Stará placenta ve 38. týdnu těhotenství

Anonymní
20.10.17 13:38

Stará placenta ve 38. týdnu těhotenství

Ahoj, jsem dnes přesně 37+4 tt. Včera jsem byla v poradně a doktorka zjistila, že mi stárne placenta. Prý je starší, než by měla být (jsou to ty infarkty placenty?), ještě mi naměřila vysoký tlak, jinak mimi prospívá tak, jak by mělo. Ještě se mě ptala, zda kouřím, že takto prý vypadají placenty kuřaček, podotýkám, že cigarety bych se nikdy nedotkla. Prý to budou dál hlídat. Měl to také někdo tak a všechno bylo v pořádku? :? A rodila jste některá kvůli tomu dříve, ať už přirozeně, či vyvolávaně? Děkuji, K.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27684
20.10.17 13:42

Jaký tlak ti naměřila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.17 13:42

Ja bych zazadala o cisare. Sestra mela starnouci placentu, prenasela- maly bez kysliku, tezky porod. Nasledky ma tedy dikybohu na takovy porod male, ale ma. Prosim zachovat anonym z duvodu rodiny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.17 13:45
@ka2ka píše:
Jaký tlak ti naměřila?

150/80

• Citovat
  • Upravit
27684
20.10.17 13:48
@Anonymní píše:
150/80

to ještě není tak strašný :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
20.10.17 13:52

Taky jsem mela stárnoucí placentu, no rodila jsem tyden pred termínem a vse uplne v pohodě. Neboj. Oni te pohlídají.

• Citovat
  • Upravit
5283
20.10.17 13:54
@Anonymní píše:
Ja bych zazadala o cisare. Sestra mela starnouci placentu, prenasela- maly bez kysliku, tezky porod. Nasledky ma tedy dikybohu na takovy porod male, ale ma. Prosim zachovat anonym z duvodu rodiny.

Souhlasim, pri nejmensim bych zajela do porodnice a domluvila se primo tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.17 14:02
@vertunka píše:
Souhlasim, pri nejmensim bych zajela do porodnice a domluvila se primo tam.

Já chodím přímo do porodnice.

• Citovat
  • Upravit
265
20.10.17 14:53

Rodila jsem v 37+0, vyvolavane pro preeklampsii. Na placente osklive znamky starnuti- infarkty, ktere zpusobuje vysoky tlak.
S tlakem jsem se lecila od 28tt
Kdyz to vidim zpetne- premyslim o 3rehotenstvi, kdyby se mely opakovat problemy s tlakem, tak bych pozadala o sekci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.17 15:31

No já jsem momentálně prý otevřená na dva prsty, CV mám 5, tak doufejme že se porod rozběhne co nejdříve…dělá mi ta placenta starosti.

• Citovat
  • Upravit
265
20.10.17 20:06

Otevrena na 2cm jsem chodila od 36tt. CS 8. Nic se nedelo. Cekalo se do “donosenosti” do 37+0, pak to radeji ukoncili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
20.10.17 20:09

Rodila jsem vyvolávaně 3 týdně před TP, měla jsem četné infarkty placenty, ALE! zjistilo se, že mimy už neprospívá. Dítě po porodu vypadalo špatně, nyní je snad ok, ale je sledovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21614
21.10.17 08:26

Důležité je, aby si tě hlídali. V okamžiku, kdy by se miminku dařilo špatně, bude porod. Jinak já druhé dítě rodila přirozeně 37+4tt a byl úplně v pohodě (klasifikovaný jako hraničně donošený s porodní váhou 3640g :mrgreen: ). Takže z tohoto pohledu bych se porodu nebála. Kdy jdeš na další kontrolu? Doktor ti o dalším postupu nic neříkal? Asi bych v případě jakéhokoliv „nepohodlí“ nebo pocitu, že je něco špatně, jela do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.17 10:28
@nozu píše:
Důležité je, aby si tě hlídali. V okamžiku, kdy by se miminku dařilo špatně, bude porod. Jinak já druhé dítě rodila přirozeně 37+4tt a byl úplně v pohodě (klasifikovaný jako hraničně donošený s porodní váhou 3640g :mrgreen: ). Takže z tohoto pohledu bych se porodu nebála. Kdy jdeš na další kontrolu? Doktor ti o dalším postupu nic neříkal? Asi bych v případě jakéhokoliv „nepohodlí“ nebo pocitu, že je něco špatně, jela do porodnice.

Můj malý má 3000g, tak toho už bych se taky nebála. Na další kontrolu jdu v pondělí, pak v pátek. Ale doktorka říkala, že to pohlídáme ale že to nebude nic vážného, tak snad ta placenta není ještě zas tak špatná…

• Citovat
  • Upravit
13837
21.10.17 11:45

A průtoky jsou jaké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat