Statut studenta + pojištění
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Statut studenta + pojištění
Ahoj,
chtěla bych se zeptat zda jste se někdo neocitl v podobné situaci. Nyní na jaře jsem nezvládla státnice a další opravný termín je až v lednu. Údajně prý status studenta budu mít až do doby statnic. Jak je to ale s placením zdravotního a sociálního pojištění?
A dostanu ještě v září prodloužení na isic?
Nebo nevíte o nějaké škole, kde by mě přijali dali mi potvrzení o studiu a přitom to nebyla nějaká soukromá co by stála majland?
Nebo co mám dělat v mé situaci, začínám být zoufalá.
Díky za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@kklarcii píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat zda jste se někdo neocitl v podobné situaci. Nyní na jaře jsem nezvládla státnice a další opravný termín je až v lednu. Údajně prý status studenta budu mít až do doby statnic. Jak je to ale s placením zdravotního a sociálního pojištění?
A dostanu ještě v září prodloužení na isic?
Nebo nevíte o nějaké škole, kde by mě přijali dali mi potvrzení o studiu a přitom to nebyla nějaká soukromá co by stála majland?
Nebo co mám dělat v mé situaci, začínám být zoufalá.
Díky za rady
a to nemůžeš jít pracovat? Aspon na dohodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nerozumím, ty si plánuješ válet šunky až do opravného termínu? Nebo k čemu přesně ten status studenta potřebuješ tak nutně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co třeba jít někam pracovat? To bych asi v tvé situaci udělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prober to na studijním nebo na nějaké školní skupině. Mám takový dojem, že pokud nestuduješ, jen čekáš na státnice, je lepší přerušit, aby se ti ta doba nezapočítávala do doby studia - mohlo by se totiž stát, že bys ještě platila školné, pokud to přesáhne 4 roky. Pokud přerušíš nebo ukončíš studium, do 8 dnů ztrácíš status studenta, čili si musíš sama hradit zdrav. (nevím jestli i soc.) pojištění. Btw. když už máš prakticky hotovou VŠ, mohla by sis vygooglit slova, která neznáš a alespoň je používat správně, jako třeba status a majlant.
Mimo jiné i tu situaci se školami. Proč by tu někdo měl za tebe hledat školy, kam ještě berou? Není lepší si už najít pracovní místo než se poflakovat po nějakých pseudoškolách kvůli pojištění? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kklarcii píše:
Nyní na jaře jsem nezvládla státnice a další opravný termín je až v lednu. Údajně prý status studenta budu mít až do doby statnic. Jak je to ale s placením zdravotního a sociálního pojištění?
Studium se ukončuje dnem, kdy student složil státní závěrečnou zkoušku nebo její poslední část.
Jestliže vysoká škola Ti nepřeruší studium, pak zůstáváš studentem i nadále (pokud nepožádáš o přerušení studia Ty sama). Na Tvém postavení se tedy nezmění nic. Zapíšeš se v září do dalšího roku studia a vyzvedneš si potvrzení o studiu na studijním oddělení.
V každém případě si prostuduj studijní a zkušební řád! Řádný zápis do dalšího roku studia může být spojen s podmínkami, které nebudeš splňovat. Pozor na to.
- Citovat
- Upravit
@Tala20 tohle je ze stránek Masarny. „Počítejte s tím, že v mezidobí vám děkan pravděpodobně přeruší studium. Pokud chcete nadále setrvat v aktivním studiu, musíte splňovat podmínky pro zápis do následujícího semestru. Svůj záměr musíte oznámit studijnímu oddělení bezprostředně po neúspěšné SZZ.“
A třeba Mendelka má přímo v řádu, že na tuto dobu se studentovi přerušuje studium. Paragraf 21 studijního řadu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kklarcii takže rada pro tebe, prostuduj si studijní rád tvé školy. Pravděpodobně ale status studenta mít nebudeš. Tj. Úřad práce nebo zaměstnání nebo být samoplatce zdravotního pojištění. Sociální povinné není. Já bych šel normálně do práce, stejně po státnicích půjdeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit