Posazování na nočník

Anro
4.6.15 20:17

Posazování na nočník

Ahoj holky, kdy jste posazovali na nočník svoje dítka? Malý bude mít 8 měsíců, tak jestli to má smysl už teď?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
148968
4.6.15 20:20

Me to prijde brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.6.15 20:22

@Anro Moje dítě pochopilo, k čemu je záchod (z nočníku zdrhal, takže rovnou šel na redukci) v 18 měsících. To, že si doteď neříká, je věc jiná.
Osmiměsíční podle mě nebude vědět, proč tam sedí. Když budeš mít štěstí, tak tam vydrží sedět a možná něco odchytíš (pokud Ti třeba kaká plus mínus ve stejnou dobu). Ale podle mě je to jen o náhodě, ne vědomém vyměšování. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
4.6.15 20:22

@Anro Seznamovala jsem, co se sami posadily. Pochopily obě až kolem 2.roku - druhá právě začala. Obě v klidu, víceméně sami bez nátlaku. Ale je na tobě, jak to budeš hrotit, jak to tobě a dítku půjde. Funguje i bezplenková metoda, takže… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
4.6.15 20:31

@Svistice @Aries6 Tak mě je jasné, že to nebude vědomé, ale chtěla jsem jen začít seznamovat s nočníkem ;) Hrotit to nebudu, to né, když nebude sedět, tak nebude, a přestanu :)

• Citovat
  • Upravit
12934
4.6.15 20:35

Pokud sedí, tak není nikdy moc brzy.
Moc se to nenosí, ale podle mě je důležité seznamovat s nočníkem co nejdřív. Je pak pravděpodobnější, že nebudou takové seky, jako když se začne v období vzdoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.6.15 20:38

@Anro Hele, ukázat můžeš, za to nic nedáš. Jen bych si nedělala velké naděje. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
4.6.15 20:47

@Svistice Tak naděje si velké nedělám, přece jen už mám jedno dítě, dcera měla plíny do 2 let ;)

• Citovat
  • Upravit
667
4.6.15 20:51

Seznamovat jsem začala před zhruba 14dny, je jí 10 měsíců. posazovala jsem ji tam oblečenou, ať se na něm nebojí, pak když přestala zdrhat, tak jsem ji začala posazovat bez plenky po obědě každý den, a když se vyčurala, tak jsem ji tááák pochválila, že když ji teď posadím, tak se vyčurá, když se ji nechce, tak natáhne ruce, že chce pryč :potlesk:… tak ať se taky zadaří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
4.6.15 21:05

Ja zacala ted ve 10 mesicich, pri spinkani behem dne (2 hodiny) mel suchou plinku. Tak ho tam hned jak se vzbudi posadim, zacne tlacit a vycura se, tak straaaasne moc chvalim a tleskam mu. Kdyz ho tam posadim behem dne tak se nekdy snazi tlacit a vycura se, nekdy ne. Zatim to ale nijak nehrotim. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.6.15 21:07

@Anro Zkusit to určitě můžeš, ne každé dítě na to zareaguje, ale některé to pochopí rychle, tak proč to nezkusit. Začala jsem posazovat (v klubíčku na klíně) od šesti měsíců, hodně tehdy pomohlo, že jsem učila čurat na signál a nenechávala vysedávat dlouho, max. 5 minut. V té době čural malý velmi často, takže se i často zadařilo, že tam něco pustil a signál pochopil asi do dvou týdnů. Tehdy jsem posazovala tak třikrát, čtyřikrát denně, podle toho, jak se mi chtělo nebo nechtělo. Když pochopil signál, tak jsem začala posazovat častěji, malý neprotestoval, takže už pak třeba při každém přebalení, pokud byla možnost. Od devíti měsíců si začal hlásit na kakání na nočník, v 15 měsících začal hlásit i čurání doma, o dva měsíce později i mimo domov a venku, takže už má plenky jen na spaní. Teď se mi ale snaží odplenkovat i na to spaní, což nevím, jestli mám být ráda, protože se často vzbudí dřív, než se budíval dříve. Nicméně na den už je to pohoda, hlásil si už i v autě a vydržel, než jsme dojeli na benzinku.
Nočník má rád, nemá problém ani se záchodem a redukcí, ale nočník má radši, protože v něm má čurací samolepky - to je taky dobrá pomůcka při učení, ale možná spíš až pro trochu starší děti, než je vaše. Náš na ně začal reagovat až někdy po roce, ale pak se mu moc zalíbily.

@Anro píše:
@Svistice Tak naděje si velké nedělám, přece jen už mám jedno dítě, dcera měla plíny do 2 let ;)

Tak to je ještě pohoda. Já znám i čtyřleté s plínama, to už moc roztomilé není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
4.6.15 21:21

Nehrotila bych, ja posazovala tak nejak od roka a pul. Nehlasil se, vedel co se po nem chce ale proste to slo do kalhot a navic mu bylo jedno ze je mokro a nepohoda.Ted je mu skoro dva a pul a najednou se odplinoval ze dne na den a to rovnou i pres noc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6376
4.6.15 21:27

My jsme začali ted. Malému je 18 měs. Zkoušeli jsme i dříve sem tam, ale nechtěl na něm sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.6.15 21:28

@kacenkace Kéž by u nás byl podobný scénář, neb jako by jsi popisovala mého syna. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
4.6.15 22:09
@Anro píše:
@Svistice @Aries6 Tak mě je jasné, že to nebude vědomé, ale chtěla jsem jen začít seznamovat s nočníkem ;) Hrotit to nebudu, to né, když nebude sedět, tak nebude, a přestanu :)

Já obě holky takto vysazovala, a nikdy mi z něj neutíkali.. od roku asi chápali, že co na něm udělají, je pochvala..Klidně zvykej! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze