Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj vím, že se stále tady opakuje výtok v těhotenství, ale u mě už to trvá skoro 3 týdny od té doby co jsem byla na poradně doktor mi sice napsal nějaké tabletky ale jenom 3 že jsi to mám zavádět každy týden jednu říkal, že tam zánět prý není měřil mi ph a že je to v normě. Jinak v uterý jdu na poradnu tak mám chtít aby mi udělal stěry prostě se mi to nelíbí je to takový bílý výtok sice nesvědí ale trochu zapáchá vím že to je intimní, ale opravdu mě to už štve musím stále nosit vložku. Poradte mi co s tím.
Mě čípky pomohly jen tehdy, když jsem si je dávala, a jak jsem přestala, tak se mi to oběvilo zase.Zkus mu o tom říct, ať ti udělá stěry.
Já mám celé těhotenství takový výtok, že musím měnit 2-3× denně kalhotky. Doktorkami udělala stěry s výsledkem, že je vše v naprostém pořádku, že tam dokonce mám „něco“, co není tak běžné, ale je strašně prospěšné. Že si můžu udělat výplach. Ale já se rozhodla, že to dělat nebudu, když to tam mám tak dobré, že to radši vydržím. Intimky by to asi spravily, teda to časté měnění prádla, ale teď přes léto se bojím, abych se nepařila, tak jsme si nakoupila bavlněné kalhotky za pár kaček a dál to neřeším ![]()
Jo, je to přesné - bílý mléčný, občas nažloutlý výtok, teď v těch horkách zrovna nevoní. Ale co nadělám, že? Přece si to tam nebudu ničit ![]()
A možná bych ti právě nedoporučila tu vložku, spíš měnit prádlo - ono, jak se to zapaří, tak ten smrad může být ještě horší. A nejspíš i výtok, navíc se tam může cokoliv množit.
Já mám výtok neustále. už mě to fakt se*e. Bohužel nic nezabírá. nesmrdí, nepálí, neštípe, prostě nic, jen to, že je…Bez vložky se neobejdu. kolikrát i při sprše to jde ze mě, je to fakt hnus. Stydím se, když jdu na gyndu, že jsem zapatlaná
Sprcha pomůže na chvilu…
Holky jsem na tom stejně, jsem ve 26tt a výtok mám od samého začátku (byl to fakt jeden z prvních příznaků mého těhotenství) přesně jak popisujete…úplně se v tom vidím, taky mi dělali kultivaci a vše ok..zdůvodněno mi to bylo, že v těhotenství je jednou tolik zvýšená sekrece pochvy a hotovo..někdy to je jen trochu, ale jsou dny, kdy měním i dvakrát kalhotky..asi to prostě k tomu těhotenství patří..
Ahoj jinak moc díky, že v tom nejsem sama, ale je to dobrý hnus. V uterý jdu na poradnu tak mu to řeknu tak jsem zvědavá co mi řekne začínám příští týden 24tt tak se stále bojím to naše miminko je vymodlené tak se bojím snad to bude dobrý.
Tak to tě teda uklidním já mám takový výtok i mimo těhotenství
a v těhotenství jěšte pak o něco silnější!
je to děs ale zas jakmile"vyschnu" dělá se mi zánět
takže sem za něj i vcelku ráda ![]()
Holky, hojný výtok v těhotenství je normální - pokud nepálí, neštípe, nemá divnou barvu (žlutý, zelený) a výrazně nezapáchá. ba naopak, je to známka dobrého fungování a správné bariery - výtok má zabránit špatným bakteriím se v pohl. cestách usazovat. Taky jsem měla výtok celé těhotenství, od začátku do konce jsem musela nosit slipovku. Otravné to je, ale jak píšu, pokud nejsou potíže je zbytečné to řešit. Nějakými výplachy a tabletkami si akorát prostředí rozhodíte a něco se pak přemnoží ![]()