Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, potřebuju si postěžovat. Je mi 43 let a mám dcerku 2 roky.Jsem z ní totálně k. o.fyzicky. Potřebuji spoustu věcí doma udělat, ale nemám žádnou energii. Večer padám v osm s malou. Napište mi, že to bude lepší, až holka trochu odroste ![]()
Určitě to bude lepší, neboj.
Ale abych pravdu řekla, tak já taky večer padám na hubu, a to mi bude 28, takže ten věk nemusí hrát zas až takovou roli.
@dada453 je mi o dost míň a padám taky. Snad se to s věkem dětí srovná. A zatím to řeším tak, co není nutné není třeba. Takže z úklidu atd. neblázním a dodělám to až je čas a energie.
Příspěvek upraven 10.04.14 v 14:10
@dada453 A co nějaké vitamíny… může to být jarní úvana, celková únava u dětí, takové to vyhoření… Věk bych v tom až tak nehledala, mnohdy toho starší matky zvládnou víc, jak ty mladé.
Koukni na nějaké vitaminy, dej malou na hlídaní a odpočiň si…
Mě je 29, máme 2 děti a podobné stavy taky sem tam mám - hlvně kvůli dlouhodobému nedostatku spánku…
@dada453 neboj určo se to časem zlepčí
a nic si z toho nedělej mě je 23 a taky občas z našeho 3 leťáka padám na hubu a nejvíc těď když jsem po 2 těhotná tudíž nejsi v tom sama ![]()
@dada453
mam o 10 let min a padam na hubu… je fakt, ze mam dva, ale proste mam pocit, ze vekem to fakt neni ![]()
jo a ted v tomhle obdobi jsou unaveni i mladi lide bez deti. dopravej si vitaminy, kvalitni jidlo, hodne ovoce, dej si „pauzu“, kdy to jen jde (dej dite pohlidat a vyraz ven).
Já si také nemyslím, že to je věkem, poslední dobou taky padám na hubu, dcerka má 15 měsíců, rostou jí zuby a knourá…mě je jí na jednu stranu strašně líto, ale ač se snažím jak se snažím dělat zábavu knourá stále…tedy ne každý den. Připadám si jako vymačkaný citron. Tak držím palce, každopádně nejsi v tom sama
Já kolikrát usnu dřív než děti. Mám dvě a třetí čekám a teď ke konci jsem grogy permanentně ![]()
Uz za rok to bude milionkrat lepsi
dvoulety jsou priserny
mozna jsou proto tak roztomili, aby je matky nezabily ![]()
@dada453 Řekni si, že doma nemusíš skoro nic, hele, hlavně abyste měly co jíst (tedy něco ukuchtit nebo připravit) a z čeho jíst (asi budeš muset umýt nádobí) a zbytek počká. A neboj, určitě bude líp.
Samozřejmě, že lépe bude. Jak malá poroste a odroste, už Tě nebude tolik potřebovat, bude víc a víc samostatná, takže lépe určitě bude.
Jen to asi bude chvilku trvat, no.
Co zkusit odpočinout si, zobat nějaké vitamíny (mě třeba na únavu hrozně pomáhá hořčík). Mě je skoro 27, tudíž jsem mnohem mladší než ty, mám dvě malé děti (skoro 3 roky a 8 měsíců), dálkově studuji, s jedním klukem dojíždím dvakrát týdně po doktorech na kontroly, mladšího vláčím sebou, hlídání žádné nemáme a taky toho mám občas plný brejle. Hlavně teď, když mám už zkouškové, to fakt nevím, kam dřív a hlavně kdy se učit. Občas s děckama vytuhnu v osm taky (i manžel
), žehlení mi tady třeba leží už skoro tři týdny - neřeším, bych se z toho musela zbláznit, žehlení počká, až já udělám zkoušky a budu mít zase na chvilku klid. ![]()
Příspěvek upraven 10.04.14 v 14:18
@Pudloslava píše:
Uz za rok to bude milionkrat lepsi
dvoulety jsou priserny
mozna jsou proto tak roztomili, aby je matky nezabily
@dada453 to nebude vekem, to bude jarni unava a tu maji i nactileti.me je tolik co tobe..chce to zdravou stravu hodne, pridat vitaminy, ted treba doporucuji koprivovy caj, a delej si salaty z cervene repy
pohyb venku..to bude dobry..
Příspěvek upraven 10.04.14 v 14:19
@Antonie Bolavá píše:
Já kolikrát usnu dřív než děti. Mám dvě a třetí čekám a teď ke konci jsem grogy permanentně
Teď mi tu něco nehraje.. Píšeš dvě a čekáš třetí, ale v metříku máš tři děti už narozené
Nebo jsem blbě pochopila metry? To je možné, i já už mám ze dvou uličníků někdy dlouhý vedení ![]()