Samostudium cizích jazyků-jde to?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Samostudium cizích jazyků-jde to?
Hezké dopoledne,
ráda bych se podělila o zkušenosti se samostudiem cizího jazyku. Protože bych chtěla oprášit své „znalosti“ němčiny i angličtiny ze školy a nějakých kurzů. Je mi jasné, že konverzace je hodně důležitá, ale přesto, mám na Vás pár dotazů ohledně samostudia:
- Lze vůbec naučit cizí jazyk, jen tak doma za pomoci učebnice? Případně z jaké učebnice se učíte sami?
- Hodně jsem slyšela o internetových kurzech typu, výuka přes Skype či jinak, máte někdo zkušenosti? Jak fungují? Případně můžete nějaký internet.kurz doporučit?
Děkuji předem za Vaše rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj jestli máš trpělivost určitě lze naučit jazyk doma. Jaký? jen to má nevýhodu, nebudeš mluvit, konverzovat někým na nějaké téma… Můžeš se skvěle naučit gramatiku, ale jakmile se někam dostaneš aby jsi jazyk použila nevydáš z sebe ani hlásku…
- Citovat
- Upravit
Urcite to jde-ale jak komu
Ja ucebnice nepouzivam, spis jsem se ucila pomoci jednoho programu, kde je i poslech a vyslovnost. Ale ta konverzace je podle me nejdulezitejsi, protoze kdyz nevis jak mluvit, tak se proste nedomluvis…jsem jasny pripad toho co pise Michaelakkk, umim gramatiku, ale v cizine si nedokazu koupit ani chleba
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně já se učila angličtinu od 3 třídy, ale nikdy s námi nikdo moc nemluvil, test ti napíšu za 1, ale jakmile mám promluvit neumím vůbec nic…
Italsky jsem se učila 3 roky na italském gymnáziu měli jsme 9 hodin týdně plus pak italské předměty a umím doted mluvit, ale s gramatikou to je horší ![]()
- Citovat
- Upravit
A já jsem typický falešný začátečník. Mám doma miliony učebnic, sešitů, příruček a neumím nic. Ale taky spoléhám na to, že se snad donutím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, co se angličtiny týče, tak výborný jsou stránky help for english a e-academy (zaregistruješ se, je to i se zvukem, což je obr výhoda a je to zadarmo). Jinak je taky dobrý si najít časem nějakého rodilého mluvčího přes skype, icq a tak. To se to pak dobře konverzuje. Ale někdy chcíli trvá, než najdeš někoho, s kým si máš o čem povídat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak ja jeste poradim, aby jsi se divala na filmy ( DVD ) v originale, popripade si tam dej ceske titulky, ale je klepsi i s anglickyma titulkama..jednak slysis jak to vyslovuji a hned si to porovnavas s tim jak se to pise…
Ale to je jen zprijemneni studia ![]()
Ja jsem se doma nikdy jazyk nenaucila, musela jsem proste do te dane zeme a tam to slo hned. ![]()
Spanelstinu jsem umela ( ber to tak, ze jsem se domluvila to nejnutnejsi ) cca za 3 mesice, franinu take za par mesicu, anglinu jsem studovala ve skole a nic mi to nedalo, proste to neslo, tak jsem zase jela do anglicky mluvici zeme a rozkecala jsem se a pak jsem uz jenom nabalovala slovicka.....a rumunstinu - za 3 tydny v rumunsku jsem se naucila zaklady, ktere pouzivam ted doma se tchyni. A pritom jsem doma po 3 roky sledovala rumunskou TV i s titulkama, ale stejne kdybych tam nejela, tak se proste nerozkecam…
Takze za sebe ti doporucuji nastudovat doma zaklady, co nejvic, a pak si zajet ( treba na dovcu ) do te dane zeme a tam te to donuti a budes mluvit brzy. Nerikam, ze budes mluvit jak rodily mluvci, ale da ti to hodne.
Nebo jak nekdo psal Skype, ICQ atd…neni to spatny napad.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„prostě se v tom pořád plácám. Ale s nadšením
“
To mě pobavilo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Halka píše:
„prostě se v tom pořád plácám. Ale s nadšením“
To mě pobavilo.
Jo, to nema chybu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se učím doma němčinu. Jedu v programu Landi, občas nějaký německý chat či německé www stránky.
Že bych se pak nedomluvila, když doma nekonverzuji, netvrdím. Na dovči jsem šprechtila jako blázen až manžel koukal ![]()
Chce to jen najít čas a donutit se. Já se nutím každé odpo. když dítě spí. Min. 30 min odpo. + něco večer tomu věnuji každý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mně to jde
Já jsem člověk, který umí víc mluvit, než rozumět, což je pro samostudium nejideálnější. Na samostudium je super francouzština - i když, já jsem chodila jeden rok do kurzu, kde byli všichni už rok napřed. Ale i tak jsem se tam naučila hodně. Takže doma si stáhnu sloveso a vím, jak ho mám vyčasovat. Nebo nějaké jiné slovo a většinou vím, jak se čte.
Pro domácí učení jsou nejlepší tyto stránky - seznam.cz (protože si tam můžeš uložit slovíčka a pak je procvičovat asi pěti způsoby), reverso.net (překlad z angličtiny do francouzštiny, němčiny, čínštiny, arabštiny, ruštiny a já nevím čeho ještě. Dále výslovnost a časování sloves v tolika formách, až se v tom nevyznáš), kanál duncaninchina na Youtube - to je k poslechu angličtiny. Dále uloz.to - kde můžeš stáhnout cizojazyčné filmy a nahrávky.
Jak vidíš, učebnice je zcela zbytečná. Jediné, co potřebuješ, je internet, bedny, sešit, propiska a fix ![]()
- Citovat
- Upravit
A nikdo se tu nezmínil o esl-lab.com - kde jsou anglické poslechy rozdělené podle obtížnosti a následné testy, které ti prozradí úspěšnost.
- Citovat
- Upravit
Pro ty, které by si chtěly povídat ve francouzštině je tu na emiminu
skupina Parlons francais
:mavam
:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit