Studim VŠ po třicítce?

Anonymní
30.10.10 13:57

Studim VŠ po třicítce?

Krásné odpoledne,

zvažuji, že si podám přihlášku na VOŠ nebo VŠ, děti mám ve věku 4,5 r. a 2 r., tak zvažuji, že zkusím studium příští rok, dálkově.
Mám ale takové dilema, on je to spíše problém, který řeším hlavně sama v sobě…je mi 34 let, a když si představím ty „mláďata“ na škole, tak mám strach, že tam budu působit jako exot, že jim nebudu stačit, že můj mozek od školy už zakrněl apod. :wink:
Studujete taky někdo až po třicítce :?:
Mám to hodit za hlavu, nebudu výjimkou :?: Dá se to vůbec zvládnout ještě „v tomto věku“ :?: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
469
30.10.10 14:20

Neboj, mladata nestuduji dalkove, tam spis potkas ty „odrostle“ studenty :wink: Obdivuji spis teda tvoji chut se biflovat na zkousky, se dvema detmi na to clovek nema ten spravny klid, zname :zed: :zed: :zed:
Muj kamarad zacal az ve 30 studovat - práva, denni studium, tenkrat mi to prislo ujety, ale vytrval, dodelal, a uz buduje karieru- jo mel to snazsi, bez rodiny, stary mladenec..
Kazdopadne ti preju hodne uspechu a vule :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.10 14:29

Chuť zatím je…ale je fakt, že zatím nevím, co to bude obnášet, jestli vůbec zvládnu biflování na zkoušky :nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
15404
30.10.10 14:30

Vůůůbec se neobávej! :wink: Já studovala taky dálkově - při zaměstnání - a nás okolo 25 let tam bylo relativně málo…nejvíc lidí bylo mezi 35 - 50 lety! takže směle do toho! :palec:

Myslím, že dneska už to není nic mimořádného, podle známých se na právech i na medicíně objevují lidé klidně okolo 35 a výše :wink: Prostě si chtějí splnit sen :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
30.10.10 14:32
Anonymní píše:
Chuť zatím je…ale je fakt, že zatím nevím, co to bude obnášet, jestli vůbec zvládnu biflování na zkoušky :nevim: :think:

No, učení se musí zvládnout po večerech, nebo když někdo pohlídá :nevim: Ale dá se, opravdu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
30.10.10 14:38

Mne je ted 30 a studuju, tedy postgradual, ale zabiracka je to stejna. Jeste k tomu 9 hodin tydne ucim na universite a da se to. Ale ta disertacni prace pri prckovi nejak moc nepribejva, budu se muset vic dokopat :mrgreen: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
30.10.10 14:54

ako to myslíš: v „tomto věku“? však si mladá baba! :wink: určite by som neváhala, dá sa to zvládnuť aj pri deťoch. ja mám teda len jedno ale tiež som študovala a dalo sa to, aj keď bez pomoci babičiek si to neviem predstaviť :lol: u nás na škole neboli výnimkou päťdesiatnici, dnes je to normálne… noo a to s tým zakrněním mozgu :lol: : mozog je sval a keď ho začneš intenzívnejšie precvičovať, tak on si zvykne neboj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
30.10.10 16:12

Já se chystám na denní! studium v jednačtyřiceti! :roll: :mrgreen:

Otázkou je, zda se dostanu - spíš ne, ale zkusit se má všechno, pokud má člověk chuť. Pokud by to nebylo k zvládnutí, ukončit studium se dá vždycky :wink:

Takže já to podporuju!

Příspěvek upraven 30.10.10 v 17:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
30.10.10 16:17

Pro pobavení vám zkopíruju e-mail, který jsem na dotaz ohledně věku obdržela z fakulty. To mě fakt pobavilo a nezastrašilo! :mrgreen:

Podmínky studia jsou pro všechny stejné. A to je možná trochu kámen úrazu. Je třeba si představit, že byste absolvovala všechny povinné
předměty (TĚLOCVIK, např.) s ostatními prváky; ale žádné diskriminace
nepěstujeme, takže se směle přihlaste. LP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
30.10.10 16:58

Duant, taky se chystám na přijímačky na denní studium - a to oboru, ve kterém už v mém věku ostatní dělají kariéru :lol: :lol: Ale vím, že lidi v mém věku (28) a starší tam jsou, tak proč ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
30.10.10 17:12

Duant :lol: :lol: :lol:

Tož první hodinu se nenech zaskočit, doraž dřív než tělocvikář a pořádně ječící jim protáhni páteře :pankac: :pankac: :pankac: Uvidíš, že pak budeš (nejen na tělocviku) oblíbená :think: :wink:

Ty bláho, tak teď jsi mne trochu vyděsila - já a tělocvik - natož spolu s „prváky“ 8-o

V tom případě (jak jsme se bavily o tom, že bychom byly MOŽNÁ skorospolužačky) jdu hledat spíše DÁLKOVÉ studium 8-o 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
30.10.10 17:20

Ts- klidně.
Ségra musela začít studovat skoro ve čtyřiceti :lol:

Nuž: rozdíl byl tento (kromě toho, že to fakt leze dotý hlavy trochu hůř…) - o moc víc se klepala a nervovala před zkouškami, protože někteří „dospěláci“ mají větší strach, že se „ztrapní“ (což můžu potvrdit, čím jsem byla starší, tím jsem hůř nesla psychickou zátěž před zkouškou).

Ale zase:
když se člověk se dvěma děti dokáže vypořádat s časem - respektive ho uspořádat - tak já u sebe s přibývajícím věkem vidím jedno pozitivum - s rostoucím věkem lépe „třídím informace“, propojuji je a dávám do souvislostí.
Což poznávám ve svém povolání, kde musím „vědomosti předávat“.
Když si něco dostudovávám, už to neberu jako takový sled informací, ale rovnou si to škatulkuju, propojuju…

Já bych do toho šla, být tebou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
30.10.10 17:22

… a i kdyby ses s „mláďaty“ setkala - vůbec se toho neboj! Dodává to energii… Mladý lidi na Vš dokážou být úžasní! Leckdy jsou tolerantnější… vstřícnější, přátelštější, veselejší, než ti starší! Neplatí to vždy, každopádně jsou to lidé plní životního elánu, který si od nich můžeš „tak trošku vypůjčit“(zkušenost)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
30.10.10 18:11

Anteaa, jsem bejvalá gymnastka! Jsem zvědavá, kdo z prváků umí jako já chodit po rukou! :mrgreen:
A právě na té naší škole se snad ani dálkově studovat nedá :think:

Rhiannon, bezva, držím palce! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
30.10.10 18:49

pro anonymní

A k čemu ti to bude? Myslíš, že budeš začínat novou kariéru ve 38 nebo v kolika se školou končíš? Podle mě je to nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze