Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata,
jak jste to měly s přibíráním váhy na začátku těhotenství? Já končím 10tt a už mám nahoře 3kg. Docela mě to děsí, protože jsem četla, že takhle brzy se obvykle ještě nepřibírá. Asi 10 let se snažím udržovat stálou váhu při 170cm na 59kg. Bojím se, abych za chvíli nebyla jako balón. Je pravda, že se snažím jíst o něco více než dříve, i přes nechutenství, které mě teď provází. Ale ono si tělo o to samo říká, mám každou chvíli hlad a jak se nenajím, je mi zle.
Jak jste v téhle časné fázi těhotenství přibírali vy?
Díky pa
Neboj, já měla u druhého do 14 tt už 7 kg nahoře. Za celé těhu 17kg. U první za celé těhu 15kg. To jsem ale pořádně přibrala až tak od 20 tt. Do třech měsíců po porodu u obou vše dole. Tedy 56kg na 172cm. Žádný strach, takhle to v těhu funguje a po porodu to jde samo
.
Chi
Měřim jako ty a před otěhotněním jsem vážila +-58kg. Do pátého měsíce jsem nabrala 8kg. Bylo mi zle, když jsem měla trochu hlad, jedla jsem co 2hodiny, ale nezvracela jsem, takže to šlo nahoru fakt fofrem
. Pak ale nevolnosti ustaly a celkově jsem nabrala 11kg. Z porodnice si přinesla 6kg, za 2měsíce jsem byla na své váze a teď mám ještě míň.. ![]()
Hlavně ať se cítíš dobře, jez pro dva, ne za dva. Něco nabrat musíš a těch 8-12kil je v pohodě ![]()
![]()
Ahoj můžu Tě uklidnit, že tělo si řekne samo… já nezvracela, al emusela jsem jíst co dvě hodiny.. a už je to trochu lepší, ale pořád jím často. A už mám 11kg nahoře (20tt).
tak se neboj, myslím že při 170 cm a původní váze budeš teď vypadat dobře
já začínala při 172 cm na 69 kg, a to jsem pak pochopila, že tělo nemělo dost a řeklo si Přiber
ted se cítím dobře a hrozně hezká ![]()
Já přibrala cca 13 kg, musela jsem jíst pořád
ve 2.trimestru se přibírání zpomalilo.
@gabi.design No moc pěkné!! Ale jsem ráda, že nejsem sama, kdo po porodu shodil víc než nabral. Já teď vážim jak v tanečních ![]()
Neřeš to..jsem ted v 27tt a mám nahoře 12 kg. Je pravdou, že u mě to jde nahoru až ted posledních pár týdnů. Neřeším to. Nepřejídám se, mrně chce stejně pořád jen něco zeleného, sem tam v noci chodím na zlodějku na sladké nebo jakékoliv ovoce…mám před sebou ještě spoustu týdnů a asi i spoustu kgg…po porodu se s tím poperu. Jez vyváženě at má mrně vše co potřebuje a tobě at je dobře…Držím palce..
@gabi.design Mně to ani tak nevadí, zdravá jsem tak co, ale ty řeči okolí!!! Jo a oblečení!! Poněkud se mi zúžil výběr v původním šatníku ![]()
No nevim, ja mezi 12a13tydnem 6kg za 7dnu
, taky jsem musela jist, tak jsem to neresila, lepsi nez furt zvracet
Pred otehotnenim 172/67, 1.trimestr asi 5 kg, 2. a 3. trimestr 6 kg, tj. dohromady +11kg. V porodnici zustalo vsech 11kg, do tri tydnu po porodu dole dalsich 8, tj. -8kg nez pred otehotnenim. A nekojim a dite mam hodny, tim chci rict zaaaaadbej stres. Pokyd jsi nemela predtim nadvahu, coz zjevne ani nahodou, a jsi zvykla zit trochu stridme, tak nebudes mit problem ani omylem. Jez na co mas chut a casto v malych davkach a ver, ze i kdyz naberes treba 15, tak to klidne muze zustat vsechno v porodnici!!! Hodne stesti ![]()
Jeste PS: kdyz jsi takhle stihla, tak naberes urcite minimalne tech 10, tlusty lidi zasoby moc nedelas a naberou treba jen vodu a dite… Fakt se nestresuj ![]()
@Nesinka píše:
Jeste PS: kdyz jsi takhle stihla, tak naberes urcite minimalne tech 10, tlusty lidi zasoby moc nedelas a naberou treba jen vodu a dite… Fakt se nestresuj
Co je tohle za moudro ![]()
První trimestr mínus pět kilo, celkový přírustek osmnáct - asi, pak jsem se nevážila
, devět měsíců po porodu vše dole ![]()