Srdeční arytmie plodu

370
19.10.17 20:31

Srdeční arytmie plodu

Zdravím. Nenašla jsem diskuzi, která by se podobala mému případu, a tak se zeptám tady. Lezim hospitalizovana se srdeční arytmii plodu. Srdíčko se ráno nezdálo mému dr a následně ani kardiologovi, občas preskakuje opravdu vysoko. Párkrát naměřili až 240 tepu, což je teda opravdu moc. Anatomicky je srdíčko v pořádku, bez viditelných vad a i funkčnost je ok. Pouze ta velká tachykardie občas nastane. Dnes teprve končím 29tt, takže mě to děsí, jelikož do porodu času dost. Zatím jsem bez medikace, budou to srdce pečlivě a často kontrolovat, pak se uvidí, co dál. Nedokážou říct příčinu a zatim ani prognózy. Je tady nejaka maminka, která něco podobného zažila a má zkušenosti s takovou arytmii, obzvlášť kolem 30tt? Omlouvám se za sloh, strucneji to napsat neslo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1299
19.10.17 21:12

Ty jo 240 je tedy vazne hodne. Moje dcera taky mela tachykardie ale az v 37tt. Nekolik dnu jsem byla hospiralizovana a takhle vysoko to vybehlo taky ale jen asi dvakrat. Jinak to bylo tak 180-200. Jinak vsechno bylo vporadku. Nakonec me udelali cisare v 38+0 akutne v noci :nevim: miminko bylo naprosto vporadku, zadnou pricinu nenasli, prej se to takhle stava a pricinu to nema ale to nikdo nevi driv nez neporodis :think: at vse dobre dopadne a miminko se umoudri :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
19.10.17 22:31

@Unka274
meli jsme to stejne jako ty, akorat u nas se na tu arytmii plodu prislo o par tydnu pozdeji (cca 34 tt). K tomu jsem mela polyhydramnion (velke mnozstvi plodovky). Po porodu moji hocicce arytmie bohuzel zustala a ma ji do ted {4m). Porodila jsem prirozene, jen byla po porodu hlidana, cca ve 3 dnech ji dali Holtera - to je takovy snimaci pristroj na srdicko, nalepi se elektrody na miminko a snima ho to 24 hodin, potom se vyhodnoti zaznam. Po vyhodnoceni nam zjistili Chaotickou sinovou tachykardii a byli jsme hospitalizovani v detske JIP, kde ji hledali spravnou medikaci, byly jsme tam zhruba 2 tydny, pote propusteni. Na praskach jsme porad.
Ale prognoza pro tento typ arytmie je dobra - ve vetsine pripadu srdicko dozrava a cca do 1 roku veku tato arytmie mizi.
Ted musim malou poslouchat doma stetoskopem nekolikrat denne a kontrolovat, jeslti ji to srdicko nejede moc rychle. Kazdy mesic chodime na kontroly a na kontrolniho Holtera.
Asi jsme te moc nepotesila, ale dobre je, ze v tomto pripade je opravdu dobra prognoza. Taky co jsem na toto tema dohledala, tak to v tvem pripade nemusi nic znamenat a po porodu bude mit miminko uplne normalni tep a arytmie vymizi, protoze mu srdicko dozralo. Hodne miminek to tak ma, tak treba i vy budete po porodu v poradku. Prala bych vam to :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
21.10.17 11:04

@FifthElement
Moc děkuji za reakci. Ve čtvrtek i patek dělali FECHO a výsledek je porad stejný. Znovu jdu na KO v pondělí. Já taky doufám, že se to nějak ustálí…doktori vzdy řeknou veškeré varianty a člověku se to někdy fakt blbe posloucha a je z toho vyděšený. Nicméně chtějí, aby mimco zůstalo v břiše co nejdyl to půjde. A jelikož mám čípek jen 19mm, tak doporučuji fakt ležet. Předčasný porod by byla komplikace navíc, ale uklidnujou, že až se prcek narodí, udělá se EKG a budou si ho hlídat. Teď mě budou často sledovat. Taky rikali, že spoustu deti k nim dochazi se stejnym problenem a jsou v pohode. A ze do roka se to ztrati. Přeji hodně zdravíčka vaší malé :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí