Studim VŠ po třicítce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3234
21.1.12 19:16

mi teda 30 bude až za 3 roky, ale v ročníku máme pár ženských po 30,i po 40 a v pohodě to zvládají ;) jinak studuju dálkově na Porodní asistentku, některé předměty máme společné s dálkovýma všeobecnýma sestrama a tam je ženských po 30 většina ;) Takže se toho vůbec neboj a směle do toho!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filoména38
22.1.12 20:04

Jejda, vůbec se neboj, že tam budeš nejmladší…Mně je ještě o nějaký pátek víc a též jsem si troufla…ale já si počkala, až budu mít děti o něco větší, jelikož příbuzenstvo mi moc jako hlídací služba nefunguje a je to opravdu časově náročné a není sranda…ale rozhodně doporučuji do toho jít…sama si říkám, že jsem to měla udělat už dřív a určitě by se to nějak zvládlo…
A je to moc krásný pocit, když Ti fandí celé okolí a sama sobě dokážeš, že na to máš…a ten pocit za tu snahu rozhodně stojí..!!!

• Citovat
  • Upravit
Filoména38
22.1.12 20:05

..tedy..měla jsem na mysli …nejstarší

• Citovat
  • Upravit
Filoména38
22.1.12 20:11

Pro Babe 007: Bože i v 38 letech není přece pozdě budovat si novou kariéru!!!!…a nebo je lepší celý život stát u pásu či v kase v Kauflandu …a lamentovat nad nepřízní osudu?…trubko

• Citovat
  • Upravit
Barejs
17.11.13 16:11

Přečetla jsem si tuhle konverzaci a prostě jsem nemohla odolat napsat všem těm, které chtějí začít studovat po třicátém roku života, že je nesmírně obdivuji a držím palce :-) Jsem o něco mladší (dvaadvacetileté pískle), studuji něco, co mne nebaví a nevím, co by mne bavilo a hrozně mě děsí začít si budovat kariéru třeba v 35, 40 letech (nastaveno z rodiny), ale když si čtu jak vy jste odvážné, tak si říkám proč bych se nemohla ještě pár let hledat :-)

• Citovat
  • Upravit
15404
17.11.13 18:44
@Barejs píše:
Přečetla jsem si tuhle konverzaci a prostě jsem nemohla odolat napsat všem těm, které chtějí začít studovat po třicátém roku života, že je nesmírně obdivuji a držím palce :-) Jsem o něco mladší (dvaadvacetileté pískle), studuji něco, co mne nebaví a nevím, co by mne bavilo a hrozně mě děsí začít si budovat kariéru třeba v 35, 40 letech (nastaveno z rodiny), ale když si čtu jak vy jste odvážné, tak si říkám proč bych se nemohla ještě pár let hledat :-)

Je to jen o „chtění“ ;) Nebudeme si ale nalhávat, ono studium, když máš rodinu, není žádná procházka růžovou zahradou, chce to dobrou organizaci času a „no stress“ :D Ale sama jsem s prckem vystudovala a dál studovat budu (letos je mi 31) a když vidím, kolik je na školách starších lidí, je mi to úplně šumák :) Jasně, žádná závratná kariéra se asi konat nebude, ale jinak…?
Takže buď úplně v klidu, rozmysli si, co chceš a jdi do toho!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenka6148
22.11.13 22:26

Myslím, že ani nejde o to zvládnout - nezvládnout ale je velmi důležitá podpora rodiny. Aby partner a děti nevyžadovali „obskakování“ apod.Na tohle jsem doplatila.

• Citovat
  • Upravit
klara_2580
23.11.13 21:07

Určitě do toho jdi. Mně je 30 a chci taky studovat další VŠ, jsem advokátka, ale práce mě takříkajíc nenaplňuje - plno stresu, málo času na děti, práci si musím brát i domů atd. Chci změnit profesi a učit na ZŠ. Samozřejmě doma si všichni myslí, že mi totálně hráblo…

• Citovat
  • Upravit
6230
25.9.16 17:59

Já právě dostudovala, je mi 33 :) studovala jsem dálkově a nic jsem neplatila, protože jsem předchozí studium na VŠ řádně ukončila. Platíš jen, pokud jsi předchozí vzdělání vzdala, nebo tě vyrazili.
Potřebovala jsem učit se pravidelně a dopředu, nikoli nárazově, aby pak o zkouškovém příliš netrpěl syn. Zvykla jsem si a fakt jsem tomu dávala skoro každý den zhruba hoďku denně, když malý spal. O zkouškovém pak jako když ty vědomosti najdeš. Při přípravě na státnice a velké zkoušky hodně pomáhal manžel, venčil mi psa a krom braní ven syna ho i večer uspával. Příprava na státnice trvala 2-3 měsíce, nebylo to zas takové drama, všichni jsme to zdárně přežili :)
A je to jak psal někdo přede mnou, v dospělosti už studuješ proto, protože studovat opravdu chceš a ne proto, že to po tobě vyžaduje okolí. Motivace je mnohem větší a tím i zápal do učení. Zvlášť, pokud si vybereš obor, který tě zajímá nebo ti pomůže v dalším povolání.
Bývala jsem fakt strašný student, všechno na poslední chvíli, samé flákání, ale teď to bylo úplně o něčem jiném, zodpovědnost šla prudce nahoru :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
25.9.16 18:00

@krrrenka jooo, tak jsem se taky chytla :lol: přečtla jsem nadpis a poslední příspěvek :lol: no nic, třeba to někoho rozhoupe se pustit do studia při mateřské :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19886
30.9.16 21:57

Já jsem ukončila voš když bylo dcerce 10 měsíců a teď mi hlodá červík, jestli nezkusit ještě vš. Raubíře už máme dva a mě bude 29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danka48
22.1.23 14:48
@Anonymní píše:
Krásné odpoledne,zvažuji, že si podám přihlášku na VOŠ nebo VŠ, děti mám ve věku 4,5 r. a 2 r., tak zvažuji, že zkusím studium příští rok, dálkově.
Mám ale takové dilema, on je to spíše problém, který řeším hlavně sama v sobě…je mi 34 let, a když si představím ty „mláďata“ na škole, tak mám strach, že tam budu působit jako exot, že jim nebudu stačit, že můj mozek od školy už zakrněl apod. :wink:
Studujete taky někdo až po třicítce :?:
Mám to hodit za hlavu, nebudu výjimkou :?: Dá se to vůbec zvládnout ještě „v tomto věku“ :?: :roll:

Pokud budeš studovat nějakou srajdu dálkově, tak ano. Pokud budeš studovat např. chemii, medinu nebo něco složitého denně, pak good luck.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze