Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
jdu si k vám pro radu a taky si trochu postěžovat. Jen co se tchýně dozvěděla, že čekáme holčičku začala nakupovat. Ne, že by mi to vadilo, ale mohla se dopředu poradit. Stalo se to, že mi koupila od kolegyně z práce kočárek. Ne, že by se mi nelíbil, ale je uplně holý. Je to dvojkombinace mikáda oxford a já chtěla trojkombinaci úplně jiného. Ještě k tomu je modrý. Nemá ani pláštěnku, síťku proti hmyzu ani tašku na plenky. Navíc ten typ nikdo ze známých nemá. Tak jsem se chtěla zeptat zda vy nemáte nějaké příslušenství k tomu, popř. kde ho sehnat. No a také by mě zajímalo, zda jde z kočárku dvojkombinace udělat trojkombinace. Jelikož autosedačku nám sice k tomu dali, ale úplně jiné značky. Značky kiddy. A já to chtěla s nanožníkem. Jenže na tu autosedačku nejsou. No jsem z toho nějaká smutná. Díky za každý tip
@tynQa23 Jednoduché, slušně, ale rozolutně kočár od tchýně odmítni a kup si svůj podle výběru. Jinak budeš mít za chvíli celou výbavičku podle tchýně.
@j.a.n.i1 píše:
@tynQa23 Jednoduché, slušně, ale rozolutně kočár od tchýně odmítni a kup si svůj podle výběru. Jinak budeš mít za chvíli celou výbavičku podle tchýně.
Souhlas. Podekuj a at si ho necha u sebe, kdyz prijedete na navstevu. Modry, v jine kombinaci a bez vybavy bych slusne odmitla.
Nebylo by jednodussi ve vsi slusnosti a s podekovanim kocarek odmitnout s tim, ze mas jinou predstavu a potrebujes prislusenstvi, ktery ten kocar postrada?
@tynQa23 tak jednak věci jako pláštěnku a síťku koupíš univerzální. Druhak já bych tchýni hezky poděkovala a řekla, že kočárek se hodí jako náhradní, až budete u nich na návštěvě, že alespoň nebudete muset tahat svůj.
Pokud by třeba tvůj chlap pindal, že je kočár dle tvých představ zbytečnost, tak mu vysvětli, že není, protože ty s tím kočárem budeš ponejvíc jezdit.
Jak radí výše, slušně ale jasně odmítnout. Nebo Ti, s prominutím, tchýně „přeroste“ přes hlavu. Přece něco, tak zásadního jako je kočár nemůže kupovat bez domluvy s Vámi rodiči.
@tynQa23 a do autosedacky bych ja zainvestovala podle testu autosedacek, nejlepsi je römer nebo maxi cosi, neznackovou starou bych nebrala, ale to jen naokraj.
@ivašot. píše:
Jak radí výše, slušně ale jasně odmítnout. Nebo Ti, s prominutím, tchýně „přeroste“ přes hlavu. Přece něco, tak zásadního jako je kočár nemůže kupovat bez domluvy s Vámi rodiči.
presne, mne se nekdo pokusit koupit nejaky kocar bez porady se mnou, tak ho zakousnu
sami jsme sahodlouze vybirali, takze pravdepodobnost, ze by mi nekym jinym zakoupeny kocarek vyhovoval, je asi nulova ![]()
@blumen píše:
@tynQa23 a do autosedacky bych ja zainvestovala podle testu autosedacek, nejlepsi je römer nebo maxi cosi, neznackovou starou bych nebrala, ale to jen naokraj.
no tak Kiddy rozhodne neni zadne neznackove smecko, ale nevim, jak moc kvalitni maji vajicka, jinak jejich pultikove sedacky vychazi v testech vyborne ![]()
No máte pravdu samozřejmě
ale já se musím naučit říkat ne..nějak to neumím.
@tynQa23 jezis, to by me kleplo kdyby mi někdo jiny vybral kocarek ![]()
ja sama vyberu věnovala tolik casu, probirani recenzi, rad, barev, cen…
jak pisou všechny holky, slusne odmitni, musíš to dat! vis, kolik casu budes s tim kocarem travit? musí se ti libit, musí ti vyhovovat typem, vybavenim, vsemi vlastnostmi. vzdyt to ted bude tvoje kazdodenni část zivota ![]()
@tynQa23 tady jde o to jak moc ti ten kočárek vadí. Jestli ti vadí jen to, že nemá příslušenství, tak to se dá vyřešit, že dokoupíš, pokud není originál, tak dokoupíš nějaký neoriginál (také jsem to tak měla, protože k našemu kočárku nánožník nedělají). Pokud ti vadí přímo kočár, tak slušně odmítni a kup si který chceš.
A u nás by takový kočár neprošel, protože jsme museli vybírat takový, co se vejde do auta.
Myslela to dobře, jen se nezeptala..už teď mám oblečení tolik, že ji budu muset desetkrát denně převlékat, aby vše měla aspoň jednou na sobě
musela jsem už všechny zastavit..jsem říkala, že ještě jedna taková várka a budu muset si pronajmout další byt jen na věci ![]()
@Aspera tak do auta se vejde ctyrikrat..je dost skladny..jedina vyhoda je v tom ze je fakt pro vysoky lidi a to ja sem
Řekla bych, že teď jsi na hranici - buď sklopíš hlavu (a tchýně tě „sežere“ zaživa a už bude vše podle ní) nebo si hlavu postavíš a tím si při troše štěstí zajistíš klid po zbytek těhotenství i mateřství.
Záleží samozřejmě, jaká osobnost tchyně je, ale u tohohle to bývá ošemetné. Takže bych s úctou poděkovala, že ho můžete mít jako náhradní a že by si chtěla úplně jiný typ, barvu, kolečka a kdovíco ještě. Ono by se ti totiž mohlo stát, že tě pak bude zavalovat úplně vším a ještě se bude cukat, že když sis vzala kočárek, tak co najednou blbneš. V ideálním případě do toho zainteresuj i partnera, aby mamce vysvětlil, ať hlavně neblbne a věci pořizuje po dohodě s vámi.
Jen tedy k těm trojkombinacím - dobře si to rozmysli, jestli chceš mít kvalitní autosedačku, tak ta v trojkombinacích nebývá. A Kiddy je hodně solidní značka.