Tříleťák neumí/nechce kadit na nočník/wc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tříleťák neumí/nechce kadit na nočník/wc
Ahoj, prosím o radu, koho potkalo podobné martyrium a úspěšně to zvládl… Máme chlapečka, dva roky a deset měsíců, rok je bez plínek na čůrání přes den, tak před čtyřmi měsíci jsme vzali plínku na spaní po obědě. Do té doby čůrání ok, kadění do plínky. Před měsícem jsme zkusili vzít i plínku na noční spaní, s čůráním se to dá vychytat, ale přestal kadit, zadržuje to sedm dní, z toho pět dní pláče, že ho bolí zadeček. Nechce na nočník, nechce na wc. Nepomohlo nic, co nás napadlo vyzkoušet, pozitivní motivace, negativní motivace, odměna, trest, ignorace, lactulosa jako mírné projímadlo… Vrátili jsme noční plínku, takže kadí do ní každý den, ale i tak kňourá, večer chce nočník, ale nic se mu nepodaří. Myslím, že už je dost velký na to, aby to zvládl, ráda bych mu pomohla, ale už nevím jak. Trápí mě, že s tím má i on trápení, jak tu fňuká, že ho bolí zadeček. Nemáte radu, jak na to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj ja svymu synovi 2roky a 2 mesice rekla ze se musi naucit kadit do nocniku jinak ho nevemou do skolky a nebyl problem. Uz se tesi az pujde do skolky sice pujde az po novem roce ale zabralo to
a ani na normalni wc nechce? Ze by to pro nej bylo zajimavejsi ze je uz jak dospelak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám jedinou radu. Pokud vás netlačí čas, tak ho nechte kakat do pleny, ptž u nás se podobný nátlak přelil v to, že syn měl potíže se záchodem ještě asi rok nebo déle, v jednom kuse zácpa, na záchodě plakal, že ho to bolí, do normálu se to srovnává do teď ( téměř do 6ti let). Pořád je na to téma citlivý. U druhého jsem neřešila vůbec nic, všechno si pořešil sám, já dělám, jako že nejsem, nabídnu, nechceš - nechceš a už dávno vše zvládá, dá se říci, že lépe než ten starší dneska
Po těch zkušenostech už bych v životě dítě netlačila do chození na záchod. Pak ještě existuje kniha „Nenuťte mně na nočník“, která by měla být návodem, ale nečetla jsem ![]()
Ještě přidávám jednu radu, která mi jediná fungovala, ze všeho, co jsem kde našla ( a četla jsem toho opravdu hodně). Všechno jde snáz, když dítě vidí jiné dítě, jak dělá totéž. Tak se naučil mladší syn aspoň čůrat na záchodě, když jsme byli na návštěvě, kde měli stejně starého kluka a oběma jsme jim řekli, že ten druhý normálně chodí na záchod a zabralo to na oba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liddka zatím žádná motivace, odměna nezabrala. Ani velké wc, že by to žbluňklo, spláchl by…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fiiiha a co treba ten zpivajici nocnik? Treba zkusit to to zase zabralo u Segry dcery.taky nechtela a pak z toho mela radost jak to hralo kdyz tam neco udelala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj syn 3 a pul roku se taky doted bojí kadit jak do záchodu tak na nočník jinak je bez plen už více než rok a s čuráním problém nemá tak ho dávám večer vždy jak usne na nočník a on se v tom polospánku bezproblému vykadí a tím pádem to má takhle pravidelné každý den, vědomě ne jen v tom spánku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ireeenka netlačí nás asi nic. Bylo by fajn, kdybychom nemuseli čistit pokaděný zadek a balit tak velké dítě do plínky, ale rozhodně to nechceme za každou cenu, aby se ten blok ještě prohloubil. Takže nabízet, nenutit… O to se taky snažím, ale buď jsem nevydržela dost dlouho, že na to prcek ještě není zralý, nebo tam mám jinou chybu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liddka zpívající nočník už ho nebere, navíc ten mu hraje za čůrání, to zvládá dobře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@m87chocolate to taky nefunguje nefunguje. Dávali jsme ho tak čůrat, když byl bez plínky na noc, čůrání fungovalo, bobek nikde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha tak na tvém místě bych asi raději dávala tu plinku na noc aby se vykadil a pak on už si na to přijde sám časem neboj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám se to u staršího podařilo zlomit až ve 4 a čtvrt. Udělala jsem to tak, že jsem mu dala plínku, ale trvala na tom, aby při „výkonu“ seděl na záchodě/nočníku. Po pár dnech jsem plínku jen do nočníku položila, další den jsem tam už jen položila ubrousek. Takže my kakáme do ubrousku
Předtím bylo několik pokusů, které končily totálním fiaskem, kdy to zadržoval a pak uprostřed noci v polospánku a s pláčem kakal do postele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad zajímavá strategie
. Zkusím, ale bojím se předem, on teď kadí do plínky v posteli, někdy u toho spí, někdy ne. Jestli nemá nějaký „blok“ z toho, že se musí tlačit.
Zkusím někde i splašit dalšího prcka, co to zvládá, jak píše @ireeenka, aby to viděl na vlastní oči, že to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fiiiha Vyzkoušejte. Já myslím, že syn měl nějakou paniku z toho, že to padá někam do neznáma. Když jsme trénovali čůrání, tak ze začátku se mu tam asi 2× povedl i bobek jako vedlejší produkt, a pokaždé z toho byl strašně nešťastný, dokonce plakal, i když my všichni kolem tančili jak šílení oslavné tance.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Meli jsme stejny problem malej ma 2 a 3 mesice.. Spava pres den bez pleny na noc ji jeste ma, cura na velkej zachod, do nocniku i venku, ale jak mel kadit tak jen do pleny. Hned jak ji dostal utikal do pokojicku a zachvili prisel smradlavej a hlasil ze kakal. Dala jsem mu nocnik do pokojicku, kdyz plakal ze ho boli brisko, s donucenim ho tam posadila a rekla mu at sedi, ze mu zajdu pro cajik, bonbonek, cokoliv… Jak tam byl sam uz to najednou slo! Musi byt v pokojicku, okolo plno hracek a pak se vykaka.
preji hodne zdaru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LuPaPe tak to je prima, že to u vás funguje a prcek se netrápí! Tahle taktika na našeho malého neplatí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit