Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zajdi si na stavební uřad kam spadaš, jako soused - majitel pozemku/nemovitosti mužeš nahlížet do spisů a oni ti řeknou, vo co jde.
Vyčetl mi, že kvůli svému projektu přikoupil pruh pozemku mezi námi. Projekt jsem mu podepsala, to je pravda. Ale další důvod též je, že podmínky, které jsem chtěla nesplnil a nesplňují to ani jeho hosté a akorát jsou stále dohady. Proto nechci mu dát další souhlas. Jejich jednání je hrozné, nedá se v klidu domluvit s jeho lidmi a rodinou.
@Anonymní píše:
Potřeboval můj souhlas, podpis na projekt, který dostal.
Nechápu proč jsi mu napřed dala souhlas a teď zase nedala. Asi nevíš co chceš.
@Tala20
Protože jsme se na něčem domluvili a to nebylo dodržené. Lidi s námi jednali arogantně a posílali do zadnice, když jsme prosili o něco, na čem byla domluva.
@Tala20 Tak kdyby platila původní dohoda a plán, tak nemusí žádat znovu, ne? Tak je evidentní, že se něco změnilo oproti původnímu plánu v neprospěch tazatelky… jak jednoduché ![]()
@Anonymní píše:
Vyčetl mi, že kvůli svému projektu přikoupil pruh pozemku mezi námi. Projekt jsem mu podepsala, to je pravda. Ale další důvod též je, že podmínky, které jsem chtěla nesplnil a nesplňují to ani jeho hosté a akorát jsou stále dohady. Proto nechci mu dát další souhlas. Jejich jednání je hrozné, nedá se v klidu domluvit s jeho lidmi a rodinou.
Pises uplne divne.
Jestli jsi mu podepsala projekt, tak ten konkretni projekt plati a ten uz neovlivnis.
Nejake pozadavky typu „nebudete za plotem chlastat a hlucet“ jsou uplne mimo, to s tim nesouvisi. Nevymahatelne.
Okno k vam mit na hranici pozemku nemuze. To by nemohl ani s podpisem.
Do řízení se může odvolat, i kdyby předtím podepsala projekt. Samozřejmě by bylo lepší, kdyby už na souhlasu bylo uvedeno např souhlasím za podmínky, že přístavba bude mít nejvýše 1NP a bude bez oken. Každopádně mám pocit, že dva domy s okny 2,5m od sebe stavební úřad nepovolí, i kdyby obě strany souhlasily. ![]()
@cincula píše:
@epsice to si popravdě nemyslím. Zákon nerozlišuje mezi plotem a zdí.
O tom pochybuji. Plot na hranici pozemku je přece normální, budova nikoli, tam je ze zákona tuším 2,5m minimum.
@Lucie_Sx píše:
Pokud ti jeho stavba nestini, tak bych souhlasila.
Radsi mit na hranici pozemku zed baraku nez plot k deb*ilovi.
To není tak jednoduché. Pokud bude na hranici pozemku stavba, musí majitel pozemku umožnit přístup např. Na údržbu, opravu fasády atp. To vím, protože jsme to řešili. I proto jsme to zamitli.
@Proto02 píše:
To není tak jednoduché. Pokud bude na hranici pozemku stavba, musí majitel pozemku umožnit přístup např. Na údržbu, opravu fasády atp. To vím, protože jsme to řešili. I proto jsme to zamitli.
My to tak mame z cele jedne strany pozemku a to soukromi na zahrade je k nezaplaceni.
Umoznovali jsme jednou udelat fasadu, dalo se to.
@Lucie_Sx píše:
My to tak mame z cele jedne strany pozemku a to soukromi na zahrade je k nezaplaceni.
Umoznovali jsme jednou udelat fasadu, dalo se to.
Měli jsme to taky, byla to stará budova. Majitel jí chtěl z části zbourat a kus ponechat, ale my jsme to tak nechtěli. Tak je mezi námi betonový plot.
@Proto02 píše:
Měli jsme to taky, byla to stará budova. Majitel jí chtěl z části zbourat a kus ponechat, ale my jsme to tak nechtěli. Tak je mezi námi betonový plot.
Tak to mate stesti, protoze pokud to tam dlouhodobe stoji, nemuzes po sousedovi chtit, at to zboura.
@Proto02 píše:
O tom pochybuji. Plot na hranici pozemku je přece normální, budova nikoli, tam je ze zákona tuším 2,5m minimum.
Tou zdí byl v příspěvku míněn zděný plot. Omlouvám se jestli to bylo zmatečné.
Ahoj všem! Ještě vstřebávám s čím vyrukoval náš soused.
Abych nastínila situaci koupili jsme starý polořadový dům, který postupně rekonstrujeme. Soused se kterým máme společnou zeď ještě před rokem, když jsme se ho ptali, co plánuje tvrdil, že chce udělat jen vikýřová okna a vyměnit střechu. Na základě toho jsme tedy vyměnili střešní krytinu. Se sousedem máme i společný komín každý svou šachtu. Včera nakráčel s projektem ( dokumentace ke společnému řízení), že chce přistavět patro a výška domu vy se zvedla o dva metry, což se nám vůbec nelíbí. Za prvé z druhé strany je sice přes plot soused, který má, ale osmimetrový dům, kvůli kterému máme v kuchyni málo světla a teď by nám ho bral ještě věžák z druhé. Pak jde o ten komín, který by podle projektu byl najednou u zdi toho patra a tím bychom ho neměli možnost využít pro krb, který plánujeme. A o estetice ani nemluvím. Jsem z toho nešťastná. Nevíte jak se prosím bránit a zda máme šanci uspět? Vadí nám, že něco tvrdil a ejhle vše jinak. Také se bojíme o znehodnocení domu. Chtěli jsme ho v budoucnu prodat, ale když bude utopen mezi dvěma vysokými domy s minimem světla, jeho hodnota klesne. Děkuji předem za Vaše rady a zkušenosti. ![]()
@Lucie_Sx
K nám by měl okno o šířce 3,5m a výšce 2,7m dle projektu.