Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja bych zazadala o cisare. Sestra mela starnouci placentu, prenasela- maly bez kysliku, tezky porod. Nasledky ma tedy dikybohu na takovy porod male, ale ma. Prosim zachovat anonym z duvodu rodiny.
Taky jsem mela stárnoucí placentu, no rodila jsem tyden pred termínem a vse uplne v pohodě. Neboj. Oni te pohlídají.
@Anonymní píše:
Ja bych zazadala o cisare. Sestra mela starnouci placentu, prenasela- maly bez kysliku, tezky porod. Nasledky ma tedy dikybohu na takovy porod male, ale ma. Prosim zachovat anonym z duvodu rodiny.
Souhlasim, pri nejmensim bych zajela do porodnice a domluvila se primo tam.
@vertunka píše:
Souhlasim, pri nejmensim bych zajela do porodnice a domluvila se primo tam.
Já chodím přímo do porodnice.
Rodila jsem v 37+0, vyvolavane pro preeklampsii. Na placente osklive znamky starnuti- infarkty, ktere zpusobuje vysoky tlak.
S tlakem jsem se lecila od 28tt
Kdyz to vidim zpetne- premyslim o 3rehotenstvi, kdyby se mely opakovat problemy s tlakem, tak bych pozadala o sekci
No já jsem momentálně prý otevřená na dva prsty, CV mám 5, tak doufejme že se porod rozběhne co nejdříve…dělá mi ta placenta starosti.
Otevrena na 2cm jsem chodila od 36tt. CS 8. Nic se nedelo. Cekalo se do “donosenosti” do 37+0, pak to radeji ukoncili
Rodila jsem vyvolávaně 3 týdně před TP, měla jsem četné infarkty placenty, ALE! zjistilo se, že mimy už neprospívá. Dítě po porodu vypadalo špatně, nyní je snad ok, ale je sledovaný.
Důležité je, aby si tě hlídali. V okamžiku, kdy by se miminku dařilo špatně, bude porod. Jinak já druhé dítě rodila přirozeně 37+4tt a byl úplně v pohodě (klasifikovaný jako hraničně donošený s porodní váhou 3640g
). Takže z tohoto pohledu bych se porodu nebála. Kdy jdeš na další kontrolu? Doktor ti o dalším postupu nic neříkal? Asi bych v případě jakéhokoliv „nepohodlí“ nebo pocitu, že je něco špatně, jela do porodnice.
@nozu píše:
Důležité je, aby si tě hlídali. V okamžiku, kdy by se miminku dařilo špatně, bude porod. Jinak já druhé dítě rodila přirozeně 37+4tt a byl úplně v pohodě (klasifikovaný jako hraničně donošený s porodní váhou 3640g). Takže z tohoto pohledu bych se porodu nebála. Kdy jdeš na další kontrolu? Doktor ti o dalším postupu nic neříkal? Asi bych v případě jakéhokoliv „nepohodlí“ nebo pocitu, že je něco špatně, jela do porodnice.
Můj malý má 3000g, tak toho už bych se taky nebála. Na další kontrolu jdu v pondělí, pak v pátek. Ale doktorka říkala, že to pohlídáme ale že to nebude nic vážného, tak snad ta placenta není ještě zas tak špatná…
Ahoj, jsem dnes přesně 37+4 tt. Včera jsem byla v poradně a doktorka zjistila, že mi stárne placenta. Prý je starší, než by měla být (jsou to ty infarkty placenty?), ještě mi naměřila vysoký tlak, jinak mimi prospívá tak, jak by mělo. Ještě se mě ptala, zda kouřím, že takto prý vypadají placenty kuřaček, podotýkám, že cigarety bych se nikdy nedotkla. Prý to budou dál hlídat. Měl to také někdo tak a všechno bylo v pořádku?
A rodila jste některá kvůli tomu dříve, ať už přirozeně, či vyvolávaně? Děkuji, K.