Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky, potřebuji poradit. Mám 3měsíční holčičku a je tak trochu Keliška, což má geneticky předurčeno
. Problém je v tom, že když se jí už v postýlce nelíbí a vezmeme si ji k sobě, nic jiného než chození po bytě ji neuklidní. Bláhově jsem si myslela, že chce být jen s námi, ale pohodička s námi na gauči jí nestačí a já už mám svaly jsk Schwarzenneger
. Prosím o radu jak postupovat, aby z malé nebyl za chvíli nervák, co musí být neustále v pohybu, díky! ![]()
Takova byla nejstarsi dcera. A nervak to bohuzel je, uz je ji 9r. Nevim, jestli s tim jde delat neco v casech mimina, pracujeme s tim spis az ted. ![]()
Kup si nosítko nebo šátek a uvidíš, jak se ti uleví a mimino bude spokojené.
@2016 to máme v plánu, ale mám obavy, jestli si na to právě nezvykne a nenaučí se třeba uklidňovat jinak 🤦🏼♀️ ikdyž později třeba pomůžou k zabavení hračky?
Pronosila jsem šest měsíců a musela jsem jenom chodit. Říkala jsem jak nad dcerou vyzraji s nosítkem a konečně budu moci něco udělat a prdlajs…
okamžitě začala brečet jak jsem šermovala rukama. Takže jsem prostě nosila a chodila půl roku, pak si sedla a už nechtěla, chtěla být v kočárku a čučet. Takže ono hlavně záleží na dítěti. Nervák co musí být neustále v pohybu z ní není.
@KonecneMama starší syn neutišitelný, uřvaný, neodložitelný šílenec. Jako mimino nezabavitelný. Ve 2 měsících šel do šátku a to jediné pomohlo. Jakmile ale začal víc vnímat a zajímat se, tak to bylo lepší a lepší. Kocar vzal na milost teda až ve 13 měsících, ale nebýt šátku a později nosítka, už bych visela u nás na dubu. Mladší syn je to samé v bledě modrém, akorát už se nechá v kočáru vozit. Doma nositko nebo polovázací nositko.
Malými jsou 2 měsíce a mám to sami
sedět na gauči? Haha.
Sedíme jenom u kojení a pak začíná chození, chození a chození. Teď ho tedy začala zajímat hraci deka tak na ni vydrží 15 minutek ovšem musím sedět vedle něj
Takže něco udělat doma nejde nikdy, ještě před týdnem jsem teda všechno dělala večer když usnul, ale poslední týden zjisti, ze nejsem v posteli max do půl hodinky a brečí dokud nejdu spát s ním
![]()
Jo jinak šátek jsem si ze zoufalství pořídila před 2 týdny. Zbytečný. Nelíbí se mu tam, teda 2× tam usnul jednou na 15 a jednou na půl hodinky. Od ty doby to nesnáší. Ještě mám ve skříni nositko, ale je až od 3 měsíců, nemůžu se dočkat až ho zkusím. A doufám, že to už vyjde, i když pochybuji
![]()
@Xxxbell píše:
Malými jsou 2 měsíce a mám to samisedět na gauči? Haha.
Sedíme jenom u kojení a pak začíná chození, chození a chození. Teď ho tedy začala zajímat hraci deka tak na ni vydrží 15 minutek ovšem musím sedět vedle nějTakže něco udělat doma nejde nikdy, ještě před týdnem jsem teda všechno dělala večer když usnul, ale poslední týden zjisti, ze nejsem v posteli max do půl hodinky a brečí dokud nejdu spát s ním
![]()
![]()
Jo jinak šátek jsem si ze zoufalství pořídila před 2 týdny. Zbytečný. Nelíbí se mu tam, teda 2× tam usnul jednou na 15 a jednou na půl hodinky. Od ty doby to nesnáší. Ještě mám ve skříni nositko, ale je až od 3 měsíců, nemůžu se dočkat až ho zkusím. A doufám, že to už vyjde, i když pochybuji![]()
![]()
![]()
![]()
Plně soucítím 😅my máme doma od známých nosítko, ve kterém zatím může být jen čelem ke mě, a to je samozřejmě otrava žejo 😅 ježíšek přinese lepší, snad ho malá ocení 😅
U nás to stejné. Žádná pohoda na gauci, někdy vydrží 15 minut na dece sama, ale jen po jídle když je otupělá
V houpacím lehatku s vibracemi tomu taky nedá
Takže chodíme a nosime, aby nebyl řev, většinou takhle usne, jenže položit ji, je řev zase. Tak si říkám, ze malý budou jen jednou ![]()