Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já tě chápu, prostě se tak cítíš
tak jsi to řekla. Soudkyně si mohla arogantní chování odpustit, dyť se nic nestalo ![]()
A neni to jedno, jestli svobodna, rozvedena nebo vdova? V kazdem pripade zena neni vdana ![]()
@Anonymní píše:
Prosim anonym. Dnes jsme meli soud a soudkyne se me zeptala v jakem jsem stavu, tak jsem odpovedela svobodna a na to ona, vazne? Koukam, ze jste rozvedena a zacala byt ke me od te doby arogantní. No jsem rozvedena rok a netrklo me to. Proste se beru jako svobodna, kdyz nemam znamost a hned po otazce soudkyne to ze me vypadlo. Otazka zni? To jsem fakt rekla pitomost? Dekuji
Ona se Tě ptala na rodinný stav zapsaný v matrice, ne na životní pocit. ![]()
Ale pak z ní samozřejmě mohla mluvit závist. ![]()
@Anonymní píše:
Prosim anonym. Dnes jsme meli soud a soudkyne se me zeptala v jakem jsem stavu, tak jsem odpovedela svobodna a na to ona, vazne? Koukam, ze jste rozvedena a zacala byt ke me od te doby arogantní. No jsem rozvedena rok a netrklo me to. Proste se beru jako svobodna, kdyz nemam znamost a hned po otazce soudkyne to ze me vypadlo. Otazka zni? To jsem fakt rekla pitomost? Dekuji
Svobodná nejsi, no. Jsi rozvedená. A co je na tom? ![]()
Mužeš být svobodná/vdaná/rozvedená/vdova. A řekněme ještě „registrovaná“. ![]()
@cecetka píše:
A neni to jedno, jestli svobodna, rozvedena nebo vdova? V kazdem pripade zena neni vdana
Zatím se to užívá.
Samozřejmě časem se dostaneme do kategorie vdaná/nevdaná. ![]()
Tak jako dříve bylo důležité, zda je žena slečna, nebo paní. A dnes už je „paní“ každá ve věku 18+.
To jak se cítíš, je věc jedna, na druhé straně je zákon a dle něj svobodná fakt nejseš a na půdě soudu je to asi fakt přešlap.
Na úředním jednání se tě neptají, jak se cítíš, ale jaký je tvůj oficiální stav.
@Kockazvysocan píše:
To jak se cítíš, je věc jedna, na druhé straně je zákon a dle něj svobodná fakt nejseš a na půdě soudu je to asi fakt přešlap.
Souhlasim.
Anonymní. Kdyz by ses znovu vdala, tak už nebudeš mít stav svobodná, ale rozvedená. To je fakt. ![]()
@Anonymní píše:
Jsi dle zákona rozvedená.. A budeš to tak mít napořád, pokud se znovu nevdas 😁 🤣 jsou to kraviny.. Já to mám schválně v op, tak se nikdo blbě neptá.. Mám to tam už 11 let ![]()
@Anonymní píše:
Soudkyně… není Bůh. Takže jsi žádnou pitomost neřekla. Úředníci bývají oběťmi svých papírů a někdy jim prostě hrabe na věži.
Ta soudkyně je člověk úplně stejně jako ty. Takže bych si z toho vůbec nic nedělal… leda legraci.
Já osobně jsem rozvedený, a beru se jako nezadaný.
@Anonymní píše:
Tak arogantní být kvůli tomu zas nemusela, to je fakt, a pitomost…to taky zas úplně ne, ale rozdíl v tom podle mě je spíš akorát v tom, že ten kdo nikdy neuzavřel sňatek, je svobodný, a kdo se rozvedl, už tím pádem není svobodný, ale rozvedený, i když se svobodná cítíš, jak říkáš, rozdíl v tom může z nějakého hlediska být nějaký právní… ![]()
No napadá mě kouknout na net..
https://cs.wikipedia.org/…n%C3%BD_stav
Mj. jsem se taky dočetla, že i když už 8 let není povinné mít stav zapsaný v OP, tak třeba chtít si vzít hypošku, už to problém a rozdíl je.
https://www.hypoindex.cz/…at-hypoteku/
Tak asi tak.
Řekla jsi to pocitově, ne asi tak úředně jak chtěla, každopádně asi pěkně arogantní paní soudkyně
aspoň budeš pro příště už vědět.