Starší pračka, jak vyčistit?

668
9.2.12 09:11

Starší pračka, jak vyčistit?

Maminky potřeboval bych praktickou radu. Potřebuji vyčistit prostor, kde je nádržka na prášek a aviváž. když ten" šuplík n ty prášky vyndám", tak je to tam zanesené až hrůza. Je tam hnědý vodní kámen, zbtytky zatvrdlého prášku a až jako černá plíseň to vypadá. Není to moje pračka, ale rozhodla jsem se pomoct a vyčitit jí.

Poraďte, nějaký vyzkoušený postup, recept, jak na to a čím??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10895
9.2.12 09:23

zkusila bych to horkým octem, ten by mohl uvolnit ten vodní kámen. Ty ostatní černý šlemy by tím měly pustit taky, kdyby tam nebyl ten vodní kámen tak bych to šoupla prostě do myčky na nejvyšší teplotu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.2.12 09:57

A jak to vyčistit u pračky s horním plněním???To nejde rozebrat ro víko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
9.2.12 10:04

onehda jsem na svou starou prajdu pouzila kombinaci ocet + jedla soda + praci program na nejvyssi moznou teplotu, suplik na prasky jsem pak vzala stetkou na nadobi, octem a horkou vodou, slo to ztuha, ale slo. A propo… prestala jsem pouzivat tekute praci prostredky, do kazdeho prani misto avivaze davam panaka obyc octa a suplik na prasek po kazdem prani vytahnu a necham v kybliku vyschnout = zadne dalsi cisteni uz nikdy nebylo potreba. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
9.2.12 10:23

Potřebuji vyčistit ten vnitřek, šuplík,když se dá pryč tak jde vidět díra, kam teče prášek + voda atd a ten vnitřek je hnusný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
9.2.12 11:02

tak ten vnitrek bude horsi, to bych asi zkusila tim kartacem na nadobi, nebo takovou tou dratenkou, aby to povolilo, ty usazeniny a vytrit ty oddroleny hnoje hadrem namocenym v octe… jestli je to tak zas.e, jak pises, tak to bude pekna makacka, ale melo by se to dat zvladnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
9.2.12 11:18

Moc díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
9.2.12 21:55

a co si někde půjčit ruční parní čistič? myslím že to půjčují třeba firmy co půjčují čističe na koberce, tím by to jít dolu mohlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
10.2.12 20:07

překvapivě pomohl ocet+vařící voda z rychlovarky - nastříkala jsem, nechala chvilkua a pak kaartáčekm dolů a super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí