Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím příznivce stanování a kempování. Plánujeme koupi stanu Coleman a rádi bychom větší, nejlépe s dvěma ložnicemi a předsíňkou. Takový, aby byl vhodný ke spokojenému kempování a taky aby vydržel typické lijáky. Děkuji za rady.
@zoe546 Zrovna nedavno jsme doma meli podobne rozhodovani. Nas domaci vyber podle recenzi a ruznych zahranicnich doporuceni byl Coleman Galileo 5 (ale my mame dceru a dvojcata, takze nas je 5
).
Jeli jsme se na nej podivat do Letnan (prave tam probiha prodejni vystava, az do srpna), libil se mi… no nakonec nam tam padl do oka stan Outwell Whitecove 5. On je tedy drazsi (nicmene na nemeckem Amazonu jsme za nej dali neco pres 11 tis), tim padem propracovanejsi, ale uplne nejvic rozhodl prave ten ksilt (a bocni ochrana) u vstupu.
Kdyz bude prset, nemusime se nutne zavirat ve stanu, ale sedet v predsince a pritom mit otevreno bez toho, ze by nam tam prselo (pokud nebude nejaka silna prutrz se silnym vetrem
).
Jedeme ho vyzkouset pristi tyden na Rujanu.
Doporučuju značku. Já si koupila malinkej před dvaceti kily (patnácti lety - když jsme ještě bez dětí jezdili na čundry) - a přežil s nám avše a kdyby neměl prasklou jednou tyč, jistě by byl náš věrný kamarád ještě dál. teda on je, ale je faktem, že jsme se k němu obrátili zády a neopravili ho a pořídili si s většující se rodinou taky větší… věci, no. Včetně auta, takže ty čundry pod stanem už jsou taky minulost.
Doporučuji aby ložnice bylo možné spojit, aby výška předsíně umožňovala postavení i tomu nejvyššímu z rodiny a šlo v ní pohodlně sedět okolo stolu. Dobré jsou kapsy a úložné prostory. Na vydržení tropického lijáku je podmínka dobrého výběru místa pro stav, ne v dolíku a ideálně mít korýtko okolo stanu na odtok vody, samotný stan velký déšť snese, horší je to s větrem…
@dalimil píše:
Doporučuji aby ložnice bylo možné spojit, aby výška předsíně umožňovala postavení i tomu nejvyššímu z rodiny a šlo v ní pohodlně sedět okolo stolu. Dobré jsou kapsy a úložné prostory. Na vydržení tropického lijáku je podmínka dobrého výběru místa pro stav, ne v dolíku a ideálně mít korýtko okolo stanu na odtok vody, samotný stan velký déšť snese, horší je to s větrem…
Dalimile a ostatní - moc děkuji za info. Jen tak mimo, jak řešíte při kempování chlazení potravin?
(jedná se mi o jogurty či mléko především pro děti, pokud není blízko obchod)
@zoe546 píše:
Dalimile a ostatní - moc děkuji za info. Jen tak mimo, jak řešíte při kempování chlazení potravin?
(jedná se mi o jogurty či mléko především pro děti, pokud není blízko obchod)
mám termobox, tam dva dny vydrží, když k nim strčím něco hodně studeného ( PETka se studenou vodou ideální ). S dětma kempuju většinou poblíž obchodů, takže to nehrotím…
@dalimil píše:
mám termobox, tam dva dny vydrží, když k nim strčím něco hodně studeného ( PETka se studenou vodou ideální ). S dětma kempuju většinou poblíž obchodů, takže to nehrotím…
OK, díky moc
@zoe546 píše:
Ale tento nevypadá špatně, i když je větší…http://www.coleman-online.cz/…eluxe-8-osob
vypadá super.
nezapomenout na další vybavení -
karimatky, židle, stoleček, vařič, nádobí, závěsná lampa, odkládací boxy… pro pohodlné kempování toho je hodně potřeba… ![]()
@dalimil píše:
vypadá super.nezapomenout na další vybavení -
karimatky, židle, stoleček, vařič, nádobí, závěsná lampa, odkládací boxy… pro pohodlné kempování toho je hodně potřeba…
@dalimil píše:
Řešíme to podobně, zároveň s potravinama nakoupíme v obchodě chlazené pivo
Takhle skladujeme klidně i syrové maso od rána na večerní oheň. A když se pivo vypije tak ty petky s vodou, v našem oblíbeném kempu je voda ze studny, ledová.
@Balvik A kam přesně jedete? Taky zvažujeme Rujanu
Omlouvám se za OT ![]()
@Stensa zrejme Freizeitcamp am Wasser. Manzel uz tam jednou byl s dcerou, letos poprve vyrazime na dovolenou i s dvojcaty.
@zoe546 Pro 8 osob, to uz je hodne rozmerny stan. Je dobre ho pro predstavu videt postaveny, treba ten vas ma temer 7 metru na delku a 3 na sirku, a to jeste bez vypinacich lan. To mas temer 21 m2 jen podlazka plus jeste prostranstvi okolo stanu k vypinani… to uz muzete dojit k plose kolem 30 m2, to je vic jak nas obyvaci pokoj
. Tak bacha na to… abyste se vesli do nejakeho pekneho kempovaciho mista.
Uz my s vel. 5 budeme doufat, ze se nam lana dobre podari umistit v kempovacim miste mezi stromy (tam kam jedeme).
My jeste dokoupili sezeni v kufriku (stul, 2 lavice + 2 stolicky), skrinku na varic, skrinku na obleceni, matrace, varic, lampy, jeste kobercovou podlazku do predsine, kresilka mame. A ted uz domlouvame stresni rakev, abychom se vubec do auta vesli
.
Příspěvek upraven 30.06.14 v 15:25
@Ainy píše: Řešíme to podobně, zároveň s potravinama nakoupíme v obchodě chlazené pivoTakhle skladujeme klidně i syrové maso od rána na večerní oheň. A když se pivo vypije tak ty petky s vodou, v našem oblíbeném kempu je voda ze studny, ledová.
O tomhle reseni jeste pouvazuju.
V okoli jsou autem dostupne markety, takze jidlo moc neresim, ale tohle neni vubec spatna myslenka.
My mame husky blare a spokojenost nejvetsi. Loni jsme vybrala termin dovoleny na ***** a cely tyden nonstop prselo.. Stan to prezil ![]()