Studim VŠ po třicítce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
mi teda 30 bude až za 3 roky, ale v ročníku máme pár ženských po 30,i po 40 a v pohodě to zvládají
jinak studuju dálkově na Porodní asistentku, některé předměty máme společné s dálkovýma všeobecnýma sestrama a tam je ženských po 30 většina
Takže se toho vůbec neboj a směle do toho!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda, vůbec se neboj, že tam budeš nejmladší…Mně je ještě o nějaký pátek víc a též jsem si troufla…ale já si počkala, až budu mít děti o něco větší, jelikož příbuzenstvo mi moc jako hlídací služba nefunguje a je to opravdu časově náročné a není sranda…ale rozhodně doporučuji do toho jít…sama si říkám, že jsem to měla udělat už dřív a určitě by se to nějak zvládlo…
A je to moc krásný pocit, když Ti fandí celé okolí a sama sobě dokážeš, že na to máš…a ten pocit za tu snahu rozhodně stojí..!!!
- Citovat
- Upravit
Pro Babe 007: Bože i v 38 letech není přece pozdě budovat si novou kariéru!!!!…a nebo je lepší celý život stát u pásu či v kase v Kauflandu …a lamentovat nad nepřízní osudu?…trubko
- Citovat
- Upravit
Přečetla jsem si tuhle konverzaci a prostě jsem nemohla odolat napsat všem těm, které chtějí začít studovat po třicátém roku života, že je nesmírně obdivuji a držím palce
Jsem o něco mladší (dvaadvacetileté pískle), studuji něco, co mne nebaví a nevím, co by mne bavilo a hrozně mě děsí začít si budovat kariéru třeba v 35, 40 letech (nastaveno z rodiny), ale když si čtu jak vy jste odvážné, tak si říkám proč bych se nemohla ještě pár let hledat ![]()
- Citovat
- Upravit
@Barejs píše:
Přečetla jsem si tuhle konverzaci a prostě jsem nemohla odolat napsat všem těm, které chtějí začít studovat po třicátém roku života, že je nesmírně obdivuji a držím palceJsem o něco mladší (dvaadvacetileté pískle), studuji něco, co mne nebaví a nevím, co by mne bavilo a hrozně mě děsí začít si budovat kariéru třeba v 35, 40 letech (nastaveno z rodiny), ale když si čtu jak vy jste odvážné, tak si říkám proč bych se nemohla ještě pár let hledat
Je to jen o „chtění“
Nebudeme si ale nalhávat, ono studium, když máš rodinu, není žádná procházka růžovou zahradou, chce to dobrou organizaci času a „no stress“
Ale sama jsem s prckem vystudovala a dál studovat budu (letos je mi 31) a když vidím, kolik je na školách starších lidí, je mi to úplně šumák
Jasně, žádná závratná kariéra se asi konat nebude, ale jinak…?
Takže buď úplně v klidu, rozmysli si, co chceš a jdi do toho!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že ani nejde o to zvládnout - nezvládnout ale je velmi důležitá podpora rodiny. Aby partner a děti nevyžadovali „obskakování“ apod.Na tohle jsem doplatila.
- Citovat
- Upravit
Určitě do toho jdi. Mně je 30 a chci taky studovat další VŠ, jsem advokátka, ale práce mě takříkajíc nenaplňuje - plno stresu, málo času na děti, práci si musím brát i domů atd. Chci změnit profesi a učit na ZŠ. Samozřejmě doma si všichni myslí, že mi totálně hráblo…
- Citovat
- Upravit
Já právě dostudovala, je mi 33
studovala jsem dálkově a nic jsem neplatila, protože jsem předchozí studium na VŠ řádně ukončila. Platíš jen, pokud jsi předchozí vzdělání vzdala, nebo tě vyrazili.
Potřebovala jsem učit se pravidelně a dopředu, nikoli nárazově, aby pak o zkouškovém příliš netrpěl syn. Zvykla jsem si a fakt jsem tomu dávala skoro každý den zhruba hoďku denně, když malý spal. O zkouškovém pak jako když ty vědomosti najdeš. Při přípravě na státnice a velké zkoušky hodně pomáhal manžel, venčil mi psa a krom braní ven syna ho i večer uspával. Příprava na státnice trvala 2-3 měsíce, nebylo to zas takové drama, všichni jsme to zdárně přežili ![]()
A je to jak psal někdo přede mnou, v dospělosti už studuješ proto, protože studovat opravdu chceš a ne proto, že to po tobě vyžaduje okolí. Motivace je mnohem větší a tím i zápal do učení. Zvlášť, pokud si vybereš obor, který tě zajímá nebo ti pomůže v dalším povolání.
Bývala jsem fakt strašný student, všechno na poslední chvíli, samé flákání, ale teď to bylo úplně o něčem jiném, zodpovědnost šla prudce nahoru
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krrrenka jooo, tak jsem se taky chytla
přečtla jsem nadpis a poslední příspěvek
no nic, třeba to někoho rozhoupe se pustit do studia při mateřské ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem ukončila voš když bylo dcerce 10 měsíců a teď mi hlodá červík, jestli nezkusit ještě vš. Raubíře už máme dva a mě bude 29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Krásné odpoledne,zvažuji, že si podám přihlášku na VOŠ nebo VŠ, děti mám ve věku 4,5 r. a 2 r., tak zvažuji, že zkusím studium příští rok, dálkově.
Mám ale takové dilema, on je to spíše problém, který řeším hlavně sama v sobě…je mi 34 let, a když si představím ty „mláďata“ na škole, tak mám strach, že tam budu působit jako exot, že jim nebudu stačit, že můj mozek od školy už zakrněl apod.
Studujete taky někdo až po třicítce
Mám to hodit za hlavu, nebudu výjimkouDá se to vůbec zvládnout ještě „v tomto věku“
![]()
Pokud budeš studovat nějakou srajdu dálkově, tak ano. Pokud budeš studovat např. chemii, medinu nebo něco složitého denně, pak good luck.
- Citovat
- Upravit