale mléko pravidelně odstříkávám malé k jídlu.Jenže mě hodně trápí bolesti,což je tedy normální,ale několikrát denně se mi prsa stáhnou…Je to jako kontrakce,zní to směšně,ale strašně to bolí :( Ztvrdnou,stáhnou se a povolí třeba za dvě minuty…Občas mě to donutí úplně přerušit činnost,kterou právě dělám :nevim: Máte s tím některá zkušenost?Je to normální?Co jste s tím dělali?
Děkuji všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1319
27.1.12 10:01

Myslím, že to dělá, když se ti spouští mléko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
27.1.12 10:04

Nevím jestli je to to co myslíš, ale takhle se mi prsa nalévala a mléko mi třeba i začalo samovolně téct. Bylo to třeba když malý začal plakat, tělo na jeho křik reagovalo takhle, když jsem začala kojit z jednoho, začalo mi to v druhém prsu. Nic extra příjemného ale že by to výrazně bolelo to ne :nevim: .

• Citovat
  • Upravit
4024
27.1.12 10:04

Masíruješ si prsa? Pomáhá si je masírovat, kdykoliv můžeš, také je dobrá teplá sprcha a masáž, nebo řekni manželovi, ten se toho určitě rád ujme. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
27.1.12 10:09

No to už se mi párkrát stalo,že jsem najednou měla úplně moré tričko(i přes vložky do podprdy),ale fakt hafo :( Je možné,že ho mám jen moc a odsříkávám málo?Jak to vůbec je?Je nějaký čas,jak dlouho mám odstříkávat?Já vždy přestanu,když už mě bolej bradavky :mrgreen: Nemasíruju,i to bolí,ale hrozně fajn je horká sprcha :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
27.1.12 10:13

Časem se to upraví a budeš mít tolik mlíčka, kolik bude potřeba… a ty i kojíš nebo jen odstříkáváš? Nejlíp si to množství upraví samo miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
27.1.12 10:13

POkud vyteka mleko, rekla bych, ze to jakoby brni, tohle je asi jine, zazivala jsem po porodu neco podobneho, ukrutna bolest a bila spicka bradavky… syndrom belave bradavky se to jmenuje, samo to odeznelo, ale trvalo to docela dlouho… pry pomaha prsa nahrivat. Me nepomahalo nic, zavrit oci a pocitat az to bude pryc :-)
Ale ted vidim, ze pises, ze ti mleko vyteka, tak to muze asi byt i to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
27.1.12 10:15
VeronikaNel píše:
No to už se mi párkrát stalo,že jsem najednou měla úplně moré tričko(i přes vložky do podprdy),ale fakt hafo :( Je možné,že ho mám jen moc a odsříkávám málo?Jak to vůbec je?Je nějaký čas,jak dlouho mám odstříkávat?Já vždy přestanu,když už mě bolej bradavky :mrgreen: Nemasíruju,i to bolí,ale hrozně fajn je horká sprcha :oops:

Zkus to masírovat pod tou sprchou mělo by to pomoct. ;) Ty jen odáváš nebo malá pije přes klobouček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
27.1.12 10:16
Danylla píše:
POkud vyteka mleko, rekla bych, ze to jakoby brni, tohle je asi jine, zazivala jsem po porodu neco podobneho, ukrutna bolest a bila spicka bradavky… syndrom belave bradavky se to jmenuje, samo to odeznelo, ale trvalo to docela dlouho… pry pomaha prsa nahrivat. Me nepomahalo nic, zavrit oci a pocitat az to bude pryc :-)
Ale ted vidim, ze pises, ze ti mleko vyteka, tak to muze asi byt i to…

Přesně tak,taky vždy zatnu zuby a čekám :mrgreen: :(
Bílá není :nevim:

Já v porodce kojila,ale tam jsem měla ty kloboučky.Na doma jsem je ještě nestihla koupit,takže musím počkat do pondělka,pak opět začnu.Teď jen odstříkávám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
27.1.12 10:16

Mně to právě krátce po porodu taky dělalo tak, že se mi prsa úplně stáhly a bolelo to strašně a pak jsem měla úplně mokré tričko, ted už se mi to stává jen při kojení, že se to druhé prso stáhne a spustí se taky mléko, ale už to nebolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
27.1.12 10:20

No to je ono máš ty prsa namožený, masíruj je pod teplou vodou, pak až budeš kloboučkovat tak to bude dobrý i to mlíčko se srovná. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319

já taky kojím s kloboučky, protože mi je v porodnici prostě dali a víc to neřešili, bradavky mám ploché, ale myslím, že by to šlo i bez kloboučků, ted se malá občas napije i přímo z prsa, ale musí být dobře vyspaná, jak je unavená nebo hladová, řve dokud ji nestrčím do pusy ten silikon…
holky tady radí i uříznout spodek z injekční stříkačky a tím si vytáhnout bradavku trošku ven a zkoušet aby se mimčo přichytilo… jak si zvykne na flašku nebo klobouček, těžko s e to pak vrací zpět :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112

Ja bych s nakupem kloboucku tedy neotalela, neustalym odstrikavanim si prsa oddelas… zkus treba nejdriv miminko prilozit,trba mu to pujde i bez kloboucku…drzim pesti at to brzo prejde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
27.1.12 10:24
Romanetka píše:
já taky kojím s kloboučky, protože mi je v porodnici prostě dali a víc to neřešili, bradavky mám ploché, ale myslím, že by to šlo i bez kloboučků, ted se malá občas napije i přímo z prsa, ale musí být dobře vyspaná, jak je unavená nebo hladová, řve dokud ji nestrčím do pusy ten silikon…
holky tady radí i uříznout spodek z injekční stříkačky a tím si vytáhnout bradavku trošku ven a zkoušet aby se mimčo přichytilo… jak si zvykne na flašku nebo klobouček, těžko s e to pak vrací zpět :think:
:palec: jo to je pravda, s tou stříkačkou, zkus to třeba ti to půjde. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
27.1.12 10:30

Ahojky, u prvního jsem taky měla vpáčené bradavky a kojila jsem přes klobouček, ale bylo to hrozně otravné. Koupila jsem si formovače bradavek od Medely a pomohlo to. Bradavky se mi vytáhly a malý to pak už zvládla bez kloboučku. Vřele doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová