Studim VŠ po třicítce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
202
30.10.10 18:57

Nevím, jakou VŠ nebo VOŠ zvažuješ, ale znám spoustu lidí, kteří studovali a studují v mnohem pozdějším věku.
Jeden příklad za všechny - zákon o sociálních službách ukládá všem sociálním pracovníkům nebo pracovníkům v sociálních službách, kteří nesplňují vzdělání, do r. 2013 začít studovat v oboru. Takže stovky lidí v celé republice teď studují, aby mohly vykonávat svou práci a na těchto oborech VŠ nejsou výjimkou ani studentky kolem 50let. A ve věku 30-40let jich znám osobně několik, všechny úspěšně absolvovaly a některé dokonce vše na výborou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
30.10.10 18:58
Anonymní píše:
A k čemu ti to bude? Myslíš, že budeš začínat novou kariéru ve 38 nebo v kolika se školou končíš? Podle mě je to nesmysl

Není to nasmysl, zakladatelka může mít gymnázium nebo obor, který ji neuspokojuje jako zaměstnání a tak si může dodělat vzdělání a pracovat na místě, které ji naplňuje. Spíše je odvážná a klobouk dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
30.10.10 19:02

Pro anonyma - no vzhledem k tomu, že do penze se chodí čím dál později - nebude vyjímečné, že můžeme jít i v 70, tak to jako nesmysl nevidím :roll: .

Zakladatelko - jen do toho! Přeju hodně štěstí a trpělivosti, půjde to :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
30.10.10 19:07
Anonymní píše:
A k čemu ti to bude? Myslíš, že budeš začínat novou kariéru ve 38 nebo v kolika se školou končíš? Podle mě je to nesmysl

Nesmysl je sedět na prdeli a nic nedělat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
30.10.10 19:11

ahoj, je mi 28 a studuji dálkově. Jsem v naší třídě druhá nejmladší. Většině spolužaček je 35 a víc, nejstarší dokonce 54. Myslím, že jako exot určitě nebudeš. Mláďata studují denní (prezenčně) a ne dálkově. Takže s chutí do toho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
30.10.10 19:20

U nás v práci si kolega dodělával doktorát a získal ho, když mu bylo sedmdesát…a jakou měl radost! :jazyk:

To je prostě o přístupu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
30.10.10 19:27

Přesně!

Myslím, že je úplně fuk, když někdo dostuduje ve 40, 45 - do důchodu pak totiž zbývá času moře!! A proč nepracovat v něčem, co mě naplňuje??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
30.10.10 20:33

Určitě to blbost neni.Je to větší dřina jít na dálkový, ale jde to. …taky zvažuju studium, ale ještě nevím, co by by mě tak v budoucnu uživilo, v čem je budoucnost.Už je jasný, že po mateřský budu v háji. Čas tak letí, za chvíli budu muset podávat přihlášku a já nevím kam :nevim: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pistinka
30.10.10 21:01
Anonymní píše:

Chápu, že něco tak hloupého je nutné psát anonymně…

• Citovat
  • Upravit
pistinka
30.10.10 21:11

Studovala jsem po třicítce dálkově dvě vysoké školy. Jednu na bakaláře a druhou na Ing. Tu druhou jsem teď přerušila kvůli těhotenstvi, chybí mi jeden rok.

Pro mě je to studium super, potkáš nový lidi, většinou zajímavý a mladý (alespoň duchem určitě :-) )
Jo, je to trošku náročný, ale dá se zvládnout. Nejdůležitější je zachytit ten nástup.

Když budu moct, budu studovat dál :-D

• Citovat
  • Upravit
12332
30.10.10 21:56
zdravím,
pavlak5 píše:
Anonymní píše:
Nesmysl je sedět na prdeli a nic nedělat :palec:

naprostý souhlas :pankac:
já po 30 dosáhla Bc. teď bych ráda dodělala pouhý rok co mi chybí do mgr. ví bůh, jestli to zvládnu,když raubíři dovolí tak možná jo. Seznámila jsem se se skvělými lidmi, kteří jsou většinou starší i o desítky let, což jim nebrání být naprosto supr :hug: . Taky přijdu o místo, tak je třeba si zvýšit jak vzdělání, tak sebevědomí :pankac:
zdar a sílu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
30.10.10 22:13

smazáno

Příspěvek upraven 11.02.12 v 23:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
30.10.10 23:18

Hned po gymnáziu jsem nastoupila na jednu školu denní a na jednu dálkovou a můžu ti říct, že se vždy MĚ všichni ptali: „proč vy nestudujete denní?“
Dálkově studuje spousta lidí nad 30 a nikdo to neřeší (je to běžné), ale když to někdo studuje a ještě vypadá mladší tak všichni otravují z dotazy proč a bla bla bla:mrgreen:
Vrhni se do toho :palec: Setkala jsem se s tím, že právě ti „starší“ (v překladu pracující) jsou solidárnější například ohledně informací, v našem ročníku udělalo pár lidí forum a tam jsme si předávali informace a hlavně materiály a spousta lidí do teď přiznává, že bez té podpory by to nezvládli. A na denním? Každý si brání to své a funguje opravdu něco za něco :nevim:
Neboj se, ta možnost, vůbec něco takového zkusit, to je nepopsatelné. A možná v sobě objevíš i vlastnosti nebo znalosti, které jsi nečekala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
30.10.10 23:21
pistinka píše:
Anonymní píše:
Chápu, že něco tak hloupého je nutné psát anonymně…
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
31.10.10 06:32

Jéjej - že je to nesmysl?
Ke mně chodí paní, která studuje „univerzitu třetího věku“ - a to je jen pro její DOBREJ POCIT! ;-) je v důchodu, a prakticky jí to není k ničemu jinýmu, než udržovat se mezi lidmi a mentálně v kondici.
Mně třeba taky dělá dobře se vzdělávat (ve svým oboru teda), doplňovat - člověk se tak udržuje v kondici.

Pro některé kamarádky je třeba důležitější mít doma čisťoučko, navařeno a nažehleo - a já jim to neberu, to je zas jejich forma vyžití, přesto si rozumíme (třeba ne ve všem! ale rozumíme) - a já si uklidím tak jako „aby bylo“ - a ráda se přivzdělávám.
Všechny musíme u toho zvládat rodinu - a každá se tak cítíme dobře.

takže ať už je to „tak trochu z donucení“ kvůli práci, nebo čistě z vlastní potřeby - tak já říkám „proč ne“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze