Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, je mi 36 let, rodit budu v 37 a jsem podle všech „starší maminka“
jde o mé první miminko i těhotenství. nebyla to volba, čekat tak dlouho, prostě se to tak seběhlo
je tu na tom někdo podobně? ![]()
Ahojky starší těhulko
jsme na tom stejně taky mi je 36 rodit bych měla pár dní před 37 a čekám dvojčata po IVF ![]()
Ahojda, jsem jeste trochu starsi, prvni mimco sem mela taky v 37 a ted jsem znovu tehotna je mi 39.
@nada 17 Ahoj mně je 42 mám už děti, ale chtěli jsme ještě jedno, ale vyšli nám špatné gen. testy tak jsem s toho špatná.
No to je úleva
a všem moc gratuluji ![]()
Nám by se také líbila dvojčata, vzhledem k mému věku a k tomu, že chceme děti minimálně dvě
ale to už bych asi chtěla moc ![]()
Já jsem po nich vždy tak nějak toužila ale nevěřila jsem, že se mi to splní, nechala jsem si dát 1embryo a po 3UTZ se tam ukázal i druhý fešák ![]()
zní to hezky dvojčata, ale ten záhul si pak nedovedu představit, ale hlavně jak budou zdraví ![]()
@monini79 ahojky od dvojčátek ![]()
Tak já se taky přidávám, TP 24.3.16 ve věku 38 let ![]()
mě je 30 a podle okolí jsem už taky stará maminka, na to, že čekám první(v březnu 2016) ![]()
Ahoj holky taky se přidám za pár dnů mi bude 36 tp mám 6.3 a bude to naše první!
já už se tááááák těším ![]()
Tak můj 3.porod a dvojčátka
… byl to pro mě tak nějak věkový strop pro 3. mimi, ale že budou hned dvě ![]()
@mamule42 Ja ted cekam na vysledky prenascenu. Prvotrimestralni screening vysel negativni, ale vyssi hcg, tak se ted trosku bojim…Doktori sice rikaj, ze rozhodujici je celkovej vysledek, ale stejne se bojim…
@nada 17 já být tebou tak se nebojím, pokud vyšel negativní výsledek, mně vyšlo všechno pozitivní, v pátek jsem podstoupila odběr plodové vody, pěkně hnusný, a taky prý nevyšel úplně dobře, ale přesto jsem rozhodnuta si malou ponechat, dokud to sama nevzdá. Nemám odvahu jít do násilně vyvolávaného potratu a nechat ji zabít, je lepší nechat vše na přírodě. Jaké máš šíjové projasnění?
LenčaKi:ahojda kolegyně z dvojčátek
aspoň budeš mít doma hodně veselo ![]()
Veverková:ve 30 a starší maminka? dneska je to úplně normální věk, od 35 a výš je pro mě starší maminka takže u tebe je to v pohodě. a kdy máš termín?
![]()
pcd:máme skoro stejný termín mi vychází na 5.3. ![]()
nada17:neboj se nic uvidíš že to dobře dopadne
![]()
Dvojčátka jsou určitě záhul, ale zase později mají děti parťáka a bude to zase „jednodušší“
já jsem hrozně nastydla a v noci mě začalo bolet v krku. normálně bych to vůbec neřešila, ale teď si hlídám každý kýchnutí
to je stejně zvláštní, jak je na sebe člověk najednou opatrnější ![]()
Jak probíhá ten screening?