Stále nehody počůrávání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
stále nehody počůrávání
Ahoj holky. Prosím poraďte, já už nevím kudy kam
Dceři je 23 měsíců. Hlásí na čůrání cca od 16 měsíců. Strašně brzo si začala uvědomovat, že čůrá kaká. Respektive, že je mokrá. Prostě jí to vadilo. Vadí jí dodnes hrozně moc, když je v mokrém. Ale! Máme stále časté nehody. Střídá se nám období, kdy si říkám, že už je to super 100%. Hodně cestujeme a zvládne si i v autě říct a čekat než najdem možnost zastavit. Třeba na dálnici je to i 20 min. Dokáže si říkat i v bazénu, kde mám pocit, že to je dost těžké. No a pak máme období, kdy je schopná se i 3× za den prostě počůrat. Řekne že chce až když je mokrá. A začne okamžitě plakat, že to chce sundat a že je ostuda
Poraďte jak na to. Dávám jí pleny pro svůj klid už skoro všude. Nepomáhá nechat nahatou, dávat pro jistotu čůrat sama. Ona když nechce, tak se prostě nevyčůrá. Mám pocit, že dokud jí to netlačí na močák, tak se nevyčůrá. Teď jsem začala dneska dávat odměnu za vyčůrání. Za každé dostane malého gumového medvídka. Nevím, jestli je to správně, ale zkusila jsem. Jak dlouho myslíte, že to může ještě trvat? Jak to máte vy u dětí? A jak to zkusit omezit. Děkuji moc za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@nico2 píše:
Ahoj holky. Prosím poraďte, já už nevím kudy kamDceři je 23 měsíců. Hlásí na čůrání cca od 16 měsíců. Strašně brzo si začala uvědomovat, že čůrá kaká. Respektive, že je mokrá. Prostě jí to vadilo. Vadí jí dodnes hrozně moc, když je v mokrém. Ale! Máme stále časté nehody. Střídá se nám období, kdy si říkám, že už je to super 100%. Hodně cestujeme a zvládne si i v autě říct a čekat než najdem možnost zastavit. Třeba na dálnici je to i 20 min. Dokáže si říkat i v bazénu, kde mám pocit, že to je dost těžké. No a pak máme období, kdy je schopná se i 3× za den prostě počůrat. Řekne že chce až když je mokrá. A začne okamžitě plakat, že to chce sundat a že je ostuda
Poraďte jak na to. Dávám jí pleny pro svůj klid už skoro všude. Nepomáhá nechat nahatou, dávat pro jistotu čůrat sama. Ona když nechce, tak se prostě nevyčůrá. Mám pocit, že dokud jí to netlačí na močák, tak se nevyčůrá. Teď jsem začala dneska dávat odměnu za vyčůrání. Za každé dostane malého gumového medvídka. Nevím, jestli je to správně, ale zkusila jsem. Jak dlouho myslíte, že to může ještě trvat? Jak to máte vy u dětí? A jak to zkusit omezit. Děkuji moc za rady
Takže jí ty pleny zase dáváš? To bych asi nedělala, bude v tom mít hokej a ty můžeš „využít“ toho, že ji vadí mokré oblečení. Bohužel poradím jen trpělivost, obrnět se a zkoušet a zkoušet. Já tedy dávám na nočník ikdyž mám pocit, že už dlouho nečůrala a dost často se takto hned vyčůrá. A když tvrdí že nepotřebuje a nechce, tak nenutím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U syna nám to trvalo skoro rok, než pochopil, že čůrat se jde ještě přetím, naž to teče ven
Takže vždycky ucvrnknul a pak teprve hlásil, že chce čůrat. Jako když je schopna i v autě počkat, než se zastaví, tak si myslím, že je na tom dobře. Prostě má teď horší období, kdy si hned nevzpomene. Pleny bych nedávala. Nechala bych to být a nosila s sebou zásoby suchého oblečení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U takhle malých dětí stačí, aby trochu nastydly, a máš je znovu na plenkách. Taky se občas zaberou tak, že prostě zapomenou. Chce to trpělivost a pokud se s ní dá domluvit, kdy tu plenku potřebuje, tak jí zbytečně netrápit. A drobné úplatkářství taky není na škodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, nevím, čím to může být, ale naše malá má 27.měsíců a je třeba dva měsíce bez jediné nehody a krásně volá a ztoho má den, kdy se třikrát počůrá. Já to nijak neřeším, jen ji řeknu- ty jsi ostuda, zase jsi se počůrala-ona se tomu ještě chechtá a na druhý den si zase normálně volá. A takto to máme od 20 ti měsíců, kdy je bez plínek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
keyllah
Pleny jsem jí vrátila. Po té co mi párkrát načůrala až do bot, poměrně drahých a kožených
A nebo se vyčůrala přímo v prostředku klouzačky před všemi dětmi, tak jsem to vzdala. Jakmile je bez plen, tak já na ní moc tlačím, protože se bojím, kde se zase počůrá a ona jak to cítí, tak se ještě víc sekne. Navíc mám pocit, že u nás to nemá žádný rozdílt. Pokud si má nahlásit a myslet na to, tak to udělá i s plínama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nico2 píše:
Pleny jsem jí vrátila. Po té co mi párkrát načůrala až do bot, poměrně drahých a koženýchA nebo se vyčůrala přímo v prostředku klouzačky před všemi dětmi, tak jsem to vzdala. Jakmile je bez plen, tak já na ní moc tlačím, protože se bojím, kde se zase počůrá a ona jak to cítí, tak se ještě víc sekne. Navíc mám pocit, že u nás to nemá žádný rozdílt. Pokud si má nahlásit a myslet na to, tak to udělá i s plínama.
tak na ni netlač, co horšího se stane, než to, že se počůrá. Svět se tím neboří, vem sebou pro jistotu dvoje legínky navíc a jen přešoupneš a otřeš vlhčeným kapesníkem. Doma pak omeješ. Protože, jak vrátíš zpátky plinku, tak ti určitě hlásit nebude, když ví, že ji jistí plínka. Moje zkušenost, protože když jedeme třeba do Vankovky velikánské nákupní středisko, tak abych sní nemusela pořád lítat a hledat W. C v každém patře, tak ji dám plinku a jak zjistí, že ji má, tak je po hlášení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit