Státní byty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.11.25 12:00

Dobrý den
Chci se informovat zda nevíte nekdo z osobni
zkusenosti jak to je kdyz bych odmitnul městský byt který by mi ted přidělili (Plzeň)? Psali mi sice ze pak další šance na jiny je uz minimální a tak nevim jestli to je pravda nebo to píšou jen z důvodu abych ho vzal :-). Je totiž malinký a myslím si ze moc zájemců na něj prave nebude. Obývací místnost ma jen 16m čtverečních. Tak se snažím spojit s někým kdo ma zkušenosti. Děkuji za odpověď Martin

• Citovat
  • Upravit
477
4.11.25 12:10

Obec s tebou nepotřebuje hrát hru na “ještě mám jednoho zájemce” nebo “šance na další byt je minimální”, z toho, že ten byt vezmeš, ten úředník pravděpodobně nebude mít vůbec nic, s trochou štěstí dostane litr bonus, takže ho nepotřebuje udat a když říká, že další byty nebudou, tak asi fakt nebudou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
4.11.25 12:13
@Anonymní píše: Více

A tobě je pro jednoho člověka 16m málo? Nechceš, neber. Další nebude. Oni svou povinnost splnili, takže byt postoupí dalšímu zájemci a tebe vyřadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.25 12:15

Oni jsou v nabídkách města docela často byty 1KK a 1+1 s registrací. Možná jsem to napsal špatně.
Když odmítnu tento byt z důvodu velikosti tak ze pak šance na další přidělení bytu bude pro mou osobu minimální? Nejspíše je to pořadník a asi bych byl opět na samém konci? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33143
4.11.25 12:33

Obývací místnost má jen 16m čtverečních jo? A chceš bydlet, nebo si vymýšlet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27552
4.11.25 12:34

v nabídce jsou malé byty a ty špekuluješ jestli nedostaneš byt o jeden metr čtvereční větší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.25 12:57

Myslím ze Vaše odpověď je úplně o ničem. Dotaz zní úplně jinak. Ale když to chcete vědět mam dceru 15let a byla by u mě jednou za 14 dni vždy na týden takže to je ten důvod!!!. A vaše útočné odpovědi jsou totálně k ničemu když víte prd. Kazdy není tak jak Vy hned uvazujete!!! Zeptal jsem se slušně a jen tech co mají osobní zkusenost a ne tech co nemají nic jiného na práci než žít v diskuzích ( viz. pocet vašich komentářů :lol: :lol:) a psát nesmysli!!! Nic nevíte tak neodpovídejte :zed:

Příspěvek upraven 04.11.25 v 13:02

• Citovat
  • Upravit
33143
4.11.25 13:01

Tak si najdi větší byt, co jako řešíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
4.11.25 13:04

Velikost bytu odpovídá tomu, kolik lidí by v něm bydlelo. Jestliže jsi žádal o byt sám, tak ti přidělili logicky menší byt. Na obecní byt se čeká poměrně dlouho, takže pokud ho nebudeš chtít, „šoupnou“ tě na konec a šance na jiný byt mít jen tak nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.25 13:06

Asi jste nečetla první dotaz. Státní byt!!!

Ja se tu slušně zeptam na zkušenosti ohledně státních bytů, tedy mnohem levnejsi nez nájem od soukromnika a pouze jak to chodí s POŘADÍM kdyz odmítnu a hned tu jedete bomby a uplne bez důvodu :zed: :zed:

Tak vy tady mate dost :D :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
27552
4.11.25 13:07

no pozor na to rozčilování, pokud jsi v žádosti neuvedl že budete bydlet v podstatě dvá tak není důvod přidělovat větší byt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.25 13:08
@gremlin87 píše: Více

Moc Vám děkuji konečně za logickou odpověď. Přeji hezky den :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.25 13:13
@ka2ka píše: Více

V době žádosti (několik let zpet) jsem nemel tušení a popravdě ani doposud že tomu tak je. Měl jsem si asi předem už zadat osobu navíc pro jistotu. Jenže mě to v te době ani nenapadlo že by k tomu muselo dojít, bohužel stalo se…

No nic už mi to je jasné.

• Citovat
  • Upravit
27552
4.11.25 13:15

tak jsi si měl zjistit, jestli se dá žádost dodatečně upravit, případně jí stáhnout a podat novou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7197
4.11.25 14:24

Jsi v nějakém pořadníku na byty a máš nulovou schopnost si přečíst ty dokumenty které má tvé město na stránkách o tom jak to chodí?
Je tam uvedeno jak se byty přidělují. Jak píšeš „asi pořadník“? To nevíš na jakém pravidle to u vás funguje? Vše je veřejné a podepisoval si že jsi s tím seznámen a rozumíš tomu :roll:

Je tam i uvedeno co se stane pokud byt odmítneš. U nás se prostě daná osoba vyřadí a hotovo. Budeš muset projevit tu minimální snahu a zeptáš se přímo na úřadě co pro tebe odmítnutí znamená :nevim:

Zájemců je určitě hromada. Je to aktuálně nejlevnější a nejjistější forma nájemního bydlení. Pro spoustu lidí je to o tom že chtějí bydlet, ne o tom že to má o dva metry méně než by si představovali. Prostě dají byt dalšímu v pořadí. Nepotřebují na to hrát nějaké finty. Však se i uplácí aby člověk ten byt dostal, fakt jich není víc než by byl zájem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí