Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Jinak se zamysli, co ti na tom kočárku vadí a jestli jsou to věci, které se dají odstranit nebo vyřešit.
Pokud jde o to, že je to jen dvojkombinace, tak po zkušenosti s prckem můžu říct, že to bohatě stačí. Beztak vajíčko v kombinacích nebývá kvalitní a dítko dáš do II autosedačky dřív, než se budeš zbavovat kočáru, takže pakec.
Věci - příslušenství se dá dokoupit, dělává se hodně univerzálních kousků, moskytiéra, taška atd. není problém. Snad jen pláštěnka bývá problém.
Abys prostě zbytečně neodmítla dar jen z principu a ono by to nakonec nebylo tak špatné.
Ale jestli ten kočár opravdu nechceš, tak trochu asertivity do hrsti a odmítni. Nebo, pokud má tchýně barák, nech kočár u nich, jako náhradní, že až budeš jezdit na návštěvy, tak nebudeš muset tahat svůj.
@Mar__tanka1983 tak partner, ten říká, že vše bude podle mě, že to mamce klidně řekne. Ale jeho mamka je úplně jiná než ostatní, bude to asi tím, že je cizinka. Takže vím, že i když já ji řeknu, že je hodná, ale že ho nechci. Tak ho půjde vrátit a pak ji to bude líto, ptz ona tohle neměla. Už jsem ji řekla, že musí vše konzultovat s náma, že co kdyby ho koupila druhá babička, tak to uznala. A citlivé osobě, je těžké říct ne
@tynQa23 tak si ho nechte jako druhy kocarek a nebo jak tu padlo, pokud by ti nebyl protivnej, tak se podivej po neoriginalnim prislusenstvi, ono se toho da koupit dost ![]()
@tynQa23 Než řešit dokupování věcí k něchtěnému daru, tak bych si honem rychle srovnala tchýňku do latě. Pěkně bych jí poděkovala, oznámila, že kočárek si koupímm sama dle vlatního výběru a pro případ, že ji zase chytně nakupovacmánie, tak bych ji dala jasný tip, čím může udělat radost.
Tak vadilo by mi, že se mě ani nezeptá, to si musíte ujasnit dopředu, jinak budou problémy narůstat a bude se to řešit o to obtížněji.
Jinak ke kočárku samotnému. Já bych to nehrotila, jestli se ti vyloženě ne nehodí(nebo jak to napsat:), tak bych si ho nechala. Za mě, Kiddy jako autosedačka je lepší, než nějaké noname k některým kočárům, tašku na pleny bych už nekoupila nikdy více. Raději jsem pak na další dítě koupila ke kočárku velikou koženou krásnou tašku/messengera, kterou si můžu pověsit na rameno a mám kam dát věci na výlet, když už kočárek netáhnu(tašku od kočárku bych si nepověsila fakt nikdy, zas chci trochu vypadat:), když už táhnu ty 3 děti). Já stejně děti hlavně nosila, takže lituju času, kdy jsem vybírala kočár a raději se nesoustředila na miminko.
Jestli má tchýně kočárek nebo zahradu, tak by tam našel využití… stejně jako zbytečná autosedačka se bude hodit na krmení u nich třeba…
a koupila bych to co jsem chtěla…
@tynQa23 tak pokud to nebylo nijak autoritativne mysleno, kocarek bych si nechala, dokoupila prislusenstvi, prizdobila hezkou kocarkovinou (treba zrovna usit tu chybejici tasku a neco na boudicku) a tajne bych byla rada, ze mi nekdo usetril spoustu casu pri vyberu a shaneni a take penize, ktere radeji schovam na boticky.
Ale takto bych to mohla s klidem vnimat az ted, na svem miste, kdy mam dve deti jezdene ve dlouze a zbytecne peclive vybiranych kocarcich za sve tezce vydrene penize a autosedacku Kiddy (jsme moc spokojeni).
Kdyz jsem byla na tvem miste (poprve tehotna), byla jsem rada, ze mi tchani pridali na kocar a nas vyber pochvalili.
Pokud to ovsem od tchyne nebyl autoritativne-manipulativni tah, tak bych se yachovala jako ty, tj. diplomaticky ji vysvetlila, ze takto uz ne.
![]()