Statická elektřina?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17013
3.3.11 11:53

No mám na topení sklenici s vodou, jak více zvlhčovat? Ale bydlíme v domě, myslím, že tu není nijak sucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.3.11 12:17
monikalysa píše:
No mám na topení sklenici s vodou, jak více zvlhčovat? Ale bydlíme v domě, myslím, že tu není nijak sucho.

Sklenice z vodou zdaleka nestaci, na mistnost mam susak plny pradla a vydrzi to den. Chtelo by to vlhkomer. My meli v zime sucho i v dome.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
3.3.11 13:50

K „vytvoření statické elektřiny“ stačí když prostě jdete, nemusíte ani šoupat nohama :lol: Vážně stačí, když se opakovaně dotýkáte uměliny (koberec či jakákoliv jiná věc z uměliny)..
Už to tu někdo správně psal :-)
V zimních měsících je to horší, právě kvůli snížené vlhkosti vzduchu…
Co pomůže? - zvlhčit vzduch :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pedro666cz
4.1.12 22:17

zjisteni problemu co tvoři stat. energiji

taká menší rada,zkuste při zepnutí nočního proudu jstli v zemnícím drátu teče proud ,obyčejnou skoušečkou ,světelnou,mě to proudí a to je vše co je asi problem,tomu elektrikaři řikaji že je to výhoda ,když stvořily nové zapojení ,,PN,,ze země udělaly vodič. :zed: https://www.emimino.cz/…rankovani/2/#

• Citovat
  • Upravit
304
4.1.12 23:21

jeee resim tohle tema uz nekolik tydnu :lol: uz sem i chtela tema taky zalozit protoze nikde nic nemuzu najit jak se toho zbavit, bojim se abych nedala ranu malymu protoze pritelovi davam a vubec, jdu, otru se o futra a rana az nadskocim, kliky a ja nevim co vsechno ani nejmenuju :nevim: mame nekolik tydnu novy gauc a myslim ze to bude tim materialem, by to tak odpovidalo…takze proste rada zni: zkouset ruzne veci dat pryc, ci latky a tak podobne…i kdyz to uz jak pises zkousis, pak taky neporadim a sama budu doufat, ze u me to zmizi a tobe to preju taky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pedro666cz
5.1.12 14:35

Kdyby se to dalo nějak změřit,nikdo s elektrikářu tomu nechce věřit a nebo jde o něco víc,když pouštěly 220v tak se to stávalo ojediněle,je to pruser ale doufam že se toho někdo chytne a stvoří snímač a statické energii vytře zrak,třeba na vytápěni domu to by ok posralo kotelny na teplo,nebo ohřev vody.mam drátové vedení v urovni podlahy cirka 50 cm od zdi ato je šrumec v tomto počasí. https://www.emimino.cz/…rankovani/2/#

• Citovat
  • Upravit
brucik
8.2.12 21:17

Podle mne veškeré varianty u mě padají, já probíjím cca měsíc. Nosím to samé oblečení, máme stejný nábytek i koberce…nic nového a najednou ze dne na den šlupka a pak už to fičelo. Každému se občas stane, že dostane šlupku, ale ne pokaždé, kdž šáhne prakticky na cokoli..Nebo mám možná nějakého chem.prvku v krvi víc než jindy, třeba železo? Něčím takovým to být musí. Ale ráda bych se toho zbavila. Než se dotknu dětí, musím se nejdřív vybít a to samé s manželem - nechce mi dát ani pusu. Už je to nepříjemné, hlavně v práci, kde se stýkám se spousty lidmi… :,(

• Citovat
  • Upravit
18
3.10.14 20:36

Ahoj, píšeš toho málo.

• stává se to i jiným lidem u vás? Stává se to všem u vás?
  • když ve svém oblečení a obutí přijdete někam jinam na návštěvu, tak je to jinde v pohodě?
  • stane se to venku?
  • z čeho je podlaha, nábytek, povlečení.
  • z čeho jsou dveře?
  • z čeho jsou zárubně?

a jsou tu desítky dalších otázek.

Můj tip je, dát si namočenou žánku nebo ručník někam, aby byl po ruce a než na sebe či někoho sáhnete, tak se zkuste lehce vybít se o tu žínku, uvídíte, kdy a kde ten problém s nabíjením nastává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.12.19 16:47

Já dostávám pouze od kovové trubice vysavače a od pólů od pokojové antény. U vysavače vzniká třenípři vysávání koberce, to bych pochopila. Nechápu proč ta anténa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.19 17:25

Druhým rokem chodím na brigádu do prádelny. Myslím, že tam je dostatečně vlhko (bylo zde psané, zvlhčovat vzduch). Problém mám jen v zimě, na „umělině“ častěji, ale také na bavlně. Je fakt, že vlhké prádlo nekope, ale až to suché. Oblečená jsem stále stejně ;-).

• Citovat
  • Upravit
23
20.12.24 16:57

Statická elektřina

Dobrý den, prosím Vás, v mikrovlnné troubě, jsem ohřívala misku s jídlem, přerušila jsem ohřev tlačítkem, protože to ohřívání stačilo a tlačítko mně koplo. Jedná se o statickou elektřinu? Děkuji mnohokrát! Hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí