Státní byt - prodej za odstupné?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3754
8.11.12 12:19

No mě by spíš zajímalo zda to zakladaltelka myslí tak, že by těch 70 tis zaplatila… nebo to chce jít „naprášit“ na město a upozornit na ten nezákonný přestup… protože si myslím, že těch 70 dát nechce (ale třeba se mýlím) a pokud ona na to město dojde, tak jen udělá nepříjemnosti realitce, nájemci, který to chce takto „přenechat“ a zakladaltelka byt podle mě stejně nedostane, protože až se do toho město vloží byt nájemci sebere a předá ho někomu kdo je v pořadníku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.12 12:27

Já hlavně potřebuji vyřešit rychle bydlení než na mne manžel pošle sociálku, že bydlíme v garsonce. Vyhrožuje tím už skoro 4 měsíce, takže je je otázka času, kdy to udělá. Proto potřebuji větší byt a tenhle by mi finančně vycházel, takže nejspíš kdyby to město neschválilo, tak bych to nějak řešit musela.

• Citovat
  • Upravit
3780
8.11.12 12:30
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat, co byste dělaly v mé situaci. S manželem jsme se rozvedli a já se s 2 dětma (3 roky a 1,5 roku)ocitla v pronajaté garsonce. Děti tudíž nemají svůj pokoj a celkově tady dost válčíme, kromě toho tady bydlí docela dost starších lidí, kteří celé léto prosedí na lavičce před barákem a drbou kdekoho. Před týdnem jsem narazila na inzerát jedné RK, že za 70 tis přenechají státní byt 3+1 (se vším nás to vyjde jen o 800 Kč dráž než platím teď). Vím, že je to nezákonné, ale potřebuji bydlení nějakým způsobem vyřešit. Myslíte, že kdybych se zeptala na městě, že by na mne byt přepsali? Šly byste do toho? Budu ráda za každou radu.

Nešla bych do toho - příčí se mi tyhle šolichy.
Podívej se na stránky vašeho města, za jakých podmínek se dá získat obecní byt. U nás třeba je možno získat jen startovací nebo sociální byty a ty pořadníky nejsou tak strašidelný. A nebo byty s dluhem na nájmu, s tím, že to platíš přímo městu, je to legální a bezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
8.11.12 12:33
@Anonymní píše:
Já hlavně potřebuji vyřešit rychle bydlení než na mne manžel pošle sociálku, že bydlíme v garsonce. Vyhrožuje tím už skoro 4 měsíce, takže je je otázka času, kdy to udělá. Proto potřebuji větší byt a tenhle by mi finančně vycházel, takže nejspíš kdyby to město neschválilo, tak bych to nějak řešit musela.

sociálka se podívá, jestli má každé dítě svoji postýlku a tím to skončí, toho bych se nebála :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
8.11.12 12:47
@Anonymní píše:

no já stále z toho ale nechápu zda těch 70 tis chceš dát… pokud ano tak spíš ten byt získáš než to naprášit na městě, pokud se v tom začne vrtat město a nejsi v pořadníku někde na hodně vysokých příčkách tak o tom bytě si můžeš nechat fakt zdát, že vyjde výhodněji státní byt než ta garsonka to chápu, to je jasný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.12 12:51

Pokud mi současní nájemníci řeknou, že nechtějí jít na město nahlásit změnu, tak jim budu muset těch 70 dát, ale bojím se, aby nás pak město nevystěhovalo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
19567
8.11.12 13:14

Je to takhle.. ty se domluvíš s tou ralitkou a se současníma nájemníkama. Na městě se požádáte o výměnu bytu. Ta realitka by vám s tím měla pomoct co se týče těch potřebných dokladů atd, co je potřeba aby to město schválilo. Pak budete čekat až zasedne městská rada a buď výměnu schválí, nebo ne. Když ne, tak se nic neděje. Když jo, je to pak legální a nikdo tě nevystěhuje. Oni už pak nebudou zkoumat, jak tě napadla ta výměna. Jak máš jednou od města smlouvu tak tě můžou vystěhovat jen z důvodu neplacení nájmu nebo hrubýho porušování řádu v domě.

A oni ten byt chtějí opustit, a vědí, že po tom lidi jdou a proto za to chtějí peníze. A 70000,– je ještě málo, v Brně je běžný 200000,– až 300000,–.Zadarmo ti ten byt nepřepíšou. A když zajdeš na město, že chceš státní byt, tak leda přes pořadník. Nemůžeš tam přijít a říct, chci byt po těch a těch, vím, že už ho nechcou.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
annnn
8.11.12 15:48

Někde to mají vyřešeno tak, že ten, kdo takovéto „přenechání dekretu“ práskne, má pak přednostní právo na pronájem toho konkrétního bytu…

• Citovat
  • Upravit
stasenka
26.1.13 10:23

Mmmmm

• Citovat
  • Upravit
Mišulka09
31.5.13 18:32
@wenys píše: :)

Dobrý den, teď řeším stejný problém a velice se mi líbí VAše reakce a vlastně i rada. Byla bych velice ráda, kdyby jste mi odpověděla-v roce 2003 jsem s manželem formou výměny(bydleli jsme v domě rodičů a chtěli jsme pryč),získali byt. Do baráku rodičů šla švagrová a my s manželem jsme šli do státního bytu. Po 5-ti letech jsme se rozvedli a já manžela nechala vypsat z dekretu. Dekret je nyní psaný pouze na mě. V bytě jsem přihlášená já a můj nezletilý syn. Nyní jsem si našla přítele ráda bych se odstěhovala, ale byt se mi vracet nechce a to z důvodu, že jsem byt na vlastní náklady zrekonstruovala, tak přemýšlíme jak to udělat, aby se nám vrátili peníze alespoň za vloženou investici. Jak tedy legálně přepsat nájemní smlouvu, s odstupným…děkuji za radu

• Citovat
  • Upravit
1
2.5.15 08:40

obecní byt

Dobrý den,

můžete mě prosím poradit? Starám se o tetu 74roků. Je to sestra mého tatínka, má mnoho roků nemocné srdce s přístrojem a potřebuji, aby s ní stále někdo byl, hlavně v noci. Přestěhovala jsem se k ní do bytu, jsem u ní nahlášená na trvalém bydlišti a mám dotaz- jak dlouho s ní musím bydlet v jedné domácnosti, abych měla právo byt užívat, kdyby se stalo to nejhorší? A mohu být současně majitelem bytu v OV, kde nemám trvalý pobyt.
Byt v OV užívá moje dcera s vnučkou.

Děkuji za odpověď.

Bělka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
2.5.15 09:03

@222bella to si zjisti u správce bytu, podmínky se mohou lišit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
2.5.15 09:37

@222bella nebudeš mít žádné zákonné právo byt po smrti tety užívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
2.5.15 09:51

Tak u nás je to tak, že nesmíš vlastnit jinou nemovitost, která je v katastru uvedena jako objekt k bydlení. A s tím přechodem nájmu si to raději zjistí na příslušném úřadě, u nás to mají i na webu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
2.5.15 10:18

Nově musí s osobou, na kterou přechází nájem a nejde o manžela bez bytu, souhlasit vždy pronajímatel. Takže bude záležet na městě, jestli tě tam v případě úmrtí tety nechají dál bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí