Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já né. A indukce v totální pohodě, rychlovka. Prvorodička, nepřipravená.
Ja to nestihla, ale musim rict, ze muj druhy indukovany porod byl lepsi nez první spontanni
není třeba se bat
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chci se optat na to, kdo stihl porodit drive nez ho cekala indukce napr kvuli tehu cukrovce? Indukce se bojim a nastupuji v sobotu a modlim se aby si to miminko rozmyslelo samo. Jedna se o druhy porod. A jdu v TP. Dekuji.
A na co sou ti statistiky? To ti jako urychlí porod? ![]()
Já dvakrát
Starší jsem začala rodit v noci v den kdy jsem ráno měla nástup, mladší se narodila o d en dřív před nástupem ![]()
Já přenášela a v pátek mě objednali na pondělí na indukci. Rozrodila jsem se v noci z pátku a sobotu ![]()
Já jo, byla jsem ráno na kontrole. Dr. řekl, že porodu nic nenasvědčuje, že po víkendu vyvoláme… Doma jsem něco o indukci načetla, vylekala se… No a v noci praskla voda… ![]()
U druhého mimi jsem byla objednaná na vyvolání na čtvrtek a ve čtvrtek 5 00 mi začly kontrakce
![]()
Já jsem za to byla šťastná. Byla jsem prvorodička takže jsem nevěděla co mě vlastně čeká. Tady mi přesně doktor říkal co se bude dít. První tableta zavedena v půl 8 a nic se nedělo. Druhá tableta zavedena v 10 a taky nic, jen slabší pobolívání v podbřišku, jinak nic. Ve 12 mi píchli vodu, za 15 minut kontrakce po 1minutě dost silné, no ale s dýcháním se to dalo zvládnout a ve 13:05 byl prcek na světě. Takže za mě obrovská jednička. Kdyby mi praskla voda doma sama tak bych nestihla ani dojet do porodnice. Doufám, že až budeme plánovat druhé mimčo, tak porod bude stejný. ![]()
Já už měla po TP a doktor říkal, že jestli do týdne neporodím, půjdu při další úterní kontrole na zátěžový test. No už jsem měla doma nachystané věci na ricinový koktejl a plánovala jsem si ho v pondělí udělat. V neděli jsem ale začala rodit, možná pomohla dlouhá procházka a sex.
Jednou ano, jednou ne. Držím palce ať už ti to dopadne jekkoli ![]()
U prvního porodu jsem to nestihla- vyvolávalo se. U druhého jsem měla nástup na vyvolání v 7 ráno a v 5 mě doma zastihla první kontrakce ![]()
Já jsem přenášela 2 týdny a měla jsem nastoupit na indukci v sedm ráno v pondělí
. No a ve tři v noci jsem začala rodit spontánně. ![]()
Stihla jsem to u vsech deti. Vsechny jsou ale rozene 42. tyden, doktori byli ochotni cekat, protoze jsem nemela zdravotni komplikace ![]()
@berry4 píše:
A na co sou ti statistiky? To ti jako urychlí porod?
Ach jo, vzdycky se nekdo takovy najde. Treba proto, ze chce uklidnit i kdyz ji to porod nevyvola. Nebo si chce popovidat o svem problemu. Kdybychom smazali vsechny diskuze na ktere tu nemame reseni („holky nejsem tehotna?“), diskuze, kde problem resi pravnik („Jak zadat o rozvod?“) nebo diskuze, ktere maji odpovedi v literature („kdy je ovulace?“) tak zrusime 90 procent diskuzi.
Ahoj holky,
chci se optat na to, kdo stihl porodit drive nez ho cekala indukce napr kvuli tehu cukrovce? Indukce se bojim a nastupuji v sobotu a modlim se aby si to miminko rozmyslelo samo. Jedna se o druhy porod. A jdu v TP. Dekuji.