Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Nuggetka klidně to může bejt i tou stravou ![]()
Já začala jíst zdravě, pravidelně, sportuju a po únavě ani památky. ( a dřív to byl děs )
To mi povídej.
Já to snad můžu svést na virózu, patláme se v tom s dětma snad už třetí tejden, takže vlastní bolehlav a ještě péče o rodinu. A stereotyp, bych ráda dodala, ten mě zabíjí spolehlivě. Takže se snažím po večerech dělat aspoň svůj koníček (šití) - stejně totiž kvůli ucpanému nosu před jednou v noci nezaberu. Ale je fakt, že ač nesjem pohybově nadána, ten pohyb na sluníčku fakt chybí.
Pomáhá mi trochu soustředit se na to, na co mám opravdu chu´t, o co si tělo říká. A fakt to nejsou knedlíky ani větrníky. A nejradši bych do sebe lila litry neředěných vymačkaných pomerančů a jablek. ![]()
A vůbec nejhorší je ta… nepodpora a nepochopení… z nejbližšího oolí. Co měmůže unavit, když už jsem tři tejdny doma. ![]()
Já mám úplně to samý! Podezřívám z toho antikoncepci. Ale veškerá vyšetření dopadla negativně. Štítná, železo, cukr, všechno. A to pravidelně jím a sportuju tak 3× týdně!!!
@Nuggetka píše:
@SIMONA1234 Stačí citronka?
citronks nemá s citronem nic společného
@Run udělej si ho, nebudeš mít na únavu čas
Ověřené letitou praxí
…nebo doktor, pokud nejsi třeba v přechodu, tak je to divné
Rozhodne upravit stravu a pridat pohyb. Z vitaminu by mohlo pomoct becko, ale zaboha nevim ktery, tusim ze mi dr doporucoval pyridoxin (taky trpim na unavu, ale u me je to spojeno s chronickym onemocnenim). Taky muzes zkusit magnesium. Jeste na to pomaha ginko, ale u toho me lekarnice varovala, ze sice kratkodobe pomuze, ale o to je to potom horsi. Kazdopadne tim beckem a horcikem nic nezkazis
Upravit stravu a začít sportovat. U doktora vyšetření, může to bát štítná žláza
@Nuggetka Hořčík - klidně 2× denně. Nízký tlak mám taky, takže vím, že je to někdy docela masakr.
@Nuggetka Tak jestli se po práci vracíš k někomu s kým nejsi spokojená. Plus třeba žádné koníčky. V práci taky nic moc. Tak z čeho má být člověk veselej.
@Nuggetka Ale tím nechci říct, aby ses s ním rozešla. Prostě jeďte někam na víkend. Nebo do kina. Do restaurace.
Kdyz jsem si kdysi postezovala tete, ktera je lekarka, ze jsem furt unavena, jeji prvni otazka byla, kolik casu denne travim ven a jestli sportuji. Po odpovedi temer zadny a ne rekla neco jako „No vidis, tak co cekas“ ![]()
Zajdi si k obvodakovi, at ti udela krevni testy a zkontroluje zelezo atd, aby se zjistilo, zda to nema fyziologickou pricinu, ale taky to muze byt opravdu ten zivotni styl nebo o psychika…unava je projevem milionu veci