Státnice s mimi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
státnice s mimi
Ahoj holky, kdo má zkušenosti s podobným problémem.
Za dva tydny se mi narodí první miminko. Je mi 21 a dělala jsem před měsícem státnice, které jsem neudělala - zbývá mi 1 předmět a bakalářka. Rozhoduji se mezi náhradním termínem říjen - malé budou dva měsíce a červen - malé budou 10 měsíců. Myslíte, že to zvládnu tedkon?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem dělala státnice v květnu, malé bylo skoro jedenáct měsíců.. bez véééélké podpory rodiny a toho, že si přítel vzal týden dovolenou a od rána do večera se o dceru staral bych to nedala.. Myslím, že lepší by bylo pokusit se o ty státnice co nejdřív, s malinkým miminkem se učí daleko líp, na druhou stranu jsem první měsíce v noci vstávala celkem často na kojení, tudíž jsem byla dost unavená a na učení by asi moc nálada nebyla…
Držím palce, ať to zvládneš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mně se narodila malá koncem března a koncem května jsem statnicovala a obhajovala bp. Vše jsem dohanela po porodu - udělala sem výzkum k bakalarce a učila. Podle mě se to zvládnout dá. Bakalarku sem dělala po večerech a učila jsem se přes den na procházkách s malou. Ty dva měsíce byly děsný, doma nepořádek a tak, ale stalo mi to za to a mám konečne klid:-). Být tebou tak se do toho vrhnul hned, neodkladej. S větším mimcem to půjde ještě hůř…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Karolec: tak to by byla stejna situace jako u me. A to jsi zvladla vsechny predmety?? a bakalarku? to klobouk dolu. A kojila jsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teena21 ahoj, mně čekají státnce sice za rok, ale být tebou do toho jdu teď, čím je prcek starší, tím je to horší, vyžaduje víc pozornosti, jsou mu 3m a bez pomoci rodiny bych neměla ani kdy se učit na zkoušky
Takže já jsem na sebe za rok zvědavá. Hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli se na státnice nemusíš hlásit teď, tak počkej po porodu, jaké budeš mít dítě. Jestli bude spavé, tak se to dá zvládnout, jestli bude jako to moje dítě, absolutní nespavec, kojení co 2 hodiny ve dne, v noci, problémy s prdíkama, takže každý večer jsme 4 hodiny chodili po bytě a nosili řvoucí dítě, tak bych to odložila na červen a vždycky po chvilkách bych se dívala na učení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karolec : zajímalo by mě zda jsi kojila, prý jsou kojící matky mnohem zapomnětlivější :-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Karolec: tak to by byla stejna situace jako u me. A to jsi zvladla vsechny predmety?? a bakalarku? to klobouk dolu. A kojila jsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem o hodně starší, porodila jsem koncem února a státnicovala jsem v září s mimi + dvěma puberťákama…diplomku jsem odevzdávala v červnu…dělala jsem Mgr. dá se to…kojení se zapomnětlivostí nesouvisí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodila jsem v listopadu a státnicovala v květnu, dělala jsem Mgr. a musím říct, že to byl fakt masakr. Kojila jsem a fyzické vyčerpání udělalo své. Jestli to souvisí nevim, ale připadala jsem si fakt vymletě. Dřív jsem neměla s ničím problém. Po porodu jsem dělala ještě nějaké zkoušky v klidu, ale pak ty státnice, dělala jsem dvoje najednou a bylo toho hafec, ke všemu jsem natrefila na zkoušející, co si mě pěkně vychutnávala. Musím říct, že jsem si sáhla na dno, učit se a pečovat o dítko a domácnost, v noci vstávat, žádný kafe… No zvládla jsem to, ale nevzpomínám na to nijak vesele. Každopádně jak píšou holky čím dřív, tím líp. Mrňousek aspoň ještě něco přes den naspí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radsi to zkus co nejdriv. Ja rodila v den, kdy jsem nastoupila do pataku
Statnicovala jsem kdyz mu bylo 8 mesicu a bylo to jen tak tak, o tyden pozdeji se zacal plazit a to zacal teprve kolotoc ![]()
Na zkousky jsem se, kdyz byl malicky, ucila uplne v pohode, zabalit do rychlozavinovacky, vzit na ruku, podlozit polstarem, do druhe ruky papiry s ucenim a uz se jelo ![]()
Kojila jsem a nejake vetsi zapominani jsem na sobe nepozorovala.
At to mas co nejdriv uspesne za sebou - porod i statnice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky děkuji vám moc za cenné rady a podporu. Půjdu to zkusit v říjnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tě jdu podpořit
Dělala jsem státnice + psala diplomku, když malý měl necelý rok. Diplomku jsem dělala skoro rok průběžně, ale finišovala jsem v jeho cca 10 měsících. Uložila jsem ho, chvilku oddechla a tak v půl 10 večer jsem začala psát. Učilo se mi celkem dobře, učila jsem se průběžně přes den, když se malý něčím zabavil nebo když spal, když ho vzal manžel ven a tak. Naopak jsem zjistila, že když jsem se prostě musela TEĎ učit, tak jsem se fakt učila, ten čas jsem prostě využila mnohem efektivněji.
Dopadlo to dobře, státnice 3× za 1, diplomka za 2 ![]()
P. S. Celou dobu jsem kojila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit