Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A pozemek máte svůj? Pokud ne, tak už máte 5M skoro vyčerpaných, ale pokud již máte pozemek, tak ano postavíte, ale budete to dělat úplně sami a doděláte jej tak za 10let.
Netuším co přesně si pod hrubou stavbou představujete a jestli je její součástí i zákl. deska, jejíž hodnota by se pohybovala kolem 1,5 až 2M korun a to už je skoro vyčerpáno vše co máte.
Takž budete mít vyčerpáno 75% a přitom hrubá stavba a to je ještě zateplení, omítky, podlahy, koupelny, kuchyň technická místnost a potom samotné vybavení domu, takže 5M je málo:)
Příspěvek upraven 01.12.22 v 13:04
Tak to je hodně nereálná částka za tu cenu jsme postavili barák před 3 lety
@Anonymní píše:
Ahojteprosím někoho, kdo má zkušenost se stavbou baráků…plánujeme mít zděný dům 155 m2. Hrubá stavba nám byla naceněna cca na 2 miliony kč (už s něma stavěl známý). Zbytek už bychom si přes firmy zajišťovali sami. Myslíte, že nám bude stačit rozpočet 5000 000 kč (včetně hrubé stavby)?
Já bych řekla těsně, ale asi jo. Ale nejspíš bez fasády, plotu atd. Záleží co si všechno namyslite.
Těžko. Já stavěla před 5 lety, už mne to stálo 7 mio a není ještě dokončeno. Zkoulaudováno je, bydlet se tam dá, ale je to takový provizorní stav. Ještě by to chtělo nejmíň další 1 mio, spíš víc.
Počítej jenom okna za 400tis, střecha 400tis, fasáda 300tis, podlahy, elektrika, koupelna, kuchyň, topení to všechno jsou položky minimálně po 200tis…to jsou ceny spíš před těmi 5 lety, pokud budete skromní.
V hrubé stavbě máte i napojení na sítě, garáž nebo stání, nějaké úpravy na pozemku?
I blbý odvoz vykopané hlušiny je dnes drahá záležitost (já zaplatila 55tis, terasa 200 tis, pozemní práce jako srovnání pozemku, odvoz odpadu, nějaký chodníček, plot, to je zase ve stotisících. Pokud je pozemek malý, tak ušetříte.
Ahoj, já si myslím, že spíš ne. Záleží na mnoha okolnostech. Jako hrubá stavba za 2 miliony? Materiál, práce, vícenáklady za dopravu, přistavení mixu, terénní úpravy??? Je toho mraky, co člověk nezapočte a pak se diví jako my.
![]()
Nám se stavba prodražila o 150% a zdaleka nejsme u konce. Musíme prodat jinou nemovitost, páč jinak finiš.
Držím palce
Ahoj,
budeme mít dřevostavbu od Rýmařova 160m2 na klíč, bez základovky včetně podlahového vytápění a venkovních žaluzií, solaru za cca 5 milionů. Známá teď dokončují dům svépomocí, ve čtyřech lidech, pouze střechu jim dělala firma a jsou na 3 milionech, 4kk, myslím že mají i vlastní studnu a drahé akumulační kamna. Ale její chlap je fakt moc šikovný a spoustu věcí uměl dobře sehnat. Podle mě to tedy možné je. A brácha teď platil za základovku od firmy 700tis.
@JancaS84 píše:
Já bych řekla těsně, ale asi jo. Ale nejspíš bez fasády, plotu atd. Záleží co si všechno namyslite.
Uvidíme no, jako ještě máme pak možnost navýšit rozpočet, ale chtěli jsme to ideálně za tuto cenu
@Anonymní píše:
@boricmytu nene základovka je v ceně, i střecha
Za 2 mega hrubá i se střechou od firmy? To těžko. Není to bez DPH? Ale i to je málo. Počítej spíš 2,5-3 miliony.
Asi klasika bungalov, tyhle stavby mrhající půdou by měli zakázat.
Ahojte
prosím někoho, kdo má zkušenost se stavbou baráků…plánujeme mít zděný dům 155 m2. Hrubá stavba nám byla naceněna cca na 2 miliony kč (už s něma stavěl známý). Zbytek už bychom si přes firmy zajišťovali sami. Myslíte, že nám bude stačit rozpočet 5000 000 kč (včetně hrubé stavby)?