Státnice z cizího jazyka

375
8.11.10 17:09

Státnice z cizího jazyka

Ahoj, neví někdo z vás, jak to je, když bych chtěla dělat překladatelku na živnosťák, ale nemám zatím státnici. Dá se jít rovnou někam na ty zkoušky nebo bych musela nějaký čas chodit do školy? Jazyk jsem se učila jako samouk, takže nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
JVP
568
8.11.10 17:14

Ahoj, nejlepší bude si u nějaké jazykovky nejprve ověřit testem Tvou úroveň znalostí (na státnice je tuším třeba úroveň C1/C2?) a tam Ti řeknou přesně, kam jít :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
8.11.10 17:14

Myslim ze na prekladatele statnice nestacej, musej bejt nejaky prekladatelsky zkousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
8.11.10 17:35

Překladatelské zkoušky potřebuješ jenom když překládáš s kulatým razítkem tj. soudní překladatel. Pokud to nemáš překládat můžeš taky, ale ne úřední dokumenty. V agentuře, kam se přihlásíš si tě otestujou záleží na nich, jestli ti práci dají i bez státnice, nebo ne. Nevím o jaký jazyk se v tvém případě jedná, ale pokud je o něho zájem a překladatelů málo a budeš překládat dobře práci budeš mít i bez státnic. Já překládám z více jazyků a státnice mám jenom z jednoho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
8.11.10 18:33

Přesně jak píše Mikky.

Při pořizování živnosťáku žádný doklad o znalosti jazyka nepotřebuješ a je na každém, jak si tvoje znalosti ověří a jestli ti překlad svěří…

Státnice opravdu potřebuješ jen na „kulaté razítko“, ale tam státnice nestačí, někde je vyhlášen stop stav a stejně by ti razítko nevydali, to by sis musela zjistit na konkrétním soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
8.11.10 19:08

Aha. Já se v tom právě nevyznám, ale jelikož ovládám italštinu opravdu hodně dobře, říkala jsem si, proč toho nevyužít. Mohla bych to zkusit i bez těch zkoušek, třeba prozatím.
A nevíte, jaké jsou přibližné ceny za překlady? Nebo jak se ta cena vypočítá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
8.11.10 22:07

Vim jenom preklady s razitkem - anglictina-cestina za 600 Kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...