Státní byt - prodej za odstupné?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
66800
30.1.20 18:16
@Anonymní píše:
Tak záleží na tom, čí ty byty jsou. Jestli třeba Residoma, tak by to mohlo jít.

residomo patri statu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.20 20:14
@matkabagristy píše:
residomo patri statu?

Ne, státní byty tady nejsou žádné, takže určitě jde o nějaký jiný druh bytu.

• Citovat
  • Upravit
66800
30.1.20 20:23
@Anonymní píše:
Ne, státní byty tady nejsou žádné, takže určitě jde o nějaký jiný druh bytu.

nejspis patrici mestu-obci ;), ne soukrome firme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.7.21 19:37
@wenys píše:
Vážená paní makléřko.Nezákonné to je,ale ne neproveditelné, jak spoustu jiných případů. Vše se dá provést jen je třeba to dobře promyslet a vědět jak to udělat, aby to bylo vše dobře ošetřené a nenapadnutelné. Řekněme to zjednodušeně " mám státní byt jsem v nějaké finanční tísni, najdu někoho kdo bydlí u majitele a musí se vystěhovat nechce do drahého pronájmu tak dá odstupné za státní byt a úředně to projde jako normální výměna. Při podpisu výměny si vezmu odstupné a podepíšu papír že se vzdávám nároku na vyměňovaný byt.Toto však musí probíhat pochopitelně už mimo úžad.Když se vzdám bytu tak asi nepujdu pod most a zadarmo mě taky nikdo bydlet nenechá tak proto to odstupné :D znám dost pžípadů takovéto výměny. Slovo zákonné nebo nezákonné proč se s tím trápit celý náš systém se s těmito výrazy nijak zvlášť nezatěžuje. :potlesk: :potlesk: :mavam:

Můžete mě kontaktovat děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.10.21 19:09

Městský byt

Dobrý den chtěly bychom jit do většího bytu ale problém je kauce co všude chtějí myslíte ze je možnost po domluvě přenechat pronájem i přesto ze je to městky být za dejme to u ze cenu te kauce v jiném bytě?
Děkuji za odpověď :pocitac: :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64914
15.10.21 19:14
@Petty1997 píše:
Dobrý den chtěly bychom jit do většího bytu ale problém je kauce co všude chtějí myslíte ze je možnost po domluvě přenechat pronájem i přesto ze je to městky být za dejme to u ze cenu te kauce v jiném bytě?
Děkuji za odpověď :pocitac: :dance: :mavam:

To ti prece nikdo nerekne, pokud chces vymenu mestsky byt za mestsky, tak se u vas zeptej na podminky. Jina vymena pujde tezko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.10.21 18:42

@vokishka @vokishka chtel bych nekomu prenechat městsky byt a jit do rodineho domu k soukromnikovi a kauce je cca 25-45tisic proto mě napadla akorad takova moznost protoze vím ze drive to slo i za vic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64914
17.10.21 18:48
@Petty1997 píše:
@vokishka @vokishka chtel bych nekomu prenechat městsky byt a jit do rodineho domu k soukromnikovi a kauce je cca 25-45tisic proto mě napadla akorad takova moznost protoze vím ze drive to slo i za vic…

no ale v dnešní době dost pochybuju. U nás se rozhodně nepřepisují nájmy jen tak. O všem rozhoduje městská rada, musí schválit i případný přepis třeba na plnoleté dítě, pokud tam zůstává a rodič se stěhuje pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.10.21 18:54
@Petty1997 píše:
@vokishka @vokishka chtel bych nekomu prenechat městsky byt a jit do rodineho domu k soukromnikovi a kauce je cca 25-45tisic proto mě napadla akorad takova moznost protoze vím ze drive to slo i za vic…

Tak to ti můžu skoro na 100% říct, že to neklapne. Na byty jsou pořadníky, přiděluje se to podle potřebnosti, ne podle dohody o přenechání nájmu. Ale zeptej se správce nemovitosti. Třeba jste jediná vyjímka v republice, kde to jde…

• Citovat
  • Upravit
21.7.22 22:00

Dobrý večer,

Potřeboval bych radu. Bydlíme s přítelkyní ve státním bytě. (Ona má dekret), Já sám mám podanou žádost o obecní byt asi 6 let. Teď to vypadá že bych v blízké době mohl mít svůj dekret. Ale táhnout dva nájmy nebude asi sranda. Je nějaká možnost třeba za odstupné přenechat žádost o byt, popřípadě si tam nahlásit dalšího nájemníka, který by tam bydlel? Vím že nějak oficiální cestou přes MÚ nejde. Děkuji za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
21.7.22 22:03

Ne, neslo. Tak bud ten byt chces nebo ne. Pak ho nech potrebnejsim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.22 22:24

@mag já ho potřeboval čekám na něj 6 let, ale jelikož teď bydlím s přítelkyní, tak bych ho možná nechal hakt píšete potřebnějším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
22.7.22 05:54

@Ještěrkář to ale nerozhodnes ty, ten byt nebude tvuj. Ten byt je mesta a to rozhodne, kdo jej potrebuje. Ty mas kde bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
22.7.22 06:45

Zalezi na podminkach obce. Nase umoznuje prenechat docasne pravo najmu jinemu najemnikovi, treba v pripade, ze je dotycny na delsi dobu v zahranici. Ale to neni tvuj pripad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí