Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Tak záleží na tom, čí ty byty jsou. Jestli třeba Residoma, tak by to mohlo jít.
residomo patri statu?
@matkabagristy píše:
residomo patri statu?
Ne, státní byty tady nejsou žádné, takže určitě jde o nějaký jiný druh bytu.
@Anonymní píše:
Ne, státní byty tady nejsou žádné, takže určitě jde o nějaký jiný druh bytu.
nejspis patrici mestu-obci
, ne soukrome firme
@wenys píše:
Vážená paní makléřko.Nezákonné to je,ale ne neproveditelné, jak spoustu jiných případů. Vše se dá provést jen je třeba to dobře promyslet a vědět jak to udělat, aby to bylo vše dobře ošetřené a nenapadnutelné. Řekněme to zjednodušeně " mám státní byt jsem v nějaké finanční tísni, najdu někoho kdo bydlí u majitele a musí se vystěhovat nechce do drahého pronájmu tak dá odstupné za státní byt a úředně to projde jako normální výměna. Při podpisu výměny si vezmu odstupné a podepíšu papír že se vzdávám nároku na vyměňovaný byt.Toto však musí probíhat pochopitelně už mimo úžad.Když se vzdám bytu tak asi nepujdu pod most a zadarmo mě taky nikdo bydlet nenechá tak proto to odstupnéznám dost pžípadů takovéto výměny. Slovo zákonné nebo nezákonné proč se s tím trápit celý náš systém se s těmito výrazy nijak zvlášť nezatěžuje.
![]()
![]()
Můžete mě kontaktovat děkuji
Dobrý den chtěly bychom jit do většího bytu ale problém je kauce co všude chtějí myslíte ze je možnost po domluvě přenechat pronájem i přesto ze je to městky být za dejme to u ze cenu te kauce v jiném bytě?
Děkuji za odpověď
![]()
@Petty1997 píše:
Dobrý den chtěly bychom jit do většího bytu ale problém je kauce co všude chtějí myslíte ze je možnost po domluvě přenechat pronájem i přesto ze je to městky být za dejme to u ze cenu te kauce v jiném bytě?
Děkuji za odpověď![]()
![]()
To ti prece nikdo nerekne, pokud chces vymenu mestsky byt za mestsky, tak se u vas zeptej na podminky. Jina vymena pujde tezko.
@vokishka @vokishka chtel bych nekomu prenechat městsky byt a jit do rodineho domu k soukromnikovi a kauce je cca 25-45tisic proto mě napadla akorad takova moznost protoze vím ze drive to slo i za vic…
@Petty1997 píše:
@vokishka @vokishka chtel bych nekomu prenechat městsky byt a jit do rodineho domu k soukromnikovi a kauce je cca 25-45tisic proto mě napadla akorad takova moznost protoze vím ze drive to slo i za vic…
no ale v dnešní době dost pochybuju. U nás se rozhodně nepřepisují nájmy jen tak. O všem rozhoduje městská rada, musí schválit i případný přepis třeba na plnoleté dítě, pokud tam zůstává a rodič se stěhuje pryč.
@Petty1997 píše:
Tak to ti můžu skoro na 100% říct, že to neklapne. Na byty jsou pořadníky, přiděluje se to podle potřebnosti, ne podle dohody o přenechání nájmu. Ale zeptej se správce nemovitosti. Třeba jste jediná vyjímka v republice, kde to jde…
Dobrý večer,
Potřeboval bych radu. Bydlíme s přítelkyní ve státním bytě. (Ona má dekret), Já sám mám podanou žádost o obecní byt asi 6 let. Teď to vypadá že bych v blízké době mohl mít svůj dekret. Ale táhnout dva nájmy nebude asi sranda. Je nějaká možnost třeba za odstupné přenechat žádost o byt, popřípadě si tam nahlásit dalšího nájemníka, který by tam bydlel? Vím že nějak oficiální cestou přes MÚ nejde. Děkuji za info.
Ne, neslo. Tak bud ten byt chces nebo ne. Pak ho nech potrebnejsim.
@mag já ho potřeboval čekám na něj 6 let, ale jelikož teď bydlím s přítelkyní, tak bych ho možná nechal hakt píšete potřebnějším.
@Ještěrkář to ale nerozhodnes ty, ten byt nebude tvuj. Ten byt je mesta a to rozhodne, kdo jej potrebuje. Ty mas kde bydlet.
Zalezi na podminkach obce. Nase umoznuje prenechat docasne pravo najmu jinemu najemnikovi, treba v pripade, ze je dotycny na delsi dobu v zahranici. Ale to neni tvuj pripad.