Hypotéka plus energie 2022

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.11.22 20:21

Hypotéka plus energie 2022

Ahoj, chtěla bych vědět názor, zkušenosti ostatních. Chceme si vzít s přítelem hypotéku. Já nějaký peníze mám a tak si chceme půjčit cca 1.8mil na byt. Bojím se nějak zadlužit třeba, že to nezvládneme splácet. Přitom to celkem stejně vychází i jak platíme nájem. Náš společný příjem je cca 60-65 tis. S tím že já mám jedno dítě z předešlého vztahu a přítel dvě malé děti taky na které platí alimenty cca 7tis. Šli byste do toho? Líbí se nám jeden byt. Sice není úplně můj vysněný, ale už mě nebaví dávat peníze někomu když to mužem vrážet do vlastního

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76040
27.11.22 20:28
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych vědět názor, zkušenosti ostatních. Chceme si vzít s přítelem hypotéku. Já nějaký peníze mám a tak si chceme půjčit cca 1.8mil na byt. Bojím se nějak zadlužit třeba, že to nezvládneme splácet. Přitom to celkem stejně vychází i jak platíme nájem. Náš společný příjem je cca 60-65 tis. S tím že já mám jedno dítě z předešlého vztahu a přítel dvě malé děti taky na které platí alimenty cca 7tis. Šli byste do toho? Líbí se nám jeden byt. Sice není úplně můj vysněný, ale už mě nebaví dávat peníze někomu když to mužem vrážet do vlastního

a když se rozejdete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janule84
27.11.22 20:30

Viděla jste, jaké jsou dneska úroky u hypotéky? Šílenost.
Celkový příjem 65 tisíc na rodinu se třemi dětmi, při rostoucích cenách za jídlo, bydlení, ošacení aj. + ještě hypotéka, je dle mého názoru málo a nešla bych do toho.

Příspěvek upraven 27.11.22 v 20:57

• Citovat
  • Upravit
15740
27.11.22 20:33
@Janule84 píše:
Viděla jste, jaké jsou dneska úroky u hypotéky? Šílenost. Pokud to není nutnost, počkala bych. Celkový příjem 65 tisíc na rodinu se třemi dětmi, při rostoucích cenách za jídlo a bydlení + s hypotékou (s takovým úrokem) je dle mého názoru málo a nešla bych do toho.
Úroky jsou kolem 7%, co je na tom šíleného?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janule84
27.11.22 20:37

@Zumpa úplná paráda :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
74219
27.11.22 20:52

Tak asi nejlepší je zvednout zadek, zajít do banky a nechat si spočítat, jestli vůbec na hypotéku dosáhnete.
Jestli vůbec takový příjem bude stačit. Trochu pochybuji. Ale zkusit to můžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.22 21:27

Nemovitost 6 mega. Vlastní prostředky 4 mega, hypo 2 mega. Ale splátka 13 000 Kč.
Příjmy 84 000 Kč. Dle banky ok, ale i tak je to hrozný. Kdyz jsme připočetli energie, nešli jsme do toho. Prosím nechat anonym.

• Citovat
  • Upravit
2773
27.11.22 21:29

Jakože přítel z těch 65 tis posílá 7 na alíky? Další výdaje na děti neplánuje? Já myslím, že máte málo a dost vyživovacích povinností. Spíš napiš, kolik vám zbyde po zaplacení všeho a jak teď vycházíte, když teda nájem je stejný jako splátka hypotéky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
27.11.22 21:56

S přítelem bych si byt na hypo nepořizovala, jedině a manželem. A když má ještě dvě malý děti tak spolu asi úplně moc dlouho nejste. A jestli na ně platí nějakých 7 tis tak to není nic moc a časem to může být o hodně víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
28.11.22 00:41
@Anonymní Chceme si vzít s přítelem hypotéku. Já nějaký peníze mám a tak si chceme půjčit cca 1.8mil na byt. Šli byste do toho?

No hlavně si ujednejte co bude s bytem po vašem rozchodu. Jak se vypořádáte finančně, kdo bude pokračoat v nekonečném splácení hypotéky, kdo z vás dvou zůstane bydlet v bytě…

• Citovat
  • Upravit
28.11.22 00:56

Nešla bych do jakéhokoliv finančního projektu s ne-manželem. Máte 3 děti k živení, časem přibyde třeba čtvrté, společné, a co pak? To sis odpřemýšlela? Také to „já nějaký peníze mám“ - takže akontaci hypotéky budeš dávat výhradně ze svého? Proč tedy vůbec brát hypo dohromady s přítelem? :roll:
Výdaje na děti se budou zvyšovat úměrně jejich věku, energie klesat nebudou, doba výhodných hypoték pominula. Pokud chceš investovat své volné finance do nemovitosti, kup si svůj byt a pronajmi ho (nájem dost možná pokryje hypo, dle toho, v jaké části ČR žiješ). Ale pořizovat si hypotéku s mužem se závazky, se kterým se můžeš rozejít a bude následovat komplikované vyplácení ex-přítele a jeho vyvazování z hypotéky, popř. prodej nemovitosti a rozdělení zisku… to fakt racionálně myslící žena oželí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
28.11.22 01:51
@Anonymní píše:
Nemovitost 6 mega. Vlastní prostředky 4 mega, hypo 2 mega. Ale splátka 13 000 Kč.
Příjmy 84 000 Kč. Dle banky ok, ale i tak je to hrozný. Kdyz jsme připočetli energie, nešli jsme do toho. Prosím nechat anonym.

V cem hrozne? Pokud nemate jine dluhy, tak je to v pohode, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101503
28.11.22 04:49
@Kelsey píše:
Tak asi nejlepší je zvednout zadek, zajít do banky a nechat si spočítat, jestli vůbec na hypotéku dosáhnete.
Jestli vůbec takový příjem bude stačit. Trochu pochybuji. Ale zkusit to můžete.

Tak jestli fakt potrebuji jen necele 2 mega, tak ji dostanou. Spis tedy, pokud pise, ze ma peníze a hypo bude jen na cast, tak bych nesla do hypo s přítelem, ale jen sama za sebesebe a to zas nepise, kolik z toho je jeji prijem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15107
28.11.22 06:22

@Kočka nedomácí tak společně už si finančně fakt dovolit nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí