Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem. Kupujeme pozemek. 957m2. A chceme stavět bungalov. Hledám nějakou inspiraci. Na net zadám bungalov 6kk a vylezou dva pudorysy. Mate nekdo a mužů poprosit o inspiraci? Děkuji chceme stavět částečně s firmou a svépomocí.
Těch bude hodně málo a osobně neznám nikoho, kdo by ho měl (bydlíme v satelitu). Už bungalov 5kk je spíš výjimečný. A podle mého názoru máte i dost malý pozemek na takovou velikost.
@Micky.pavlik jak to má být velké? Jste si jisti koeficientem zastavitelnosti?
Zkuste firmy co dělají typové domy, mívají on-line katalog, ale pokud nechcete mít miniaturní pokojíčky, tak na to máte hodně malý pozemek.
Hmm, ja si toho ani nevsimla, ale ten pozemek je fakt mrnavy. Neni to preklep?
Taky mi pozemek přijde moc malý, ale obecně se mi nejlíp okukuje půdorysy tak, že zadám do Googlu např. „bungalov 5kk půdorys“ a koukám jen na Google Obrázky, vidím tak rovnou třeba 15 půdorysů a rozklikávám jen to, co je zajímavé. Jestli chcete pidipokojíky a opravdu tam narvat 6kk, tak bych se taky koukala na menší (5kk, 5+1) a sledovala možnost jiného rozdělení příček.
@zrcadlo Proč malý. Při průměrné požadované zastavitelné plochy 30%, má zakl. k dispozici 290m2.
@Sojkka píše:
@zrcadlo Proč malý. Při průměrné požadované zastavitelné plochy 30%, má zakl. k dispozici 290m2.
Mně to tak osobně přijde, vycházím jen ze zkušenosti, kdy lidé s pozemky do 1000m2, i když mají patrový domek, tak pokud mají ještě garáž/garážové stání, na zahradě pár prvků pro děti, kolem zahrady nějaký živý plot k odstínění sousedů a posezení na terase, tak už jim moc prostoru nezbývá (když mají bazén, tak už vůbec).
Samozřejmě, že když někdo nechce zahradu a stačí mu rámeček pozemku kolem domku, tak se třeba vleze, ale já vycházím z toho, že 6kk není myšleno pro občasnou návštěvu, ale bude tam víc lidí/dětí, takže i ta terasa bude třeba velká tak, aby se tam tolik lidí v klidu vešlo, a měli by se ti lidé moct rozptýlit i na té zahradě. Je to jen osobní názor.
Zastavenost je 30%. A chceme pokojiky okolo 13m2. Šum vychází okolo 200m2 plus stání a bazén. Jsme na 300 takže zbyde 650 zhruba. Což nám bohaté stačí. Každý je zvykli na jiný prostor a má jiné požadavky. Jen mě zajímalo jestli nekdo má takový dům. Ale děkuji za vaše názory.