Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Obec s tebou nepotřebuje hrát hru na “ještě mám jednoho zájemce” nebo “šance na další byt je minimální”, z toho, že ten byt vezmeš, ten úředník pravděpodobně nebude mít vůbec nic, s trochou štěstí dostane litr bonus, takže ho nepotřebuje udat a když říká, že další byty nebudou, tak asi fakt nebudou. ![]()
@Anonymní píše: Více
A tobě je pro jednoho člověka 16m málo? Nechceš, neber. Další nebude. Oni svou povinnost splnili, takže byt postoupí dalšímu zájemci a tebe vyřadí.
Oni jsou v nabídkách města docela často byty 1KK a 1+1 s registrací. Možná jsem to napsal špatně.
Když odmítnu tento byt z důvodu velikosti tak ze pak šance na další přidělení bytu bude pro mou osobu minimální? Nejspíše je to pořadník a asi bych byl opět na samém konci? ![]()
Obývací místnost má jen 16m čtverečních jo? A chceš bydlet, nebo si vymýšlet?
v nabídce jsou malé byty a ty špekuluješ jestli nedostaneš byt o jeden metr čtvereční větší?
Myslím ze Vaše odpověď je úplně o ničem. Dotaz zní úplně jinak. Ale když to chcete vědět mam dceru 15let a byla by u mě jednou za 14 dni vždy na týden takže to je ten důvod!!!. A vaše útočné odpovědi jsou totálně k ničemu když víte prd. Kazdy není tak jak Vy hned uvazujete!!! Zeptal jsem se slušně a jen tech co mají osobní zkusenost a ne tech co nemají nic jiného na práci než žít v diskuzích ( viz. pocet vašich komentářů
) a psát nesmysli!!! Nic nevíte tak neodpovídejte ![]()
Příspěvek upraven 04.11.25 v 13:02
Velikost bytu odpovídá tomu, kolik lidí by v něm bydlelo. Jestliže jsi žádal o byt sám, tak ti přidělili logicky menší byt. Na obecní byt se čeká poměrně dlouho, takže pokud ho nebudeš chtít, „šoupnou“ tě na konec a šance na jiný byt mít jen tak nebudeš.
Asi jste nečetla první dotaz. Státní byt!!!
Ja se tu slušně zeptam na zkušenosti ohledně státních bytů, tedy mnohem levnejsi nez nájem od soukromnika a pouze jak to chodí s POŘADÍM kdyz odmítnu a hned tu jedete bomby a uplne bez důvodu
![]()
Tak vy tady mate dost
![]()
no pozor na to rozčilování, pokud jsi v žádosti neuvedl že budete bydlet v podstatě dvá tak není důvod přidělovat větší byt ![]()
@gremlin87 píše: Více
Moc Vám děkuji konečně za logickou odpověď. Přeji hezky den ![]()
@ka2ka píše: Více
V době žádosti (několik let zpet) jsem nemel tušení a popravdě ani doposud že tomu tak je. Měl jsem si asi předem už zadat osobu navíc pro jistotu. Jenže mě to v te době ani nenapadlo že by k tomu muselo dojít, bohužel stalo se…
No nic už mi to je jasné.
tak jsi si měl zjistit, jestli se dá žádost dodatečně upravit, případně jí stáhnout a podat novou
Jsi v nějakém pořadníku na byty a máš nulovou schopnost si přečíst ty dokumenty které má tvé město na stránkách o tom jak to chodí?
Je tam uvedeno jak se byty přidělují. Jak píšeš „asi pořadník“? To nevíš na jakém pravidle to u vás funguje? Vše je veřejné a podepisoval si že jsi s tím seznámen a rozumíš tomu ![]()
Je tam i uvedeno co se stane pokud byt odmítneš. U nás se prostě daná osoba vyřadí a hotovo. Budeš muset projevit tu minimální snahu a zeptáš se přímo na úřadě co pro tebe odmítnutí znamená ![]()
Zájemců je určitě hromada. Je to aktuálně nejlevnější a nejjistější forma nájemního bydlení. Pro spoustu lidí je to o tom že chtějí bydlet, ne o tom že to má o dva metry méně než by si představovali. Prostě dají byt dalšímu v pořadí. Nepotřebují na to hrát nějaké finty. Však se i uplácí aby člověk ten byt dostal, fakt jich není víc než by byl zájem ![]()
Dobrý den
. Je totiž malinký a myslím si ze moc zájemců na něj prave nebude. Obývací místnost ma jen 16m čtverečních. Tak se snažím spojit s někým kdo ma zkušenosti. Děkuji za odpověď Martin
Chci se informovat zda nevíte nekdo z osobni
zkusenosti jak to je kdyz bych odmitnul městský byt který by mi ted přidělili (Plzeň)? Psali mi sice ze pak další šance na jiny je uz minimální a tak nevim jestli to je pravda nebo to píšou jen z důvodu abych ho vzal