Dálkové studium na porodní asistentku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nestudovala jsem sice dálkově, ale mě se dobře učilo z knížky Porodnictví od prof. MUDr. Aleše Roztočila, CSc. a kolektivu autorů. Podrobná, odborná knížka. Ještě jsem měla Vyšetřovací metody v gynekologii a porodnictví, taky od Roztočila. Ještě existuje podrobnější knížka, ta je od Čecha, Hájka a Maršálka, jmenuje se taky Porodnictví, ale do té jsem jen nahlížela, byla na mě moc drahá
Ale vím, že na ní spolupracovala spousta odborníků a že si ji spoustu lidí moc chválilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak teda budeš asi potřebovat ještě spoustu dalších knížek o všeobecném zdravotnictví, výše uvedené se týkají pouze porodnické odbornosti. Např. od Rozsypalové. Z té se mi taky kdysi dobře učilo. Ale třeba už jsou novější, lepší knížky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud zakladatelka dovolí, tak k tomuto dotazu se ráda přidám
. Přístí rok se chci přihlásit do Č.B. na Zdravotně sociální fakultu ke studiu Porodní asistentka dálkovou formou. Střední školu mám gympl a potom vysokou školu jiného oboru. Je tady ještě někdo, kdo na této škole dálkově studoval tento obor? A mohl k tomu poskytnout informace? Třeba co se týká praxe a podobně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za info, samozřejmě si knížky seženu a začnu se učit o:) P.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Ahoj rhiannon,protože chci studovat na porodní asistentku dálkovou formou a dočetla jsem se, že už máš studium ukončené (blahopřeji) moc bych tě poprosila o info, z jakých učebních materiálů jsi se připravovala, já najsem zdravotník, mám vystud. gympl, děkuji moc za info
studovala jsem denně, zpočátku všeobecné, pak už zaměřené na péči o ženu v těhot., při porodu, po porodu, péče o kojence, a taky ženy na gyn.odd… Praxe dost, ale dálkové studium má méně, odvedeno jsme musely mít 40 porodů. Výhodu mají ty, které to studují po zdravce či jiném zdr. oboru, ale ve výsledku je jedno, jestli máš gympl nebo ekonomku, to se pak sjednotí
porodnictví jsme se učily z knihy porodnictví od Dr. Čecha, super kniha a pak jsme měly i nějaké univerzitou vydané skripta......hodně štěstí při studiu a pevné nervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojte,cetla jsem vase prispevky a chtela jsem se zaptat na to dalkove studium,vsude jsem se jen docetla že porodni asistentka a všeobecna sestra jde studovat jen jako denní zamereni. tak prosim nevite na jake skole to jde aj dalkově? děkuji moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chtěla bych se zeptat, kdybych chtěla studovat obor Porodní asistentka na Ostravské univerzitě, jestli musím mít vystudovanou zdr. školu a mít 2 roky praxe, jak to chtějí na Palackého univerzitě, nebo to Ostravě nepožadují a stačí jen gympl nebo jen ta zdr. škola. Mám vystudovaný gympl, ted po 3 letech od maturity jsem si dávala přihlášku na VŠ, ale nevzali, tak si dělám další maturitu na SZŠ obor zdravotní asistent a chtěla bych si udělat Bc. porodní asistentka. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotaska91 A kdepak delas maturu na ZA? Ja nasla v Praze tohle studium ve zkracene podobe jen 2lete… Za 20tis. Jak to mas ty? Jinak jsem stejny pripad, 3 roky od matury, ale mam prumku… A chci byt zdravotni sestricka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dálkově porodní asistentka v Ostravě se už neotvírá a pravděpodobně ani otvírat už nikdy nebude. Jinak to bylo jedno jakou máš střední školu, akorát si musela odchodit těch 1700h praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagittarius u nás v Krnově, mám taky zkrácenou, ale na 3 roky, zadarmo, maturovat budu jen z praxe, ošetřovatelství a somatologie/ psychologie
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela23 aha, tak to je škoda, děkuju, oni ji právě mají napsanou v oborech, ale u dálkové mají napsané, že se tenhle školní rok neotvírala, tak sem právě nevěděla, jestli předtím otevřená byla a jestli ještě bude, ale jestli tam stejně byla ta praxe, tak je to jedno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotaska91 Jo, tady v Praze je maturita stejna, ale je to jen na dva roky, coz je super. Jaktoze to mas zadaraaaa? Tak to zavidim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagittarius u nás je to na státní SZŠ, nikdo neplatí, není to soukromá, tak proč to nevyužít, že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotaska91 píše:
@sagittarius u nás je to na státní SZŠ, nikdo neplatí, není to soukromá, tak proč to nevyužít, že
Tak to je supr… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj rhiannon,protože chci studovat na porodní asistentku dálkovou formou a dočetla jsem se, že už máš studium ukončené (blahopřeji) moc bych tě poprosila o info, z jakých učebních materiálů jsi se připravovala, já najsem zdravotník, mám vystud. gympl, děkuji moc za info