Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, chci se zeptat, zda nevíte co mám dělat. Kdykoli se zvednu z gauče a sáhnu na kliku či cokoli jiného, dostanu ránu „proudem“. Kolikrát je to taková šlupka, že je vidět i záblesk, třebas od kliky do mé ruky. To samé muž, pokud se ho dotknu, dostane ránu. Už je to dost obtížné, jak se toho zbavit? Dělá mi to, ať mám na sobě cokoli…Už asi 3 roky, ale poslední měsíc či dva je to už pořád…
Nešoupeš nohama?Muj chlap chodí stylem že nezvedá nohy a pak tady střílí ![]()
Nee, nešoupu, prostě vstanu, dotknu se manžela a dostane ránu jak z děla, už na mě nechce šahat ![]()
A nemáte na gauči nějakou deku nebo přehoz s umělotinou? Mě to takhle dělá jedna deka a to jsou rány!
Mě se stává to samé v práci, ale to mám asi od počítače, že mě nabíjí jak jezdím rukou po podložce. Kopne mě i proud vody nebo lednička a je to teda dost nepříjemné ![]()
No teď tam mám deku asi 5 dnů, předtím bez deky, s kožešinou a změna vůbec žádná.. Už jsme koupili i novej gauč, ale dělalo mi to před 2 roky i na jiném gauči, tak nevím, zda to pomůže, ale potřebujem něco pro pejsky na ležení, tak jsem si koupila novej gaučík, ale objednací doba je až 5 neděl ![]()
Jo tak to mám taky dotknu se futer nebo kliky atd..a dostanu pěknou šlupku
a nohama taky nešoupu ![]()
Ale mám to od doby co jsme se přestěhovaly v minulým bytě to nebylo ![]()
Podložku pod myškou nemám, máme dlaždicový stůl a prádlo mám bavlněné, fakt
, to bylo 1 co jsem si měnila, všechny krajky a pod. jsem uklidila a nic ![]()
Christy, pěkně děkuju, ale mě to dělalo i v minulém bytě, jako důvod k prodeji domku by to asi manžel nevzal
![]()
A co vlasy?Já je mám až po zadek,někdy mám tendenci do nich šahat a pak střílim ![]()
Ja Ti asi moc neporadim. Obcas se nam to taky stava.
Ted nam silene jiskri kocour, ale to prisuzuju zime, ma to tak kazdy rok.
monikalysa píše:
Christy, pěkně děkuju, ale mě to dělalo i v minulém bytě, jako důvod k prodeji domku by to asi manžel nevzal![]()
![]()
![]()
Nene to já jen,že to v minulým bytě nedělalo,
tak je to divný a tady mě to už štve.To je jasný,že by prodej domku kvůli tomu neprošel
![]()
Já děsně probíjím cca 3 týdny, ale tři roky a pořád to je děs ![]()
Asi bych zkusila hledat nějakou alternativní pomoc, napadá mne čínská medicína? ![]()
Já probíjím v práci. Přijedu autem do garáže, vystoupím a první šlupka o dvířka. Už se snažím dávat pozor, stáhnu si rukáv bundy přes ruku, a stejně. Další šlupku dostanu po příchodu do kanceláře, když si bundu sundavám - o věšák. Kdykoliv se zvednu a jdu na záchod, dostanu ránu od kliky od dveří. Zajímavý, že v kanclu máme u dveří taky kovový madlo a od něj ránu nedostávám. To až na chodbě.
Vlasy mám krátký, bundu umělou, v kanceláři máme koberec. Nevím co to dělá a je to nepříjemný. Přijdu si jak pitomec, když otvírám dveře a hladím je po dřevě, abych chytla kliku opatrně, nebo si dávám ruku do rukávu. To stejně vždy nefunguje a dostanu ránu i přes svetr.
Docela by mě zajímalo, kde se to bere.
Jiřina
Mne se to nejvic stava v zime, hodne to souvisi se suchym vzduchem. Zkus nejak zvlhcit vzduch, jestli to pomuze.