Šťáva z černého bezu - páchne

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30
8.9.11 10:06

stava bezinky

vcera jsem uvarila plody cerneho bezu, precedila, dneska jsem chtela pridat cukr a dodelat stavu. Prijde mi, ze stava nejak jedovate pachne, udelalo se mi z toho i spatne, dneska rano, kdyz jsem zvedla tu poklicku, tak opet. dala jsem si s tim hodne prace, nechce se mi to vylit. Vycichne to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35412
8.9.11 10:14

vim, ze sis s tim dala urcite spoustu prace, ale vylila bych :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
8.9.11 10:17

Může tam být moc nezralých kuliček a ty jsou jedovaté určo vylít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
8.9.11 10:20

ale je mi to divne, vybirala jsem to kulicku po kulicce, snazila jsem se jenom ty uplne cerne, zrale, ach jo, kdybych si radsi lehla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
8.9.11 10:27

Tak z těchle černých kuliček se dělá jen likér.Já šťávu z bezinak dělám,ale jen z těch větviček bílých,teď už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
8.9.11 10:28

já dělala to stejné,ale jen s tím že jsem nasbírala 2,5kg kuliček pak přišla malá a vše mi venku vysypala :cert: tak mám o práci míň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
8.9.11 10:32

Z bobulek jde i sirup :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
8.9.11 10:33
nataluska píše:
Tak z těchle černých kuliček se dělá jen likér.Já šťávu z bezinak dělám,ale jen z těch větviček bílých,teď už ne.

Já dělám to samé. Je to divné, že to smrdí, raději bych to také vylila :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
8.9.11 10:45

Holky, jak děláte šťávu z bobulí, znám jen likér. Sirup dělám jen z květů.
Prosím o recept :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
8.9.11 11:57

Bezový sirup z bobulí - není vlastní recept, ale může se někomu hodit :o)
PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg bezinek, 2 l vody, na l l šťávy, l kg cukru, kousek celé skořice nebo vanilky, lžička nastrouhané citrónové nebo pomerančové kury, 2 hřebíčky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Černé, dobře vyzrálé bezinky otrháme ze stopek, vložíme do mísy, zalijeme vodou, aby byly potopené, a necháme 24 hodin stát. Poté šťávu procedíme, bezinky propasírujeme nebo umeleme na strojku, hustý odpad už nepoužijeme, obě šťáv - jak scezenou, tak i ze strojku - slijeme, odměříme a na každý litr šťávy přidáme l kg cukru. Přidáme koření, citrónovou nebo pomerančovou kůru a vaříme mírným varem za stálého míchání, aby se dobře rozpustil cukr, 20 minut. Horký sirup vlijeme do čistých nahřátých lahví, uzavřeme a necháme vychladnout. Bezinkový sirup můžeme po uvaření také smíchat se stejnou dávkou rumu a používat jako bezinkový likér. Je dobrý proti bolestem nervů, neuralgiím apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
8.9.11 12:02

ja jsem to povarila s celými kuličkami, protoze nemam ten strojek na drcení, tak aby to slo lepe rozmackat. Mozná to co mi smrdí, je přirozená vůně těch bobulí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
8.9.11 12:12

To je možné ono to i divno chutná když to koštneš jen tak :poblion: jinak to zkus třeba rozmixovat a pak přecedit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Káča01
30.9.13 22:13

24 hodin louhovat je kravina

Tak jsem právě vylila 2 kg bezinek do záchoda. Podle uvedeného receptu jsem nechala bezinky louhovat 24 hodin. Když jsem odklopila víko, bezinky podezřele páchly a při bližším zkoumání byly vidět fleky plísně na hladině.
Nevím, kdo vymyslel louhování za studena, když se pak stejně vaří… Je to nesmysl a jen hrozí proplesnivění. Až budu dělat bezinky příště, nejdřív je rozmixuju, 20 min. povařím, propasíruju, ochutím a s kořením povařím ještě 10 minut. Ámen. Jinak všem doporučuji stahovat bezinky ze stopek vidličkou - jde to parádně - super vychytávka.
Domácím šťávám zdar!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný