Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No mám na topení sklenici s vodou, jak více zvlhčovat? Ale bydlíme v domě, myslím, že tu není nijak sucho.
monikalysa píše:
No mám na topení sklenici s vodou, jak více zvlhčovat? Ale bydlíme v domě, myslím, že tu není nijak sucho.
Sklenice z vodou zdaleka nestaci, na mistnost mam susak plny pradla a vydrzi to den. Chtelo by to vlhkomer. My meli v zime sucho i v dome.
K „vytvoření statické elektřiny“ stačí když prostě jdete, nemusíte ani šoupat nohama
Vážně stačí, když se opakovaně dotýkáte uměliny (koberec či jakákoliv jiná věc z uměliny)..
Už to tu někdo správně psal ![]()
V zimních měsících je to horší, právě kvůli snížené vlhkosti vzduchu…
Co pomůže? - zvlhčit vzduch ![]()
taká menší rada,zkuste při zepnutí nočního proudu jstli v zemnícím drátu teče proud ,obyčejnou skoušečkou ,světelnou,mě to proudí a to je vše co je asi problem,tomu elektrikaři řikaji že je to výhoda ,když stvořily nové zapojení ,,PN,,ze země udělaly vodič.
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/#
jeee resim tohle tema uz nekolik tydnu
uz sem i chtela tema taky zalozit protoze nikde nic nemuzu najit jak se toho zbavit, bojim se abych nedala ranu malymu protoze pritelovi davam a vubec, jdu, otru se o futra a rana az nadskocim, kliky a ja nevim co vsechno ani nejmenuju
mame nekolik tydnu novy gauc a myslim ze to bude tim materialem, by to tak odpovidalo…takze proste rada zni: zkouset ruzne veci dat pryc, ci latky a tak podobne…i kdyz to uz jak pises zkousis, pak taky neporadim a sama budu doufat, ze u me to zmizi a tobe to preju taky ![]()
Kdyby se to dalo nějak změřit,nikdo s elektrikářu tomu nechce věřit a nebo jde o něco víc,když pouštěly 220v tak se to stávalo ojediněle,je to pruser ale doufam že se toho někdo chytne a stvoří snímač a statické energii vytře zrak,třeba na vytápěni domu to by ok posralo kotelny na teplo,nebo ohřev vody.mam drátové vedení v urovni podlahy cirka 50 cm od zdi ato je šrumec v tomto počasí. https://www.emimino.cz/…rankovani/2/#
Podle mne veškeré varianty u mě padají, já probíjím cca měsíc. Nosím to samé oblečení, máme stejný nábytek i koberce…nic nového a najednou ze dne na den šlupka a pak už to fičelo. Každému se občas stane, že dostane šlupku, ale ne pokaždé, kdž šáhne prakticky na cokoli..Nebo mám možná nějakého chem.prvku v krvi víc než jindy, třeba železo? Něčím takovým to být musí. Ale ráda bych se toho zbavila. Než se dotknu dětí, musím se nejdřív vybít a to samé s manželem - nechce mi dát ani pusu. Už je to nepříjemné, hlavně v práci, kde se stýkám se spousty lidmi… ![]()
Ahoj, píšeš toho málo.
a jsou tu desítky dalších otázek.
Můj tip je, dát si namočenou žánku nebo ručník někam, aby byl po ruce a než na sebe či někoho sáhnete, tak se zkuste lehce vybít se o tu žínku, uvídíte, kdy a kde ten problém s nabíjením nastává.
Já dostávám pouze od kovové trubice vysavače a od pólů od pokojové antény. U vysavače vzniká třenípři vysávání koberce, to bych pochopila. Nechápu proč ta anténa..
Druhým rokem chodím na brigádu do prádelny. Myslím, že tam je dostatečně vlhko (bylo zde psané, zvlhčovat vzduch). Problém mám jen v zimě, na „umělině“ častěji, ale také na bavlně. Je fakt, že vlhké prádlo nekope, ale až to suché. Oblečená jsem stále stejně
.
Dobrý den, prosím Vás, v mikrovlnné troubě, jsem ohřívala misku s jídlem, přerušila jsem ohřev tlačítkem, protože to ohřívání stačilo a tlačítko mně koplo. Jedná se o statickou elektřinu? Děkuji mnohokrát! Hezký den